האם לגשת לאבחון?

EMAEMA

New member
מנסיון . כשמאבחנים פרטי אוטיזם פתאום התפתחות

הילד מאבחנת גם
יש להם נטייה ויכול להיות שגם הנחיות מלמעלה לעכב איבחונים
שתיזהר לא למשוך זמן מיותר!! באמת אני אומרת את זה מכל הלב
הם יכולים למשוך אותה בשקט עוד שנה שנתיים ..... ובינתיים כל הזכויות מעוכבות .... רק פרטי זה שווה כל שקל בשביל השקט הנפשי גם אם האבחנה היא אוטיזם עדיף לדעת !!

nirity1

New member
אם זה מכון מוכר

כמו אצל דינה צחור לדוגמא
אז האבחון קביל בביטוח לאומי

nirity1

New member
יש מצב שאת עובדת בהתפתחות הילד ?

ממה שראיתי ושמעתי - הם מפספסים הרבה ילדים.
לדעתי בכוונה , אבל זאת דעתי האישית

Precious37

New member
הלוואי....

אני חושבת שהם מושמצים פה יותר מידי והמכונים הפרטיים מועצמים פה יותר מידי.
אגב, אולי נם לא פיספסו והילדים ה"מפוספסים" לא באמת אוטיסטים אלא סובלים מדברים אחרים?

dina199

New member
הם פספו הרבה.

ההוכחה היא שאותם 'מפוספסים' גדלים ובסוף מאובחנים בספקטרום בגיל 5 , 10 , 15 ויותר.
בגיל 15 כבר לא טועים (ואפילו לא בגיל 5 או 10
).
כשיש 'דברים אחרים' , אין בגיל 15 איבחון בספקטרום.

OraS20

New member
התפתחות הילד

יש שם נטייה לסחבת ארוכה
מטרטרים משפחות בטיפולים שמועילים במידה מסוימת, אך לא בהכרח נותנים פתרון. מגדירים הרבה ילדים כמעוכבי התפתחות ומשתהים במתן אבחנה. אני מכירה עשרות (!!) מקרים. אספר אנקדוטה קצרה על בן של מכרה שלי שבגיל שנתיים ומשהו היו לו מספר מאפיינים משמעותיים של אוטיזם ובאבחון של מרפאה בעיסוק, אחד מתוך כמה אבחונים שעבר שם, היא טענה שהעיכוב שלו מאוד משמעותי ופשוט שלחה אותו הביתה לעוד 3 חודשים לעבודה עם הוריו!!! אפילו לא הדרכת הורים לעבודה בבית או סדרה של 10 מפגשים... בהמשך הילד באמת הוגדר על הרצף. אבל התבזבז זמן יקר מאוד!! למעלה משנה!!! מאוד משמעותי בגיל הזה

nirity1

New member

באחת הפעמים שישבתי שם היתה אמא עם בת שבפרוש אוטיסטית. כבת שנתיים לא מדברת , לא הרימה מבט לעברנו בכל הזמן שדברנו , התעסקה עם איזה צעצוע באופן לא תואם. כל מה שהבן שלי היה בגיל הזה. והאמא מספרת לי שאמרו לה שלבת שלה יש עיכוב תקשורתי. מה זה לעזאזל עיכוב תקשורתי ? למה לא להגיד להורים מה יש לילדה ? זה לא שזה הולך להשתנות ? סתם למרוח...

Aניס

New member
אצלנו התפתחות הילד פיספסו עד גיל 4.5

למרות שהגעתי אליהם לראשונה עם הרבה נורות אדומות כבר בגיל חצי שנה.

אז נכון שלא ישבתי על הגדר והתחלתי לטפל בהם ברגע שהיה אפשר אבל רק כשביקשתי אבחון מסודר בתל השומר אז קיבלתי אבחנה רשמית.
כל זאת כשהיו תחת עין בוחנת של כל אנשי המקצוע בהתפתחות הילד למעלה משלוש שנים. עיכוב התפתחותי הם אמרו במשך הרבה יותר מדי זמן.

אם יש ספק אז אין ספק שצריך ללכת לאבחון מסודר. בין אם פרטי ובין אם בבית חולים רציני.

והכי חשוב זה שאם יש קשיים אז להתחיל לטפל ולא לחכות לכותרת או לאותיות שיינתנו לילד.

asa112

New member
לדעתי כדאי לפנות לאבחון

לרופא שמכיר את הספקטרום

האמא קראה את סימני האוטיזם בגילאים הצעירים?

אני מציעה שתקרא. אם זה נראה לה מתאים - שתיגש לאבחון פרטי.
אם לא - אז כדאי לחכות כמו שאמרו לה בהתפתחות הילד.

למעלה