האם לגשת לניתוח

האם לגשת לניתוח

שלום אני סבלתי כחודש מכאבי תופת בצד שמאל. מבדיקה שעשו לי נמצאה אנדומטריומה כנראה בגודל 6 ס"מ בשחלה או מחוץ לשחלה לא ברור. פניתי לייעוץ באופן פרטי לדר סוריאנו והוא המליץ על ניתוח, כל שאר רופאי הנשים שראו את המקרה כ 3 רופאים אמרו לחכות כמה חודשים ולראות. אני חייבת לציין שכבר לא כואב לי כיון שאני לוקחת גלולות למניעת הריון. אם אני אעשה ניתוח זה יהיה באופן פרטי אצל סוריאנו. מניסיון שלכן האם כדאי לחכות או שזה יכול להסתבך וכדאי לנתח? מה אתן יודעות להגיד על סוריאנו. תודה

galim29

New member
../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif|רהוא רופא מצוין ואדם מדהים

רק מחמאות יש לי עליו. קודם כל כאדם, הוא מאוד אמפתי. יש לו סבלנות, הוא מסביר הכל, מקשיב. אני הגעתי אליו עם טופס 17 למרפאה בתל השומר ולמזלי הוא גם ניתח אותי. אולי לא מזלי: כי הוא מנתח את המקרים המסובכים אבל לפחות הייתי בידיים טובות. יש לו ידי זהב. הוא דאג לבוא אלי ישר אחרי הניתוח ויום למחרת מוקדם בבבוקר לפני שטס לחו"ל להסביר לי שהוא לא יהיה וביקש שאתקשר לניד על כל דבר. ואם את הולכת אליו פרטי בכלל אין לך מה לדאוג. למרות שלדעתי חבל על הכסף. את יכולה להגיע אליו דרך תל השומר. הוא מנהל המרפאה. כמו כל אדם יש לו ימים טובים יותר וטובים פחות אבל הוא הרופא הכי מקצועי ואמפתי שנתקלתי בו ואני אישית לא מתכוונת יותר להיות מטופלת ע"י אף רופא אחר. בכל מה שקשור לבריאות, בייחוד עם האנדו' הוא עליוי מבחינתי. שיהיה בהצלחה

שאלת המליןן דולר שלך שלי

אני הייתי כבר בסרט הזה אבל אצלי זה התגלה 10 ס"מ והיה הכרחי לנתח בגלל הגודל והכאבים ולא שאלתי שאלות היתי בטוחה בצידקתם של הרופאים בתל השומר כיום זה חזר ! לאחר 5 שנים וזה 5 ס"מ וככשאלתי את סוריאנו בפורום כמובן שהוא המליץ לנתח כשקטן ולא לחכות ... ואני אישית מעדיפה לא לרוץ מהר מידיי לניתוח חוזר( לא רוצה להפחיד אבל עבורי הניתוח לא היה פיקניק למרות שמבטיחים אישפוז יום, היה לי זיהום ואושפזתי לשבוע כמובן שזה נדיר אבל צריך לזכור שלכל ניתוח יש סיכוי קטן לסיבוכים ) ראשית את עם גלולות וזה טוב. השאלה היא גם האם את רוצה להרות וזה "תוקע" אותך ? אני בחרתי לעקוב ולחכות ..כיום כשזה 5 ס"מ , זה גדל מחודש מעט מאוד (לפני שנתיים היא היתה 3 ס"מ ).. אני מחכה אני לא סובלת מכאבים ואפילו אסור לי גלולות .. תזכרי גם לשלפעמיים לרופא כירורג פרטי יש אינטרס מסויים - זה מובן בכל אופן בכל אשר תבחרי בהצלחה וישעבור בקלות.

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מסכימה עם אמא של עמרי- ניתוח לפרוסקופיה אינו ניתוח קל כמו שאוהבים להציג אותו ויש ללכת אליו רק לאחר שיקול דעת ובדיקת כל האלטרנטיבות. נכון הוא שיש מקרים שהאלטרנטיבה הטובה ביותר היא בסופו של דבר הניתוח, אבל חשוב לבדוק קודם לכן את כל המכלול. האם את מטופלת פריון? במידה ולא, מהם האלטרנטיבות שניתנו לך ע"י הרופאים חוץ מניתוח? האם הגלולות נלקחות ברצף? האם את ממשיכה להיות במעקב חודשי?

אם לא כואב..

למה לרוץ לסכין? גודל הציסטה גבולי ויכול להיות משופע מגלולות ברצף/דקא ארוך. גם אני ממליצה על כמה חודשי מעקב. ולגבי סוריאנו- הוא כירורג מעולה
בהצלחה

למעלה