האם להמשיך טיפול?

הופ2

New member
האם להמשיך טיפול?

שלום, רציתי להתייעץ איתכם: אני מטופלת כבר 4 חודשים בדיקור סיני עקב בעיות פוריות (במקביל גם טיפולים קונבנציונאליים). חלק מתוכנית הטיפול (הסיני) היא הדיאטה, אסור לי לאכול מוצרים מקמח לבן ומתוקים ואתם בטח יודעים את זה. הבעיה היא שרזיתי איזה 5 קילו וגם ככה אני מאוד רזה ואני מרגישה ממש רע עם זה, אני נראת רע, כל הבגדים גדולים עלי. אני מבינה שמבחינה תזונתית כל הפיצות והפיתות והבורקסים ומעדני החלב לא ממש בריאים, אבל אין מה לעשות יש בהם הרבה קלוריות והם משמינים. נמאס לי מלחם שחור או שיפון ומחסה. וכן אני אוכלת ארוחות חמות כל צהריים ומרקים אבל זה לא מספיק לי כנראה ובגלל שאני בררנית בכל מיני מאכלים אני בטח לא אוכלת כל מה שצריך ומספיק. בקיצור, האם יש טעם להמשיך בדיקור ובלקיחת צמחי המרפא כאשר התזונה שלי תחזור להיות כמו בעבר (אני פשוט נשברת)? תודה מראש לעונים.

0 אור 0

New member
כן

הי הופ, קודם כל הטיפול שאת עוברת בודאי יעזור לך אפילו אם לא תקפידי על כל תג בדיאטה. העניין הוא שהטיפול יעזור יותר אם ילווה בתזונה מתאימה, ועלייך להתייעץ עם המטפל שלך איך לשפר את התזונה שלך כך שתתאים לך ולאורח חייך (ירידה של 5 קילו לאדם רזה אומרת תזונה לא מתאימה לו). אני לא יודעת מה את אוכלת בדיוק ומה הדברים שאת לא אוכלת - אבל מה רע בתפוחי אדמה (אפויים או פירה) או אטריות (מקמח מלא) מוקפצות עם ירקות, או פשטידה או פיצה כשהבצק מקמח מלא?? ככל שאנני יודעת (ואני מסייגת כי אני לא מומחית) - הדבר העיקרי שיש עליו ממש איסור זה קמח לבן וסוכר לבן - אבל מעדני חלב וסוגי בשר מותאמים לפי המטופל - לא כאיסור כללי. אנא תתייעצי אם המטפל ותבני לך רשימה גדולה יותר של דברים מותרים. כל זאת בהנחה שיש לך מטפל טוב ומיומן - אם לא, אז אולי כדאי להחליף מטפל?

הופ2

New member
אבל...

לא טעים לי פיצה מקמח מלא ואיטריות מקמח מלא - כל התענוג מאוכל אבד לי, אני ידעת שזה נשמע פינוק, אבל כשאין תענוג מאוכל 4 חודשים זה קצת קשה. אני אוכלת תפוחי אדמה ומרק בטטות ודלעת - אבל כמה אפשר? אני רוצה לאכול כל מה שבא לי (כמו שהייתי רגילה בעבר כתוצאה מדיאטות השמנה שליוו אותי כל החיים). מעדני חלב חוץ מיוגורט ביו אסורים לי (כי זה מתוק). בשר אני אוכלת בצהריים. אבל חסרים לי דברים מלאי קלוריות, גם כשאני אוכלת כרגיל קשה לי להשמין אז בטח שאחרי דיאטה כזו אני פשוט אעלם. אמרתי למטפלת שלי את הדברים, אבל היא אומרת שאני חייבת להמשיך עם התזונה הנכונה. אני מתחילה לחשוב שאולי זה פשוט לא מתאים לי.

YinYang

New member
אז ככה...

אני סובל בדיוק מאותה הבעיה...למשך תקופה מסויימת הורדתי המון דברים מהתפריט שלי בהמלצה של כל מיני מטפלים, והתחלתי לרזות בטירוף, ועוד לפני זה הייתי מאוד רזה. עם הזמן הגעתי למסקנה, בעיקר בחודש האחרון, שכל ההמלצות האלה הן בעירבון מוגבל. התחלתי בדיאטת השמנה במעקב דיאטנית, עם מוצרי חלב וספגטי וגלידות וג'אנק פוד וממתקים, ולאט לאט התחלתי לעלות במשקל, ואני גם מרגיש ממש טוב עם זה, ואני נראה כמו בן אדם ולא כמו שלד. לאט לאט הגוף מתרגל, ותאמיני לי שהוא יודע איך להסתגל. תראי...אם תאכלי רק "בריא" כל הזמן את לא תשמיני, ותאמיני לי שגם תת משקל לא יוסיף לך כלום בטיפולי פוריות או לכל דבר אחר. הגוף צריך אנרגיה כדי להתעבר, והאנרגיה הזאת צריכה לבוא מאיפהשהו. תאכלי טוב, תאכלי הרבה, וכל הזמן תהיי קשובה לגוף שלך ולצרכים שלו, ואל תתביישי לומר את זה למטפל שלך. אם את צריכה עוד טיפים להשמנה תפני אליי בפרטי, והכי חשוב תהיי אופטימית...כי בסוף הכל מסתדר. בברכה אייל

מאיר72

New member
דברי שוב עם המטפל שלך

אולי יש דברים שמותר להוסיף וחלק להוריד, תגידי לו מה את אוהבת ומה לא (תמיד צריך לזכור שחטא קטן טוב לנשמה), כמו כן שיבדוק איזה צמחי מרפא הוא נתן לך אולי צריך להחליף/לשנות בפורמולה. אחד הדברים החשובים בטיפולי פוריות (במיוחד במשולבים) הוא להפחית את תוצאות הלוואי של זריקות ההורמונים ויחד עם זאת לחזק את הגוף לקליטת ההריון. בהצלחה

הופ2

New member
שוב אבל...

