האם להתנדב לועד?

רחלוש29

New member
לא הייתה פה תלונה על הוועד אלא

אלא התכוונו שמי שלוקח על עצמו להיות בועד צריך להבין שזו התחיבות רצינית לאסוף כסף מהורים זה לרוב לא קל לארגן מסיבות זאת אחרוית מאוד רצינית אף אחד לא אמר שהועד בגן או בה,ס אצלו לא היה לא בסדר אני אישית הייתי בועד הגן שנה שעברה ויודעת שזה לא קל בכלל זה תלוי מאוד איך ההורים אם ההורים מגובשים או לא אפשר תמיד להציע עזרה ללא התחייבות וזה נחמד מאוד

רחלוש29

New member
נכון מאוד

אני בעד שיהיה ועד בכיתה והורים יתנדבו לעזור זה מראה את ר מת ההתענינות במה שקורה עם הילדים בכיתה חשוב מאוד

למה חייבים להיות בועד כדי לעזור?

אפשר לעזור יופי גם בלי התואר על כרטיס הביקור.

האם להתנדב לועד?

שלום לכולם, אני חדשה כאן ,הבן שלי הבכור עלה השנה לכיתה א' ויש לי המון חששות והתלבטויות. אחת מהם היא ועד הכיתה עוד מעט תהיה לנו אסיפת ההורים ואני מתלבטת האם להתנדב לועד או לא. למען האמת אין לי כל כך הרבה זמן ויכולת להשקיע אבל מצד שני אני מאוד מעוניינת להשפיע ולהיות מעורבת. מה בכלל עושה ועד של כיתה א'? האם זה תיק כל כך גדול?

רחלוש29

New member
זו הייתה הכוונה שלי להתנדב בלי התואר

לא חיביים להיות בוועד בשביל לתרום לכיתה אני חושבת בדיוק כמוך

חני ב

New member
נכון! תמיד אני יודעת שיש הורים

שמוכנים להתנדב לכל דבר, רק לא רוצים להיות בועד. גם מבורכים בעיני.

זה תלוי בבית הספר

ותלוי בועד. אצלנו, למשל, בהגדרה, הועד מאוד מעורב בענייני בית הספר, כך שכן, כועד, אני מאמינה, שזה ייקח ממני זמן. אבל מכיוון שחשוב לי להיות מעורבת ולהשפיע וזאת הדרך היחידה שאני מכירה- התנדבתי לועד.

רחלוש29

New member
את יכולה להיות מעורבת בלי

להיות בוועד הכיתה את יכולה לעזור לועד הכיתה או למורה בשעת הצורך בלי להתחייב ולהיות בוועד כן להיות בוועד זה תיק גדול ואני לא מתכוונת לקחת על עצמי אותו השנה בתי הבכורה גם בכיתה א אני מתכוונת להיות מעורבת ולעזור בשעת הצורך ללא התחייבות,להשפיע יש לך זכות בכל מקרה כי את אחת מההורים בכיתה ולכל הורה יש זכות להשפיע ותת את דעתו בכל נושא שעולה בכיתה או בוועד את צריכה לאסוף כספים לעזור, למורה לארגן מסיבה כשצריך ועוד" מניסיון של אמא שהייתה בוועד בגן חובה זה קשה מאוד וזה תלוי גם בהורים של הילדים

מרי פופ

New member
זה עלול להיות תובעני

מזהירה בעיקר ממשימת איסוף כספי הועד, ארגון מדורת ל"ג בעומר (את תגלי שאת אף אחד לא באמת מטרידים מניין תקחו עיצים למדורה), ארגון הורים מתנדבים לטיולם/הצגות והמכשול הגדול מהכל: מסיבת בוף השנה... הפתרון שלי הוא להיות בועד המרכזי מטעם הורי הכיתה, כך אני עוזרת להורי ועד הכיתה ופעילה בועד המרכזי של ביה"ס.

210רחלי

New member
../images/Emo6.gifאיך מארגנים מסיבת בוף שנה?

סליחה, לא יכולתי להתאפק. בשנה שעברה הייתי בוועד בגן חובה. גבינו מכל ילד 150 ש"ח, סכום שהוחלט עליו באספת ההורים בתחילת השנה וכל המשפחות מאזור המגורים שלנו יכולות לעמוד בו. באמצע יוני, כשאירגנו את אותה מסיבה שלא אחזור על שמה, היה צריך לסיים את הגבייה מאיזה עשרה הורים. היה לי לא נעים שהייתי צריכה להתקשר להזכיר, אבל לרוב ההורים היה לא נעים שלא שילמו והם מיד שילמו. רק האמא הראשונה שהתקשרתי אליה עשתה לי עוד יותר רע: היא התחילה לשאול אותי למה צריך לגן סכום כל כך גבוה, בשום מקום היא לא שילמה ככה, מי קבע וכו' וכו'. היא סירבה לשלם ודרשה לדעת על מה יצא כל הכסף. נתנה לי להרגיש כאילו לקחתי אותו אליי. ידעתי שזו לא משפחה עם בעיה כלכלית, ובכל מקרה אם הייתה לה היא הייתה יכולה לפנות לגננת ולסדר את זה ולא לבוא אליי בתלונות בסוף השנה. במקום להתווכח איתה העברתי את הטיפול לגננת, והם התפשרו על 100 ש"ח. תהיתי אם זה היה לה שווה, ואני חייבת לספר לכם על קארמה: בגלל צירוף של נסיבות יצא שילד אחד בלבד לא קיבל פיצה בסוף המסיבה. אני צריכה להגיד מי? אני מאוד מקווה שביום רביעי באספה יהיה לי אומץ להגיד שמי שהסכום לא נראה לו - איך אומרים - שידבר עכשיו או ינצור לשונו לעד.

רחלוש29

New member
אצלנו גן חובה שילמו 400 ש"ח ו..

חלק מההורים לא שמחו על התשלום אבל זה התשלום בגן כל שנה באסיפת כספים למתנות לגצוות הגן הוציאו לי את הנשמה הייתי בועד עם עוד מישהי והיא זרקה את כל התיק עליי איסוף הכספים ההתמודדות עם ההורים וקניית המנתות בקיצור ההורים לא היו נחמדים שהיו צריכים לשלם כסף גם היה מדובר רק ב 15 ש"ח לצורך מתנה מכל הורה לחג

רחלוש29

New member
לא זה היה גם בשביל חומרים לגן

זה גן עירייה וזה כלל את התקציב שהגננת הייתה צריכה בשביל הצגות ,טיולים, ודברים לגן במהלך השנה מה שהגננת קיבלה מהעירייה היה מעט מאוד לחודש ובכל מסיבה הייתה לנו הופעה לא רק של הילדים

מחשבות

New member
באמת? עוד לא שמעו על ההמצאה שיש תשלום

קבוע והגן דואג לאוכל? עצוב מה שוקרה במדינה.

210רחלי

New member
שוב אנחנו מסכימים!

ואת המתנות לצוות שילמנו מאותה קופה, לא אספנו בנפרד. בסוף גם נשאר קצת עודף.

למעלה