האם לדעתכם

האם לדעתכם

ערפדים צמ(א)ים בכיפור?? סתם/tapuzforum/images/emo3.gif שיהיה לכל מי שצם, צום קל!

קרניjack

New member
אם הם שומרים אז אין סיבה שלא../images/Emo6.gif

פנחס דוב, הערפד היהודי מ"לילה אדום" הוא שומר מצוות הדוק, כמובן חוץ מניקוזיי האנשים שלו. צום קל לכולם!

בדנתמ

New member
לילה אדום?

איזה ספר זה? של מי? נשמע משעשע לקרוא ספר ערפדים כחול לבן

נשמע לי לא משעשע בכלל/tapuzforum/images/emo3.gif

``ראית את הערפד ההוא?? איזה ערס...`` ``כ``כ מתחשק לי לנשוך את אולמרט...`` ובכלל ערפד ישראלי לא עושה לי את זה. בע.

בדנתמ

New member
ערפד ישראלי לא חייב לדבר על פוליטיקה ../images/Emo8.gif

הוא יכול להיות טיפוס שקט ומסוגר, שנוטה להסתמך על זה שהוא מצליח יחסית להישאר בשוליים ולא למשוך יותר מדי תשומת לב, ולסלוד מכלמיני טיפוסים בסגנון של ערסים. יכול להיות שימוש לא רע בספר כזה במקומות העתיקים שיש בארץ. יכול להיות שהערפד הזה עוד היה כאן בימי בית שני למשל, או שהוא מכיר אנשים שהיו או מנסה להתחקות אחרי משהו עתיק שקבור מתחת לעיר ירושלים... אפשר גם ליצור את ה"משבר" בסיפור ע"י זה שפתאום משהו מפריע לו להישאר כל כך אלמוני. אולי איזה אירוע חבלני שהוא אינסטינקטיבית מנע, או מישהו שהוא פוגש שבכל זאת מתעקש להתקרב ולחטט, חקירת רצח נגדו, או משהו בסגנון... אם שומרים את הסיפור ברמה אינטלקטואלית גבוהה ויוצרים דמות אלגנטית ומסתורית, יש המון פוטנציאל לסיפור על ערפדים, או לצורך העניין על כל אלמת אחר, בארץ ישראל. עכשיו עשיתם לי חשק לנסות לחשוב על סיפור מתח נחמד...

קרניjack

New member
בדיוק!

ממש לא חייב להיות מעורב בפולטיקה או באירועי היום, כשם שלא כולנו מעורבים בזה...לדעתי הוא דווקא יסלוד מכל זה אחריי כל מה שהוא ראה כאן מקום המדינה. אני גם לא מבינה את נקודת המבט שאם מדובר בערפד ישראלי זה צריך להיות פחות מעניין! דווקא הערפד ה"אנטי דמות ערפדית טיפוסית" הוא הכי מעניין. כן יש לו כוחות, אבל הוא זרוק באיזה חור בארץ ואין לו כוח לכולם כי נצח בשבילו זה יותר מדיי ובני האדם מעייפים אותו בכך שהם משחזרים את עצמם ואת הטעויות שלהם. מזכיר לי שראיתי את "הנקוק" ומאוד אהבתי את הדמות שלו- לפחות בתחילת הסרט- כאנטי גיבור הטיפוסי.

בדנתמ

New member
טוב אני רואה שאין לי ברירה...

אז אני אאלץ לכתוב, למרות שיש לי איזה 5-6 התחלות של סיפורים מונחות בצד וסובלות מבלוק כתיבה מחפיר...
אז מה זה כבר ישנה להתחיל עוד משהו ?

קרניjack

New member
מה קורה עם הסיפור בהמשכים?

אני יודעת שאני נודניקית, אבל אם אתה נתקע או משהו, או רוצה שכתוב או עזרה, או שסתם אין לך זמן ויש לך התחלה בראש, תכתוב לי ואני אמשיך את זה. זאת יכולה להיות פינה מעולה וכייפית, שגם תעיר את הפורום.

בדנתמ

New member
נראה לי שביום-יומיים הקרובים יעלה...

כי יש גבול למריחה
אני צריך לנסות לחשוב בדיוק על איך כדאי לעשות את הכללים של זה מבחינת מה שכל אחד עושה (נראה לי בכיוון של כל אחד ישתלט על דמות ואני/אנחנו ננסה לכוון את העלילה הכללית מסביב או משהו כזה)

lacrimosa girl

New member
חה!

אם הייתי כותבת ספר על ערפד ישראלי הוא היה משמש ככלי יעיל נגד ערסים ונהגי אוטובוס.

קרניjack

New member
ספר ערפדים חובה לקריאה../images/Emo88.gif

לילה אדום הוא מאת גל אמיר, בצומת ספרים הוא נמכר במוזלים רק ב20 ש"ח אם אתה לא תמצא בסיפריה. סיפור פשוט מגניב...העלילה אומנם פשוטה, אין יותר מדיי מתח ומיסתורין, הדמויות לא מזמינות הזדהות איתן, אבל עצם הסיפור שמדובר על ערפדים בצפון הארץ, פשוט יפיפה! ערפד דתי, ערפד ערבי ,חקירת משטרה ודם על הידיים שמחזיקות את ספר התורה. קולולו. זהו התקציר שעל גב הספר: ליל הסילווסטר, שנת 2000. 00:50 גופתו של כומר קתולי נמצאת מוטלת בצימר בצפון. על הקיר מרוחה בדם כתובת לטינית. טביעות האצבעות מובילות את המשטרה לזיהוי מהיר של החשוד. יש עם זה רק בעיה אחת: החשוד מת ונקבר עוד באפריל 1965. 04:40 בבית הקברות בטבריה משוטט פנחס דב, אברך לבוש בלויים. הוא חייב למצוא קבר ריק להעביר בו את היום. הוא גם מוטרד מהסיפור הזה של באג אלפיים, ומזה שהנייד שלו לא עליו. במחשבה נוספת, בתוך הקבר ממילא לא תהיה קליטה. 05:10 שני דייריו של בית קטן ומסתורי ביישוב משעלים ממהרים להגיף את התריסים. הם לא אוכלים אף פעם. הם רק שותים. דם. 06:00 רפ"ק עידו ממן לא אמור לחקור את הרצח הזה, וגם לא את אלה שיבואו אחריו. אבל הוא מוכרח. בעיקר בגלל שמעצבן אותו לראות את אשתו הנוכחית, רפ"ק שרון, מסתערת על החקירה הזאת, אבל גם כי הקורבן הבא עלול להיות מישהו קרוב לו מאוד. SUM QUOD ERIS

lacrimosa girl

New member
הו נראה לי שראיתי את זה בספריה הפרובנציאלית

העלובה שלנו =] זה אכן דורש בדיקה חוזרת. [הייתי ממש מאוכזבת שהספר היחיד של אן רייס שיש שם זה מריק! מקום עלוב. ואין שם אף ספר של סילביה פלאת' או ווירג'יניה וולף. אפליה ממש
] זה נשמע טוב =] האאאאא אני אוהבת לקנות ספרים. D:

קרניjack

New member
לילה אדום יותר זורם לדעתי מהספרים

של אן רייס, הערפדים העתיקים של ישראל לעומת כל הערפדים העתיקים מאירופה...שינוי מרענן.

למעלה