האם להמשיך להניק?

fgtrew

New member
האם להמשיך להניק?

בתי בת חצי שנה , בחודש וחצי האחרונים ניזונה מחלב שאוב בלבד. השאיבות בעבודה לא קלות עבורי-לא יוצא מספיק, כואב לי בפטמות,ויש לי תמיד מן תחושה לא נעימה שלא יהיה לה מספיק מה לאכול. לכן, החלטתי לנסות תחליף, מסתבר שהקטנטנה רגישה, היא הקיאה את התחליף וגם נוצרה פריחה מסביב לפה. בהתייעצות עם הרופא עברתי לתחליף הצמחי. היום היא השתכנעה לאכול מנה מהתחליף הצמחי, יתכן כי חשה שהחלב השאוב כבר לא מספיק לה. שמחתי וגם נעצבתי, כי כל כך חשובה לי ההנקה, והחיבור הזה .. אין לו תחליף! האם כשאני חוזרת מהעבודה להניק אותה או לתת לה בקבוק? האם זה יבלבל אותה, ויתכן ומחר אצל המטפלת היא שוב לא תרצה לאכול את התחליף? אודה לעצתכן!

ההחלטה היא אישית ושלך בלבד

תחליף צימחי הוא לא מומלץ ורצוי שתקראי קצת חומר בנושא לפני שאת נותנת לתינוקת שלך את הדבר הזה. חבל שבמקום לתמוך בך ולחזק אותך להמשך הנקה, ממליץ לך הרופא על תמ"ל צימחי. נשמע שההנקה מאוד חשובה לך (היא מאוד חשובה גם לתינוקת שלך), לכן ההמלצה הכי טובה היא לא לתת בקבוק בכלל כשאת בבית, זה לא יבלבל אותה, להיפך, כך היא תלמד שאמא בבית יש רק ציצי ועם מישהו אחר אוכלים מבקבוק, הם חכמים ולומדים מהר מאוד. אני יודעת שהשאיבות הן לא דבר קל ולמרות זאת יש לי חברות שהן אימהות לפעוטות בני שנה וחצי ועדיין שואבות בעבודה, האמיני לי, זה כל כך שווה את המאמץ, לחלב שלך אין שום תחליף, התינוקת שלך מסרבת לתמ"ל כי היא חכמה ומצוידת באינסטינקטים הישרדותיים שמגנים עליה מפני מה שיכול להזיק לה. היי חזקה, כמה חודשים מתוך חייה היא כבר תהיה תינוקת שזקוקה לך שתשאבי עבורה? הרווח לעומת זאת הוא עצום: חסינות בפני מחלות ועצמות חזקות שניבנו מהחלב המיועד לשם כך. בריאות לכל החיים שלה. ואני כבר לא מדברת על הקשר המדהים בינך לבינה שאין לו תחליף. דבר נוסף, היא כבר בגיל שמותר להתחיל (לאכול מוצקים) ולכן, כמות ההנקות תלך ותפחת בהדרגה. ואחרון חביב, גם לי היו ימים שחשתי שאין לי מספיק חלב, תחושה היא לא מדד, המשיכי להניק/לשאוב כמה שיותר וזה יגביר את ייצור החלב. את מה שיש במיליליטר אחד של החלב שלך אין בקופסא שלמה של תמ"ל מקווה שעזרתי

