האם לגשת למועד ב' ?

risto2

New member
האם לגשת למועד ב' ?

אשמח לשמוע מה השיקול של כל אחד באם לגשת למועד ב' בבחינה מסוימת לעומת לא לגשת ?

uIsses

New member
יש כמה שיקולים

1. הציון במועד א'.
2. הקושי לקבל ציון גבוה יותר במועד ב' לעומת מועד א'.
3. החשיבות של ציון גבוה במקצוע הספציפי הזה, תוך התחשבות במאמץ שיידרש כדי לשפר את הציון ובמוכנות שלך להשקיע את המאמץ הזה.
4. הציונים שקיבלת במבחנים האחרים, אשר יכולים לפצות על ציון נמוך בודד, והחשיבות של קבלת ציונים גבוהים באופן כללי בתואר שלך (לדוגמא, כל הסטודנטים לפסיכולוגיה שהכרתי התאמצו מאוד להגיע לממוצע 90+ כבר בשנה א', לעומת סטודנטים להנדסה שבשנה הראשונה ניסו בעיקר לשרוד את המתמטיקה, בכל ציון עובר שהוא).
5. העומס בשאר הבחינות (אם קיבלת ציון סביר במקצוע קל ששווה 2 נ"ז ושהמועד ב' שלו נופל יום לפני מועד א' של מקצוע קשה אחר ששווה 8 נ"ז, עדיף להשקיע יותר בלמידה אליו מאשר לנסות לשפר את הציון הראשון).

שמרית211

New member
תלוי

קודם כל, האם מדובר בתואר ראשון או שני?
בד"כ חלק ניכר מהסטודנטים מעוניינים לשמור על האופציה להמשיך לתואר שני פתוחה, ועל-כן יש צורך בממוצע 80 בתואר הראשון. במידה ומדובר על קורס בן 4 שעות ומעלה עם ציון נמוך מ-75-אני כן הייתי מנסה לגשת למועד ב'.. (אלא אם כן, מדובר על קורס מתמטי שנחשב קשה לכל הדעות ואז ניתן לנסות לשפר ציונים של קורסים אחרים במידת הצורך).
במידה ומדובר על תואר שני ואין לך כוונה להמשיך לדוקטורט-אין לציון כל חשיבות (למעט העובדה שצריך ציון 60 בכדי לעבור את הקורס). במידה ויש לך כוונה להמשיך לדוקטורט אני חושבת שיש צורך בממוצע 85+כתיבת תזה.
בהצלחה!
שמרית

ashkeloni

New member
אם נכשלתי במועד א

סתם.
כלל אצבע שלי הוא שעל כל ציון נמוך מ-80.
מעל 80 זה סבבה

שני השיקולים העיקריים

בכמה נקודות אני מסוגלת לשפר (אם עברתי בחסד, אז אני נשארת עם הציון), ועד כמה זה ישפיע על הממוצע שלי.

barsese

New member
אם עברת על 70 לא כדאי לגשת למועד ב' זה הימור

יש הרבה שקיבלו 73 במועד א והרגישו שהם יכולים ליותר הגיעו למועד ב' וקיבלו 67 נגיד ולא ידעו איפה לקבור את עצמם אחר כך על הטעות שעשו.
וכל נקודה מתחת למה שקיבלת במועד א ושבוטל בעקבות ציון מועד ב' חשובה להרגשה אחר כך.
המחשבה צריכה להיות אם את יודעת בצורה מעולהה!!! את החומר ולחשוב אם הציון בין 70-80 אם יש סיכון בלגשת שוב. אפילו במקרה של 65-70 הכל קשור כמה החומר קל לך ועד כמה הסיכויים שלך לדעת את החומר ולהצליח לדעתך טובים. יש מקרים שגם 65 עדיף מאשר לגשת למבחן שוב.
בהצלחה!

uIsses

New member
תלוי במקצוע

יש מקצועות שבהם אין שום סיבה לקבל גם פחות מ- 80, אם רק לומדים מספיק טוב. זה מאוד תלוי בתואר ובקורס הספציפי.

risto2

New member
כמובן

חלק מחברי הפורום אני מכיר היכן למדו ואותך לא.
עכשיו כן. תודה!

למעלה