האם להעיר למטפלת?

האם להעיר למטפלת?

הבוקר, כשהבאתי את בתי (שנה וחצי) לגן, כבר היו שם 2 ילדים שישבו והרכיבו פאזלים בסיסיים בני צורה אחת. קצת אחרי נכנס הורה עם בנו, ואחת המטפלות אמרה: הו, הנה הגיע הילד הכי חכם בגן, הוא יעזור לכם להכניס את הצורות! אני הייתי די בהלם ממה שהיא אמרה, מה זה החלוקה הזאת לחכמים יותר או פחות? ובאיזו זכות היא מרסקת ככה את הבטחון העצמי של שאר הילדים? לא נראה לי שהמטפלות האחרות נדהמו כמוני ולכן אני מסיקה שהן נוהגות "לתייק" את הילדים על בסיס קבוע. מה דעתכם, יש מקום להעיר להן על כך? אגב, הילד המדובר הוא באמת מאוד נבון ומאוד אהוב על שאר הילדים (אבל זה לא משנה, נכון?).

לאה_מ

New member
נשמע באמת לא מוצלח ../images/Emo4.gif

מה הרכב הצוות בגן? יש גם גננת לקבוצה? אולי עדיף לדבר עם מי שאחראי על המטפלות האלה, ולא ישירות איתן.

תודה. אולי אעשה זאת.

אבל קודם אחפש חיזוקים לתחושה שתיארתי. אולי בכל זאת זה היה רק חד פעמי...

למה לא היית מעירה?

מפחד שזה יתנקם באיזשהו אופן בילד שלך? אני לא חוששת מאפשרות כזאת. ההתלבטות שלי לגבי ההערה היא שאיני רוצה לפגוע בהן (בבחינת "איזה מטפלות חסרות רגישות אתן") או להתנשא עליהן (מי אני שאגיד מה נכון ומה לא ואשיא להן עצות בתחום התמחותן).

חני ב

New member
ממש לא

אני לא חושבת שלרגע שאם מעירים למורה/גננת/מטפלת בצורה יפה, היא תפגע בילדים שלי. אני פשוט לא חושבת שיש צורך להעיר. נכון שההערה לא במקום, אבל אולי זה נפלט לה? וגם אם כן, קרה אסון גדול??? לא. אני מאד מאד לא אוהבת שכל הורה חושב שהוא יכול להעיר לכל אחד, ובמיוחד לאלה שמופקדים על ילדיו. כי באמת לא היה פה משהו נורא ואיום.

כרמית מ.

New member
האם חייבים להעיר רק על דברים איומים

ונוראים? אולי "להעיר" זה קצת מוגזם, אבל במהלך שיחה, להאיר את עיניהם- נראה לי בהחלט במקום. כמובן, באופן נעים וידידותי, כי זה באמת לא "סוף העולם" או סיבה להוציא ילד מהגן או משהו בסגנון. עבדתי כמה זמן עם מטפלת מובילה שדקלמה במונוטוניות (מעבר לכך, בהחלט אהבתי את הגישה שלה) - ולי זה מאד מפריע באוזן, למרות שזה בפירוש לא סוף העולם. אחרי כמה ימים (כשכבר היינו בקשר מספיק טוב בשביל לאפשר את זה), במהלך שיחה אחת מיני רבות שניהלנו, ציינתי את זה - והסברתי לה מה מפריע לי ואיך אני חושבת שכדאי לעשות - ביחד עם הדגשה שזה אכן מינורי, ושכמובן ההחלטה היא שלה. היא לא נעלבה או ראתה בזה פגיעה בסמכות (למרות שהיא מאד מקצועית ואני בכלל לא), ואפילו ניסתה ליישם. לפחות בהתחלה זה שינוי מאד מלאכותי למי שרגיל, ואני לא יודעת אם היא המשיכה בכך (לא יצא לי לעבוד איתה יותר), אבל זה גם לא ממש משנה לצורך הענין.

חני ב

New member
אני אחת

שלא מעירה, גם אף פעם לא היתה סיבה. בואי אומר לך כך, אם זה היה קורה בגן של ילדיי, הייתי עוברת הלאה. נכון שאפשר בהזדמנות להעיר, אבל זהו לא אופיי.

דסי אשר

New member
דיון טוב מזה לא הייתי יכולה להזמין.

