האם לגשת לאבחון?

פילון3

New member
האם לגשת לאבחון?

שואלת עבור חברה
היא מתלבטת אם לגשת לאבחון פרטי לאוטיזם או שאולי היא מגזימה?
ילד בן שנתיים וחצי, מטופל בהתפתחות הילד ע״י קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק בגלל עיכוב התפתחותי, אבל שם לא דיברו על עניין תקשורתי
הסימנים המדאיגים: אין שפה, רק הברות בודדות, לפעמים אומר אבא, או צליל מסוים כשרותה בקבוק
קשר עין חלקי
הבעת פנים די קבועה- ילד חייכן, נראה ביישן, לא עונה באופן עקבי שקוראים בשמו
רמת משחק נמוכה ביחס לגילו, למשל פחות משחק יותר הורס דברים, זורק, לפעמים מחפש קשר עם אחותו הגדולה, או עם בני גילו, אבל מעבר להבעה המחוייכת, לא נוצר קשר וגם בגן לא מחפשים את קרבתו
מבחינה מוטורית הוא התפתח דווקא מוקדם לגילו, אבל פתאום יש עיכוב, ההליכה קצת מוזרה, מתקשה בדברים מסויימים, לא מטפס טוב, לא קופץ טוב ועוד
יש התפרצויות זעם ובכי שקשה לרצות. לא הרבה, אבל קיים

אין קשיי שינה חריגים
אין קשיי אכילה
לא גמול ולא מראה רצון להיגמל
לפעמים נראה אדיש לדברים שרוב הילדים כן יגיבו אליהם - למשל אם לא יקבל משהו שרוצה או שלא יתנו לו לעשות פעילות עם אחותו. לא יביע מחאה
יודע להראות איפה חלק מהאיברים
בסה״כ הוא די פאסיבי מבחינה תקשורתית , לא ממש יוזם תקשורת . יודע לדרוש דברים במעיין קולות מוזרים, ג׳סטות שונות, לפעמים הצבעה. אבל לא מראה סימנים של שמחה כדולה למשל כששרים לו, או רוקדים איתו . ההבעה נשארת די זהה. הוא גם לא צוחק בקול רם . רק מחייך.

לשאלתי- בעצם לשאלתה.... אנשי המקצוע, כולל רופאה התפתחותית בקופה ראו אותו והיו אופטימיים. יכול להיות שהן מפספסות ?? או שבאמת אמא קצת לחוצה?

TikvaBonneh

New member
פיספוסים של אנשי מקצוע

אני מכירה באופן אישי ילד שהתפתחות הילד פיספסה בגיל הזה, איבחנו עיכוב התפתחותי ולא עלו על בעיות התקשורת.
כלי האיבחון בהם מקתמשים בהתפתחות הילד הם מאוד לא מדוייקים.
התורים במכוני האיבחון הפרטיים הם מאוד ארוכים, כך שאני ממליצה שמחר בבוקר תתקשרו להכנס לרשימת המתנה, ובינתיים תמשיכו להתלבט. אם תהיה התקדמות משמעותית עד שיגיע זמן האיבחון, אפשר לבטל מהיום להיום אפילו. לא כדאי להמשיך לחכות ולא לנסות לבדוק את האפשרויות.

schlomitsmile

Member
מנהל

יש בהחלט סיבה לדאגה

מה הכוונה שבהתפתחות הילד היו אופטימיים? האם אמרו שהמצב ישתפר בעצמו או הציעו טיפולים? מה הם אמרו לגבי גן ילדים?
מכיר ילד שבגיל כזה החל להפגין סימנים מדאיגים, ולפתח התנהגות אלימה כי לא הצליח לבטא את עצמו....
בהתפתחות הילד ועל ידי פסיכיאטרית ידועה אובחן בתחילה אם פיגור התפחותי ושפתי ורק מכיוון שהגננת רצתה לשלוח אותו לגן לילדים מפגרים נעשה לו אבחון נוסף ואז עבר לגן תקשורת.
לי ברור היום שהילד לא מפגר....מקסימום יש לו אולי בעיות בהפשטה, והבעיה שלו היא בתקשורת