תיקון טעות: תמ"ל צימחי ולא תחליף

למה? זה פשוט, כי לחלב אם אין שום תחליף

fgtrew

New member
הבנתי שתמ"ל צמחי זה לא משהו

אבל אם תינוק רגיש לחלב אין ברירה. אני החלטתי להמשיך להניק אותה כשהיא בבית איתי, ובזמן שהיא עם המטפלת היא תאכל את התמ"ל הצמחי. היא כבר התחילה לאכול ירקות, אז כשהיא תתחיל לאכול מוצקים בצורה סדירה יותר, יהיה מדובר רק בשתי מנות של תמ"ל צמחי. אין ספק שעדיף חלב אם, אבל הרגשתי שזה ממש ממש קשה לי-לחפש חדר פנוי, ותמיד בלחץ כי הייתי צריכה להספיק גם להוצי את הילד הגדול מהגן ולהגיע אל המטפלת בזמן. היו ימים שפשוט קרסתי מרוב עייפות. והעייפות הזאת גם משפיעה על ייצור החלב שלי. כרגע אני יותר רגועה ויותר כיף לי להניק אותה כך. שאלה: אני חשבתי להמשיך לשאוב פעם אחת ביום כדי שייצור החלב שלי לא יפחת-האם כדאי? והיכן ניתן למצוא חומר קריאה על תמ"ל צמחי ועל הנקה בכלל-הרכב תזונתי, חשיבות רגשית ומוטורית. (אם קיימת) תודה

העיקר שאת רגועה וממשיכה להניק

כל טיפת חלב אם שהיא מקבלת זה פלוס בשבילה. שאיבה פעם אחת ביום בהחלט תסייע לך לשמור על רמה מסוימת של חלב. את מעוניינת בחומר בעברית או באנגלית?

fgtrew

New member
נזכרתי בשאלה נוספת

בזמן ההנקה, בתי מושכת את הפטמה בחוזקה, ממש כמו נשיכה רק שאין לה עדיין שיניים. היא מרבה לעשות זאת בעיקר בשלב הראשוני, כאשר זרימת החלב איטית יותר. היא חסרת סבלנות ואפילו מתעצבנת שזה לא יוצא מיד. מה לעשות? תודה על חומר הקריאה

אפרת_ח

New member
בגיל חצי שנה לא צריך לתת סויה!!!!!

זה שקוראים לאבקת סויה "תמ"ל" לא מנטרל את ההורמונים המזיקים שדוחפים לתינוקות. יש שתי ברירות עדיפות, שאפשר לשלב ביניהן: אחת - תחליף מפורק בשם "נוטרמיגן" או "פרג'סטמיל", שהבעיה שלו היא טעם ומחיר. שתיים - לתת אוכל מוצק.

fgtrew

New member
היכן ניתן להשיג

האמת שאני לא זאת שנותנת לה את הבקבוק אז אני לא כל כך יודעת באיזה שלב משתשמת המטפלת, כי זו פטמה רב שלבית. אני מניחה שלב 1 או 2. היכן ניתן להשיג את התחליפים הללו וכמה הם עולים? בינתיים בעבודה המשכתי לשאוב בוקר וצהריים ,כל פעם 100, כדי שאוכל להמשיך להניק אותה ותפוקת החלב לא תרד. הייתי רוצה לנסות לשלב לה גם תמ"ל וגם שאוב,(חבל על מנות החלב שאני שואבת בעבודה) אבל.. יש לי תחושה שהמטפלת די מרוצה מהסידור של התמ"ל. כיום היא אוכלת 3 מנות של תמ"ל וקצת ירקות בצהריים (רק התחילה) אם אני יוריד לה מנה אחת של תמ"ל ואחליף אותה בשאוב אולי שוב היא תסרב לתמ"ל. מה אתן אומרות? אני כל כך מבואסת מזה שהיא אוכלת את התמ"ל הצמחי הזה, לפחות היתה אוכלת תמ"ל חלבי. בכלל אני עצובה כי כל כך רציתי להשאר איתה בבית ולגדל אותה בכיף וכמובן אז.. לא היו בעיות של הנקה.

אפרת_ח

New member
פרג'סטמיל/נוטרמיגן קונים בבית מרקחת

אני חושבת שקופ"ח עושות הנחה אם יש מרשם רופא. למעשה הרופא שלך היה צריך לתת לך מרשם ולא לשלוח אותך לצמחי! כל מה שאת שואבת, תני לתינוקת. כמה שפחות סויה = פחות הורמונים = עדיף לתינוקת. תסבירי את זה למטפלת.

למעלה