האם להעביר את הילד גן?

מיוי

New member
האם להעביר את הילד גן?

שלום לכולם, אודה לכם מאוד אם תעזרו לי בעניין הבא: בני בן השלוש וחצי נמצא מתחילת השנה בגן עירייה, מתחילת השנה ועד ינואר בערך לא שמענו מילה אחת טובה עליו, רק טענות ובעיקר לא לגיטימיות:"הוא עדיין לא מזהה אותיות... לא מקובל עליי שלא יצייר בכלל...כשהוא כועס הוא ממש מרים את הקול..." ועוד. לאחר שיחה שניהלנו איתה, ובעיקר לאחר שנודע לה מהעירייה שרשמנו לגן אחר בשנה הבאה היא השתנתה: היא לא אומרת יותר הערות, אבל גם לא דברים טובים. הדבר שבעיקר משמעותי עבורי הוא שהתנהגותו של בני השתנתה: הוא שמח לשמוע שהיום היא נמצאית בגן ולא הגננת המחליפה, מתבלבל לפעמים וקורא לי בשמה, ומדי פעם ניגש במיוחד אליה - מחבק, מנשק ואומר בוקר טוב וההתלבטות: מה עושים? אולי שניהם כבר התרגלו אחד לשני? אולי עדיף להישאר מאשר לעבור לגן חדש ולגננת חדשה, שאיני יודעת עליה כלום (וגם אין לי דרך לברר עליה - כי היא חדשה לחלוטין בעירנו) תודה מראש מיכל וימר

לאה_מ

New member
מצד אחד, הדברים שסיפרת על החלק

הראשון של השנה ממש לא מצאו חן בעיני (בלשון המעטה!)
... נשמע לי כמו גננת שמאד מקובעת בתבניות מסויימות, וגם כמו גננת שרגילה לעבוד עם גילאים הרבה יותר גדולים. הבן שלי בערך בגילו של בנך. הוא אינו מזהה אותיות. למען האמת, הוא ממש לא מתעניין באותיות. לעומת זאת, הוא מזהה עשרות סוגים של דינוזאורים. זה כן מעניין אותו. אני משערת, שאותיות יעניינו אותו בשלב כלשהו, ואז הוא יזהה גם אותן בלי כל קושי. גם בני לא ממש אוהב לצייר, ובהבדל מחבריו, גם הצעירים ממנו, הוא עדיין משרבט. אבל גם בכך אני לא רואה כל בעיה. אני לא דואגת - הציורים יגיעו. ואולי הוא אף פעם לא יהיה מהילדים שאוהבים לצייר. אז הוא יאהב דברים אחרים. גם בקורת על צורת הבעת כעס כמו הרמת קול נשמעת לי לא לעניין. הרמת קול היא צורה כל כך טריוויאלית של כעס - זה לא שהיא סיפרה שהוא נוהג באלימות... יש דרכים הרבה יותר אפקטיביות לטפל בביטויי כעס שלא נראים לך מאשר לבוא בטענות להורים... מה אני אגיד לך, התיאור שלך עשה לי הרגשה כל כך גרועה, שקשה לי לקבל את השינוי הפתאומי שחל בגננת... מצד שני, את מספרת שהילד מגלה כלפיה חיבה, שמח ללכת לגן, ובכלל, שהגישה שלה השתנתה, ובעקבותיה גם שלו... אני חושבת שכדי להחליט את צריכה לחשוב על עוד שיקולים - כמה ילדים שהיו איתו השנה נשארים איתו בגן בשנה הבאה? עד כמה יש לו חברים בגן שחשובים לו? מה יהיה בשנה שלאחר מכן (אני מבינה שהשנה הוא בטרום-טרום-חובה, האם הם אמורים להשאר עם אותה גננת 3 שנים???)?

מיוי

New member
מסכימה עם כל מילה שכתבת

תודה רבה רבה, ואכן צדקת לגבי ניסיונה הרב בעבודה עם גדולים יותר. לגבי מה ששאלת: ישארו איתו בערך חמישה ילדים מהשנה הזו, כולם בני גילו אך היום רוב חבריו הם דווקא הבוגרים (שיעזבו)... אם ישאר, ישאר עוד שנה ואז יעבור לחטיבה צעירה (למרות שאני מעדיפה עוד גן, אבל זה מה שיש באיזור שלנו) לגבי זה, אחד השיקולים בעד מעבר לגן חדש היה: שהוא קרוב למיקום החטיבה, ולכן סביר שכולם ילכו ביחד משם לבית הספר, והוא לא יצטרך להחליף עוד חברת ילדים בגיל חמש. תודה מראש מיכל

לאה_מ

New member
נתת נימוק אחד בעד לעבור

(רוב החברים בכל מקרה עוזבים) ונימוק אחד בעד להשאר (מעבר חלק יותר בעתיד). גננת שהיא "חתול בשק" היא גם בעיה. את יודעת איפה היא עובדת עכשיו? יש אפשרות להגיע לגן שבו היא עובדת, גם אם זה במקום אחר, ולהתרשם? או לשוחח עם הורים?

מיוי

New member
לצערי, אפילו בעירייה

עוד לא יודעים מי תהיה הגננת, היא עוד לא שובצה. לגבי מה שכתבת, נראה לי שלא הבנת - אם יעבור עכשיו לגן חדש, המעבר בעתיד יהיה חלק יותר כי כולם ימשיכו לבית הספר יחד תודה רבה על תשומת הלב שאת מקדישה מיכל

לאה_מ

New member
כן, בקריאה שניה ראיתי שלא הבנתי

נכון
אני לא יודעת מה לומר לך - את צודקת. יש שיקולים לכאן ולכאן. מצד אחד, חתול בשק זו בעיה. מצד שני, גם הגננת הנוכחית לא נשמעת "מציאה"... אם יש לו חברים שעוברים לגן החדש, זה יכול להיות שיקול נוסף בעד המעבר. קשה. זו באמת החלטה שתצטרכו להמר בה, לא משנה מה תחליטו.

מיוי

New member
אני מאוד מודה לך

על תשומת הלב וההשקעה איידע אותך כשנחליט תודה

irisgh

New member
סתם, גם בני באותו גיל, והטענות באמ

באמת נשמעות לי לא לגיטימיות. לא רק שלא עלה בדעתי שעליו לזהות אותיות, אפילו ספרות, אליהן דווקא נחשף, אינו מזהה. והוא משרבט בלבד. התחיל לעשות מעט עיגולים מסביב לשרבוט - אולי זה לקראת ציור? לא יודעת. אם הוא לא יחליף ילדים לקראת מעבR (לאחר שיעבור בסוף השנה הזאת) לכיתה א', זה נראה לי יתרון. מעבר לזה - מה הורים אחרים אומרים על הגננת הזו? אולי היא יותר תתאים לו ככל שיגדל?

למעלה