האם להעיר תינוק ישן?

האם להעיר תינוק ישן?

ערב טוב לכולם! בני בן חודשיים עוד שבוע שוקל 6+ק"ג (שבוע הבא נשקול אותו). נולד 3.490. בד"כ הוא יונק כל 3 שעות, אך לפעמים הוא נרדם ומפספס ארוחה (מגיע ל-4 שעות) ואז אני מעירה אותו. השאלה היא האם צריך להעיר אותו או לתת לו לישון עד שיתעורר לבד. כשזה קורה אחה"צ אני פשוט מפחדת שזה יבוא על חשבון הלילה. כרגע הוא קם סביבות 1-2 בלילה ואז סביבות 5-6 לפנות בוקר. האם להמשיך להעיר אותו או לתת לו לישון? תודה מראש

אלונה ע

New member
היית רוצה שיעירו אותך משינה מתוקה?

אני מניחה שהתשובה שלך, כמו שלי היא שלילית. לפי יועצות הנקה אין צורך להעיר תינוק ששוקל פחות מ-3 ק"ג ובטח שלא תינוק שעולה כ"כ יפה במשקל. (אני יוצאת מתוך נק' הנחה שאין לו בעיה רפואית אחרת היית מציינת זאת). אם הוא מתעורר רק פעם אחת בלילה (בסביבות 1-2 כפי שכתבת) אז את ברת מזל. התינוק שלי בן 8 חוד' ועדיין מתעוור לינוק כל שעתיים במהלך הלילה והפורום פה מלא סיפורים על תינוקות כאלה ואמהות שלא ישנות בלילה. דבר נוסף, השינה בשלב זה מאד חשובה להתפחות וגדילה של התינוק, תסמכי על התינוק שלך (הוא יודע הכי טוב) שכשהוא יזדקק למזון הוא יתעורר ויבקש אותו. ועוד משהו, בעוד מספר שבועות הוא יפסיק לישון כ"כ הרבה ואת תתגעגעי להפוגות האלה. בהצלחה

אלונה ע

New member
תיקון טעות

אין צורך להעיר תינוק אלא אם כן הוא שוקל פחות מ-3 ק"ג (כמובן)

האם להעיר תינוק ישן?

אם הוא ישן סימן שהוא יונק טוב והוא שבע ולפי דעתי וככה אני נוהגת יש לי תינוקת בת 4.5 שבועות לא להעיר שהוא יהיה רעב הוא ידאג לצרוח. בקיצור אם הוא ישן וטוב למה להציק לו ולהעיר אותו.

אושינקה

New member
היי מיכל

בהקשר לתזונה -כמו שכתבו לפניי - נראה שהוא מסתדר יופי-יופי עם עלייה במשקל
ובהחלט מהבחינה הזו אין כל צורך להעירו אם את שואלת זאת כדי לדעת אם זה יעזור בשנת לילה ארוכה יותר - זה כבר לשיקולך. רק זכרי שהשינה בגיל זה מאוד חשובה להתפתחות ושיש ילדים שגם אם מקצרים להם את שנת המנוחה עדיין ימשיכו להתעורר בלילה לפעמים זה יתרון שהילד ישן הרבה אחה"צ - כך יש לך קצת זמן לעצמך, להרגע מכל היום, לראות טלוויזיה, לאכול ארוחת ערב מוקדמת בשקט או אפילו יותר טוב לתפוס שנ"צ בעצמך!

למעלה