פילון3

New member
הוא מטופל

ע״י קלינאית ומרפאה בעיסוק . הן אופטימיות שהוא יתקדם וגם ותחיל לדבר...בנתיים זה לא קורה.הוא לא אלים, אבל בודק דברים ברמה של ילד צעיר, כמו סתם לשפוך את כל הבקבוק שלו ולראות מה קורה...בגן יש ילדים צעירים ממנו, אז לא מבחינים בקושי, הוא גם קטנטן פיזית.

ילדים בגילים האלה מתפתחים הרבה פעמים

בדילוגים....כשפתאום יש איזו התקדמות..... אבל כדאי בהחלט לעורר את שאלת התקשורת אצל הצוות המטפל...
האם הילד פג? גם זה משפיע על ההתפתחות.....שוכחים לפעמים שפג לא מתפתח לפי הגיל הכרונולוגי אלא לפי הגיל הפיזי שלו

פילון3

New member
עכשיו טוב לו

הכניסה לשם לוותה בקשיי הסתגלות למסגרת, לאוכל, לבקבוק

dina199

New member
טוב הוא מטפל. אבל צריך לעשות

איבחון מקצועי , כי יש מספיק סימנים מדאיגים.
רק באיבחון מקצועי יגידו בדיוק מה יש (ולא רק מה אין)

Precious37

New member
הייתי נותנת להתפתחות הילד להמשיך לעשות

את העבודה שלהם.
הוא מאוד צעיר. אחרי שנה של טיפול של קלינאית ומרפאה בעיסוק, אם היא תראה שאין שיפור או שמתחילים לדבר איתה על הפרעות בתקשורת, שתתיעץ הלאה.

אני מאוד מבינה את תחושת חוסר הוודאות של האם אבל הילד מטופל, כך שנראה לי שהאם יכולה להיות רגועה.

dina199

New member
ילד בן שנתיים וחצי הוא לא 'מאוד צעיר'.

בגיל שלוש כבר נכנסים לחינוך חובה, אז כדאי לדעת מה קורה בדיוק.

Precious37

New member
השאלה אם מאחבנים נכון בגיל כ"כ צעיר

יש הרבה טעויות באבחון.

FOR THE LD

New member
את צודקת, אבל

לצד הטעויות, ישנם ילדים שמאובחנים בגיל צעיר ואכן "שייכים" לספקטרום, ולכן על מנת הסר ספק, אם ישנה איזו שהיא תחושת בטן, או מחשבה שמקננת ולא מרפה, עדיף ורצוי לאבחן.

dina199

New member
גיל צעיר זה שנה וחצי .

לאיבחון אוטיזם (או שלילה) שנתיים וחצי כבר לא נחשב ממש צעיר.
זה שנה מאז גיל רשמי של אפשרות איבחון (מגיל שנה חצי).
למשל אלוטף זה עד גיל שלוש.
אם יגידו שגיל שנתיים חצי זה צעיר מדי לאיבחון , מי בכלל ייכנס לשם ?

dina199

New member
כשיש חשד אז אין חשד שצריך לגשת לאיבחון.

האמא לא מגזימה , לא לחוצה סתם ולא היסטרית .
יש לה מספעיק סיבות להילחץ.
אז מה אם אנשי מקצוע 'אופטימיים' ? כל זמן שהיא מרגישה 'זה לא זה' - צריך להמשיך לבדוק.

dina199

New member
כי במקום הציבורי שמטפל בהם לא מספק את השירות.

לי אישית לא חשוב איפה לאבחן.
אם הם ימצאו מקום ציבורי לאבחן , זה רק יהיה הרווח שלהם.

למעלה