אבל היא טוענת שהבעיה שלי היא זרימת דם לרחם ושהתזונה הלא בריאה היא חלק מהסיבות, אז אם אני הולכת עם הרעיון הזה עד הסוף אני מבינה שאם אני אוכל כל מה שאני רוצה אני בעצם אפגע בטיפול. אז יש טעם להמשיך עם הדיקור? האם מה שאתה אומר לי זה תאכלי כרגיל אבל תמשיכי עם הטיפול? ושוב תודה לכם על התשובות. ואייל, גם אני רוצה לאכול מלא ספגטי וגלידות ומעדני חלב - אוי כמה אני מתגעגעת לזה!!!

מאיר72

New member
לא אני לא אומר לך להפסיק עם הדיאטה

אלא אני אומר לך לדבר איתה ויש דברים שניתנים לשינוי ויש כאלה שלא (מציע לך לקנות ספר בישול של מזון בריא ותראי שאפשר גם מהאוכל הזה לעשות מעדנים) ואם פעם בשבועים תוכלי משהו בשביל הנפש שלך לא הרסת את הטיפול. ודרך אגב בחתימה שלך יש טעות, מה שלא הורג מהר הורג אח"כ לאט וביסורים

YinYang

New member
תראי נשמה...

זה יהיה לא אתי מצידי להתערב בטיפול שלך, ולהתחיל להכניס לך שינויים בתפריט, במיוחד מאחר ואני לא בקיא מספיק בבעיה שלך, אבל בגדול...כן זה מה שאני אומר. אני לא חושב שתת תזונה זה מצב שיועיל לבעיה שלך. הגוף צריך אנרגיה כדי לייצר דם, עוד לפני שהוא מזרים את אותו לרחם... הדבר ההכי טוב שאני יכול להמליץ לך זה לקבל חוות דעת ממטפל אחר(או כמה), שמתמחה בתזונה, ושיש לו ידע גם בתזונה מערבית. כי עם כל הכבוד לתזונה הסינית/נטורופתית, יש דברים שגם הסינים לא ידעו לפני 3,000 שנה...

freearth10

New member
את צריכה לבחור

היי הופ, אני לא סינית ואין לי מושג בתזונה נכונה, גם אני עדיין בקטע הזה די מדשדשת באפלה. אבל שנים האכלת את הגוף שלך ברעלים והם צריכים לצאת. הרעלים האלה הם אלה שמפריעים לזרימת הדם ובלי זרימת דם תקינה החלום שלך יישאר בגדר חלום. בדרך אל השינוי עומדים בפנינו מכשולים רבים. השאלה עד כמה את רוצה בו. מה את מוכנה לעשות למענו? ברפלקסולוגיה(ואני לא רפלקסולוגית) מדברים על מין, ממון, מזון כיחידה אחת,כבסיס עליו העץ יכול להשריש שורשים. ולכן נראה לי שהשאלה שלך זה אחד העיכובים שהם חלק מכל תהליך הצמיחה. ואת זו שצריכה לבחור! לדעתי, ושוב קחי אותה בערבון מוגבל, הדיקור יכול לעזור לך. להוביל אותך כברת דרך. אולי אפילו לתמוך בתהליך נקוי הגוף. אתמול ניסיתי לעשות איזה תרגיל שמאוד תסכל אותי, כי ידעתי שהוא כל כך לא מושלם. ואז מישהו סיפר לי על הפעם הראשונה שהוא הכין לעצמו ביצה. הוא רצה ביצת עיין ויצאה לו בכלל ביצה מקושקשת ולא ממש טעימה, אבל זה היה משהו שבאותו הרגע השביע את הרעב. משהו שהוא יכול היה ללמוד ממנו איך לעשות את זה טוב יותר בפעם הבאה. לדעתי את צריכה להתחיל ממשהו, גם אם הוא לא מושלם. עשי את המקסימום שאת יכולה כרגע, למען הרגע הבא. מאיה

0 אור 0

New member
אייל

אני מבינה שאתה בחור. אז אצלנו הנשים, גם מי שזה מאד (כמו שאני הייתי) בסיכון להשמין בהמשך החיים, וביחוד אחרי לידות (להופ - אני מאחלת לך עם כל הלב להגיע ללידות). לכן אני מסכימה שאולי אפשר לא לאכול רק "בריא" לפי הדיאטה הכי קתולית שאפשר - אבל בהחלט לא כדאי להתחיל להשתולל עם יותר מדי ג'אנק פוד וממתקים. הופ, אני מקווה שאם תחליטי שהדיאטה של המטפל הנוכחי לא מתאימה לך - בכל זאת תבני לך תזונה מאוזנת ופחות קיצונית - אך לא תעברי לקיצוניות השניה של הרעלת גופך.

מסכים עם מאיר לגבי התייעצות חוזרת

עם המטפל - חשוב שהוא יידע מה את אוכלת. אין כאן ענין של "חטא קטן" - הנאה מאוכל היא חלק מהנאות החיים, ואנחנו לא כאן להתנזר. השאלה היא של מידה, כמה יעזור לטיפול וכמה יפריע. מכיוון שאנחנו לא יודעים מה עובר עליך, לא בדקנו אותך אישית ואנחנו לא יודעים איך המטפל שלך בנה את אסטרטגיית הטיפול, כל מה שאנחנו נותנים כאן זה עיצות. העיצה הכי טובה שאני יכול לתת היא לשאול את המטפל שלך. ודרך אגב, אני מסכים עם מאיר גם לגבי החתימה, מנסיון אישי.

למעלה