האם להפסיק הטיפול?

ניוו

New member
האם להפסיק הטיפול?

אני מטופל במרפאה באיכילוב מזה חצי שנה. הטיפול שם למי שיודע או לא - חינם. מתחילתו של הטיפול ועד היום אני מרגיש שהכימיה לא מספקת אותי וגם הדינימיקה שנוצרה ונבנתה עד היום לא מספקת מבחינתי. הסיבה שאני ממשיך למרות הכל מורכבת בעצם מכמה: 1. הטיפול חינם ואין לי פרווילגיה והיכולת להפסיק ולעבור לטיפול ממומן. 2.בסופו של דבר מטפל הוא מטפל וכל מטפל יכול לראות בך דברים ולשקף, פשוט אחד יעשה זאת טוב יותר ואחד פחות. 3. עם הזמן אני מרגיש שאכן ישנן פגישות שלאחריהן אני נשאר עם הרהורים ותובנות שמעסיקות אותי - מה שעל פניו הוא אינדיקציה חיובית. 4. כואב לי הלב לבזבז את כל מה שנבנה עד עכשיו במשך חצי שנה ולהתחיל מהתחלה. בכל זאת, זה מגדל מסוים שעמלנו עליו חודשים רבים ושירד לטמיון אם אפסיק. הסיבות שבעטין אני כן שוקל בחיוב להפסיק: 1. דינמיקה וכימיה הם בשבילי המון. אולי כמעט הכל וזה ממש לא מספק. לצורך העניין - תיאורתית, אם הטיפול היה בתשלום ודאי שלא הייתי ממשיך. כנ"ל לגבי אם לאחר תום התקופה ה"חינמית" היה מוצע לי להמשיך בתשלום עם אותה מטפלת. לא הייתי ממשיך. לא הייתי משקיע את הכסף שלי עם המטפלת הספציפית הזאת. 2. אני לא מרגיש שמספיק אכפת לה באמת ממני. זאת התחושה הכללית שלי. לא יודע למה. היא בין השאר מעידה על עצמה שיש לה בעיות איחורים ומאחרת כמעט כל פעם ב-10 דק'. אני יושב ומחכה. זה לא כל כך אכפת לי באמת, אבל אני לומד מזה משהו. היא גם מפהקת הרבה במהלך הטיפול. אבל האמת היא שזה אנושי כל עוד זה לא נעשה בבוטות. 3.יכול להיות שזה ממש לא מבוסס מה שאני עומד לומר, אבל נראה לי שלמרפאות כאלה מגיעים מטפלים פחות טובים. למטפלים טובים יש קליניקות ולקוחות שרוצים אותם ספציפית. 4. בשבועות האחרונים הברזתי פעמיים פשוט לא היה לי חשק. גם זה אומר משהו, לא? לא אמורה להיות לי ציפיה כבר למפגש הבא כל פעם? או שאולי אני סתם מתקשה להתמודד עם הטיפול ובורח במקום לראות למה זה לא מסתדר.. ? ואולי אי אפשר לעשות מסע אחרי המטפל האולטימטיבי וחיפוש כזה דומה לאלה שמחפ]שים את האישה המושלמת ונשארים רווקים עד גיל 50..? הרבה תודה למי שהגיע עד פה. . נראה לי שבגלל זה גם תחושת המחויבות של המטפלת קטנה יותר ואולי בגלל זה גם האיחורים.

גרא.

New member
ניוו,אלה שנמצאים בצד,שאינם מעורבים בטיפול שלך

אינם יכולים לומר לך מה לעשות,אם להפסיק או להמשיך בטיפול.זה נתון להחלטתך ולשיקוליך שלך. העובדה שאינך מרוצה מהטיפול,בגלל סבות אוביקטיביות,אינה מחייבת אותך להפסיקו,אלא לשוחח עם המטפלת בך,אולי גם עם מי שאחראי עליה,לגבי אי שביעות רצונך מהתנהלות הטיפול.נטישת הטיפול באופן חד צדדי,בדיוק כשם שאמרת,תוריד לטימיון את כל מה שנעשה עד עכשיו.ומעבר לזה תותיר אותך בידיים ריקות,ללא טיפול.להבנתי,טוב יהיה אם בפגישה הבאה,תעלה את כל התחושות השליליות שךף לגבי הטיפול,לגבי התנהלותו,הציפיות,התסכולים שלך.שיחה כזו,עשוייה להביא לשינוי שהיית רוצה שיקרה.בין לבין,אתה תוכל לבדוק במרפאה את האפשרות להחליף מטפלת.בכל מקרה לא רצוי במיוחד עבורך,להפסיק את הטיפול באמצעו,בלא למצוא מטפל שימשיך לעבוד איתך.

למרות שההחלטה שלך אני רוצה לצרף שתי נקודות

שיכולות להקל על התנאים שמאפשרים החלטה. הראשונה היא טור שנושאו 'איך ניתן לדעת שנמצאים בטיפול מוצלח'. יתכן שהמידע הזה ישנה את דעתך בנוגע לסעיפים 2 ו- 4 בחלק הראשון של ה'בעד', וגם לתהיות של סוף הודעתך. השניה עוסקת בכך שהטיפול הוא חינם - להקשר יש עלויות שאינן רק כספיות באופן ישיר. גם לחצי שנה שעברה יש מחיר, גם לטיפול שלא מועיל דיו יש מחיר, גם לסבל שעדין נמשך יש מחיר וכך הלאה. בהקשר הזה אני מצרפת חלק מהודעה שכתבתי בנושא לפני מס' חודשים באחד הפורומים "הזכרת לי שלפני מס' ימים סיפרו לי על בחורה צעירה שפסיכולוג מטפל בה כבר שנתיים בחינם כי מצבה הכלכלי גרוע שבגרועים עד כדי חוסר ביטחון תזונתי, מגורים מסוכנים לבריאות וכד' . בהתחלה משהו נשמע לי בזה לא בסדר (למרות שגם לי יש טיפולי פרו בונו) ואז נפל לי האסימון ואמרתי בתגובה את הדברים הבאים - אין מצב שמישהו יהיה אצלי שנתיים ועדין המצב הכלכלי שלו יהיה עד כדי כך גרוע. אנשים שטיפלתי בהם חינם או בתשלום מאד מוזל - פשוט שמנו כאחד המוקדים של הטיפול גם את הנושא התעסוקתי/כלכלי (או הנושא של מיצוי זכויות) - ובכל המקרים חל שיפור משמעותי ותוך כמה פגישות במקרה הטוב וגג גג תוך מספר חודשים כשזה היה מסובך יותר - לא היה צורך שזה ישאר טיפול חינם. התפקיד של המטפלת בעיני הוא לא רק לתמוך כשרע, אלא גם לקדם אקטיבית למצב בו יהיה יותר טוב. בנוגע לאותה אישה אמרתי שהייתי מציעה לקדם מול הפסיכולוג את הנושא הכלכלי/תעסוקתי כאחת ממטרות הטיפול, ואם יתברר שהפסיכולוג לא מתאים לזה - לשקול בחיוב להחליף אותו, אחרת החינם הזה עשוי לעלות ביוקר. הטיפול לא צריך לשנות דברים רק בתוך חדר הטיפולים אלא עם הזמן גם מחוץ להם."

למעלה