הי, אני באמת מתכוונת לכותרת של ההודעה שלי. הדיון כאן, קשור בהחלט למטרות העמותה "הבדל פעוט- משפחתונים פרטיים איכותיים" (ע"ר). אנחנו בעמותה לא מטפלים בלווי מקצועי של מקומות שקורים בהם דברים איומים כהגדרת כרמית. אנחנו בהחלט רוצים לעבוד עם מסגרות טיפוליות, משפחתונים שפעילותם סבירה וטובה, אבל יש מקום להגביר את מודעות המטפלות לרמת איכות אחרת של עבודה, בדיוק כמו בשתי הדוגמאות שהובאו על ידי כרמית והגולשת שיש בשמה משהו מ -שמוליקיפוד....(סליחה על העיוות בזכרון).. כרמית יכלה לעשות את מה שעשתה, , משום שיצרה קשר עם המטפלת המובילה, משום העבודה המשותפת. מהי הדרכה, מהו לווי מקצועי ?- תהליך של יצירת קשר, בו יש אפשרות לשוחח על דרכי עבודה,ידע, על רגשות, עמדות מקצועיות, תפיסות עולם בנוגע לעבודה עם ילדים והוריהם, עמדות רגשיות לגבי מצבים שונים, יצירת מראה למטפלת לאותם חלקים בהתנהגותה, שאין היא יכולה לראות בעצמה. מי מכם שהנה עובדת סוציאלית או פסיכולוגית, וגם נעה, שלומדת היום בתכנית שוורץ, יודעים/יודעות היטב למה אני מתכוונת. אבל, הרעיון שלי לא מצליח לצמוח. כמו שסיפרתי לאחת הגולשות, אני מרגישה שילדתי תינוק, ו"הוא לא מצליח להתפתח". אני מנסה להפיץ את הרעיון כבר 6 שנים. ההורים מתרגשים, שמחים, מתקשרים, אבל נותרים במקום האישי- של מעקב אישי אחר עבודת המטפלת, כמו בלבטים שהועלו כאן בדיון.... ולכן, ממש בימים אלה, אני שוקלת להפסיק את פעילותי ביזמות החברתית, ואולי לחפש מקום אחר, בו אוכל לתת מכישורי. העברתי את עמדותי לוועד העמותה, ונערוך דיון. הדיון יערך גם עם כלל המטפלות הקשורות איתנו, לאו דווקא המודרכות - שלצערי מועטות מאד (כולן הגיעו מיוזמתן, לא מתוך יוזמת ההורים). לי אישית חבל מאד. הנושא באמת ב"נפשי". ואני חושבת שבדיוק כמו שקיים הפורום הזה, ולא כל העולם משתתף בו.. הרי ההורים שכן משתתפים בו, משתתפים בו מתוך ענין להיות הורים "טובים יותר", כך הייתי רוצה, שיהיהו משפחתונים איכותיים יותר, בהן המטפלת לא תקרא דיקלומים בקול מונוטוני, או תכריז " הנה הגיע הילד החכם, והוא יעזור לכם" ברור, הדוגמאות למהי מטפלת טובה, שיכולה להיות טובה יותר- רבות מאד. מטפלת חמה ואוהבת, ואפילו מעשירה בתכנים אינה תנאי מספיק עבורי, על פי תפיסותי כאם, כבעלת מקצוע, לעיסוק עם תינוקת ופעוטות. אלה תנאים בסיסיים. לא במקרה, בקיבוצים משקיעים כל כך הרבה בגיל הרך. במסגרות לתינוקות ופעוטות, משקיעים הרבה מאד בעבודה עם כוח האדם. נכון, כרמית מדברת גם היא על קיבוץ, ואין לי מושג מה קורה בקיבוץ שלה. אבל אני מניחה שאלה מכם שחוו או חווים את העבודה עם צוותים במסגרות לתינוקות ופעוטות בקיבוצים, במיוחד אם השירות פתוח לקהל מחוץ לקיבוץ, מבינים על מה אני מדברת. זהו, רק רציתי "לקחת טרמפ" על הדיון, להצדיק את טיעוניה של כרמית - ובהזדמנות זו לספר על הרהורי הפרישה שלי...... דסי

Shellylove

New member
דסי, רק רציתי לומר

שאני מצטערת לשמוע שהתינוק לא מתפתח ושאת שוקלת פרישה. זה באמת חבל!

דסי אשר

New member
ההרגשה שלי, שזה חבל במידה רבה לי

זהו תינוק שלי..., כלומר, שגם להורים יהיה חסר, אבל לי מאד. נושא הגיל הרך חשוב לי מאד, ברמת מה קורה בשטח ומה ניתן לעשות. אני לא מחכה להחלטות כנסת, להוראות חוק. המדינה שלנו ענייה מאד, המשפחתונים הציבוריים, בדיוק כמו שנעה כתבה- גם הם כבר לא מקבלים את הלווי הדרוש. אז משהו חושב שאם חבר/ת כנסת יצליחו להעביר חוק- יצא מכך משהו במדינה כמו שלנו? סדרי העדיפויות במדינה שלנו קחורים מאד מתחום החינוך, ובטח מהחינוך לגיל הרך. ההורים התלהבו מאד, אבל הסתפקו בקבלת מידע והמלצות. זה לא מספיק כדי ליצור עבודה איכותית של מטפלת- מפעילת משפחתון. דסי דסי

מיכל@ל

New member
האם היית מעירה לה...

גם אם מדובר היה באמירה שמכוונת לילד שלך ?

limori

New member
אני חושבת שצריך להעיר לה

כי כמו שיש את הילד החכם בודאי גם קיים הילד הבכיין הרגזן וכו... את יכולה לגשת לאותה מטפלת ופשוט להסב את תשומת ליבה לעניין. אני לא היתי חוששת מהתנקמות וכו...

vered4

New member
לי זה גם היה מפריע והייתי מחפשת

הזדמנות לבדוק האם זו התיחסות חד פעמית, או שיש יחס מפלה כלפי הילדים. בהחלט מובן שיש ילדים שהמטפלת אוהבת יותר, אבל מטפלת טובה, תדע לטפל ברגשות שלה, ולא להעביר אותם בצורה כל כך ברורה.

נעה גל

New member
אני כן הייתי מעירה, אבל ממש בעדינות

על כל ילד "חכם" שנכנס לגן יש ילדים אחרים שקולטים שהם לא. אני מסכימה עם לאה שאם יש ממונה צריך לדבר איתה ואם אין, כדאי לזום שיחה ולנסות להעביר את המסר בצורה ברורה אבל לא מתקיפה, בארבע עיניים.

למעלה