האם להוריד חיתול

• פותח הנושא melon
  • פורסם בתאריך

melon

New member
האם להוריד חיתול

הבת שלי , בת שנתיים וחצי, מבקשת (ואפילו דורשת ) ממני להוריד לה את החיתול. היא גם מבקשת לשבת על האסלנית שקניתי לה אבל הפלא ופלא - אפילו פעם אחת לא קרה שהיא עשתה משהו בשירותים ( אפילו לא במקרה ...) כשאני מורידה לה את החיתול היא עושה פיפי במכנסיים ואז רצה לשירותים ( משהו בסדר הפעולות קצת התבלבל לה ..
) השאלה שלי - לתת לה הלסתובב בלי חיתול למרות שאין סיכוי שהיא תצא מזה יבשה (= ולכן מבחינתי אין טעם בכלל להוריד את החיתול) או להוריד חיתול כשהיא מבקשת ולהכין את סמרטוט הריצפה במקום קרוב ולקוות לטוב ?

אלדורית

New member
בהחלט להוריד לבקשתה

ולהכנס לכוננות ספיגה. קשה לצפות ממישהו שמעולם לא התנסה בחיים בלי חיתול ומשמעם (רטיבות וכו') שידע איך למנוע את אי הנעימות מראש. הפספוסים הם חלק בלתי נפרד וחיוני מהגמילה מהחיתולים. צורם לי המשפט "למרות שאין סיכוי שהיא תצא מזה יבשה (=ולכן מבחינתי אין טעם בכלל להוריד את החיתול)" --מזה עולה שפעולותיה נועדו לשרת אותך, ולא אותה: ההבחנה כאן היא בין "בחינתך" (דהיינו, אוף, שוב לנגב פיפי) לבין רצונה (לנסות להשתלב בעולם המבוגרים המורשים להסתובב בלי חומר ספיגה מסורבל עטוף בניילון תחוב בין רגליהם--אגב, יצא לך לחשוב פעם על הנוחות שלה בעניין הזה? כמה נוח לך להסתובב בזמן מחזור עם תחבושת היגיינית רחבה ועבה? וכמה נוח נראה לך שיהיה לך לו היתה תחבושת זו חובקת את בטנך גם?) בכל אופן, נראה לי שהתשובה ברורה לך מראש (להכין סמרטוט ולקוות לטוב) ואת צריכה חיזוק לכך. אם כן, קבלי חיזוק, הנה:
ועכשיו לסמרטוט.

melon

New member
התשובה ממש לא ברורה לי

כי לא נראה לי שהיא מקשרת בין העובדה שאין חיתול לבין העובדה שעכשיו עושים פיפי במקום אחר - ויש קשר בין שני הדברים. סתם לתת לה לרוץ בבית ולהשתין איפה שבה לה - סביר להניח שזה כיף לה אבל לא ממש מקדם שום דבר. אני חושבת .. מהבחינה הזאת אפשר להוריד חיתול גם לילד בן שנה ולתת לו להתרוצץ קצת ערום - אותו אפקט ... לא ?

לא, אין לזה אותו אפקט

כי כשהייתה בת שנה עוד לא ביקשה לשבת על האסלה, נכון? יש כל מני סימנים למוכנות ילד לגמילה. את הצגת פה שנים מהבולטים שבהם. יקח לה מעט זמן להרגיש על גופה שזה לא נעים להסתובב רטוב. גם תגידי לה שבפעם הבאה אולי היא תצליח לעשות את הפיפי באסלה, כמו אמא ואבא וכווולם. חשוב לא לכעוס עליה כשזה קורה.

לאה_מ

New member
וכמובן, להציג בפניה את הישבנון

ו/או הסיר, ולשים אותם במקום שיאפשר לה עצמאות בשימוש בהם.

אלדורית

New member
נראה לי שכבר ענו לך

אבל שוב: כדי לקשר "בין העובדה שאין חיתול לבין העובדה שעכשיו עושים פיפי במקום אחר" היא צריכה להתנסות ב"אין חיתול" תקופה מסויימת. קודם היא תלמד להבחין בעשיית הצרכים (שבגלל ספיגת החיתול כמעט ואינה מורגשת, לפחות בפיפי) ואחר כך היא תלמד להבחין בצורך לפני התרחשותו, ואחר כך היא תלמד להתריע על כך ובסוף בסוף היא תלמד להגיע בזמן לשירותים. כן, עד אז היא תרטיב בכל מיני מקומות ומי שמטפל בה יצטרך לנקות. אני מניחה שכשהיא למדה לאכול מוצקים גם לא ציפית שהיא ישר תדע להכניס את הכפית לפה, ושנתת לה ללכלך קצת. אם כך את בטח שמת לב שילדים זה עסק די מלכלך באופן כללי וכך גם במקרה הזה. צריך סבלנות בשביל לגדל אותם, כולל סבלנות ללכלוך שהם מייצרים. ואגב, גם ילדים בני שנה יכולים להגמל מחיתולים, ואכן עד לפני שנים ספורות, טרום עידן החיתולים החד-פעמיים הנוחים כל כך להורים, זו הייתה הנורמה. את יכולה לצמצם נזקים: לשים כיסוי על הספה ולהרים את השטיחים, אבל קחי בחשבון שדברים ירטבו. בהצלחה לשתיכן, ואני מקווה שהפעם התשובה ברורה לך מספיק.

אנחנו בדיוק באותו שלב

אני נותנת לה לעשות מה שבא לה (כולל ללבוש תחתונים של אמא ולעשות בהם פיפי
), למעט כשאני יודעת שזה יהיה לי מאוד לא נח - נניח, רגע לפני השינה (היא ישנה איתי).

הורידי לה אותו ותני לה להיות עירומה

לא צריך אפילו מכנסיים אם אתם בבית. הכיני את הסמרטוט והמגב (לך יש מזל - אצלי כל הבית שטיחים מקיר לקיר
) ותני לה קצת זמן. זה שהיא מזהה אחרי שעשתה זה השלב הראשון. השלב הבא יהיה לזהות בזמן שהיא עושה או קצת לפני. לאט לאט... זה לא קורה ביום אחד. יש בהחלט טעם להוריד לה את החיתול, כי זו הדרך ללמוד ולהבין כיצד פועל הגוף. עם חיתול היא לא תוכל להרגיש את הפיפי כי הוא סופג כל כך טוב שאין הרגשת רטיבות כלל.

תכיני גם את מכונת הכביסה והמייבש

בהיכון - אתמול בגן החליפו לרעות 4 פעמים, פעם אחרונה כבר ל"בגדי גן"...היום אנחנו מגיעות עם "תיק גמילה"

melon

New member
בגן היא לא מבקשת ..

היא שומרת את הדברים האלה לאמא

נטע11

New member
melon....

את יכולה להגביל זמן ומקום. יש מקומות וזמן שזה בסדר להתרוצץ בלי טיטול, ויש זמנים ומקומות - שזה לא מתאים! יכול להיות שיש פה גם קצת עניין של גבולות? כדאי להחליט עם עצמך - מתי זה מתאים (לשתיכן) שזה בסדר, ומתי זה לא. בהצלחה נטע http://www.gilrach.co.il/forum/

למעלה