האם לגיטימי בעינייכם?

davesh

New member
האם לגיטימי בעינייכם?

לא ידעתי איפה לשאול את השאלה, ונראה לי שכאן זה הכי מתאים.
שמתי לב בזמן האחרון שישנו בעל קטנוע בשכונה שלי שמחנה את הקטנוע על הכביש ותופס חניה שלמה של רכב. הוא בעצם שומר את מקום החניה למישהו, וברגע שהמישהו הזה מגיע הוא מזיז את הקטנוע ומחנה אותו על המדרכה.
האם מעשה זה הוא לגיטימי בעינייכם, או שאני צודק בזה שזה מעלה לי את הסעיף?
ובכלל, מה דעתכם על קטנועים שחונים על המדרכה? העירייה הקצתה להם מקום חניה מוסדר. למה הם צריכים להפריע להולכי הרגל, בייחוד לאמהות עם עגלות תינוק?
לפי דעתי העירייה צריכה להתחיל לקנוס קטנועים החונים על המדרכה.
מה דעתכם? מה הייתם עושים לאותו בעל קטנוע סורר?

עלה13

New member
נסה להתקשר למוקד העירוני...

106 כשאתה ליד הקטנוע, הם מגיבים מהר ושולחים פקחים, אני לא יודע בדיוק מה היחס, למשל גוררים או קונסים אופנועים בשדרות, המוקד בדרך כלל מתיחס ונותן מענה מיידי ואם תהיה הצפה גם יתייחסו לכך גלובלית.
בהצלחה

davesh

New member
זה במקרה שהקטנוע חונה על המדרכה. אבל אם הוא

"סתם" שומר חניה, לא נראה לי שהם יעשו לו משהו.
האם לדעתך אני מתעצבן עליו בצדק? האם היית מזיז את הקטנוע כדי לפנות את החניה?

עלה13

New member
תספר להם את זה בדיוק....

אני מקווה שהם יעזרו, אני מסכים זה די מבאס.

prizman

New member
אתה שואל שאלה מוסרית או חוקית?

אני לא מכיר את חוקי החניה לקטנועים בת"א אבל אם חניית קטנוע במקביל למדרכה היא דבר חוקי
הרי שהיא לגיטימית כי לגיטימי=חוקי.
שזה מעצבן אין ספק.
גם לא יודע מה אומר החוק לגבי חניית קטנועים על מדרכות, תבדוק את הפרטים האלה, הם כתובים
היכנשהו.
אני די בספק שיש מקומות חניה מוסדרים אפילו לעשירית מהקטנועים בת"א.
תבדוק מה ניתן לעשות אבל רק במסגרת החוק, לשם כך צריך לקרוא אותו.

עלה13

New member
דווקה בהקשר זה יש שיפור משמעותי...

בתחילת רחוב חניה אחת מחולקת למספר מקומות לקטנועים, בשד' וושינגטון המשודרג שולהו מקומות חניה לאופנועים ואם איני טועה יש הסדר חניה לקטנועים ביניוני אחוזות החוף.
כמו באופניים בעלי הקטנועים מעוניינים להחנות ממש במקום שהם יורדים לסידור, היום לדוגמה כאשר אופניים נקשרות במקום שמפריעה הם נלקחות, מצב שטינו דומה בקטנועין.
אבל מתברר שהסיפור שהובא כאן הוא שבעל הקוטנוע שונר את החניה לרכב ואז עולה על המדרכה, זה גם לא אתי, לט מתחשב ויתכן שאף לא חוקי.

prizman

New member
לא אתי?

אין כללי אתיקה בנושאי חניה, זו לא לשכת עורכי הדין.
לא מתחשב?
אולי לא בכלל הציבור אבל בהחלט מתחשב בבעל הרכב שעבורו הוא שומר את המקום.
לא חוקי?
אני מקווה שלא. כי למרות הנימה המשועשעת במה שכתבתי קודם אני בעד חוק שימנע
דברים כאלה.

עלה13

New member
אני חושב שבמקום שיש א/נשים...

לא יזיק אם תהיה התחשבות שזה סוג של אתיקה, לפי הסיפור שהובא הקטנוע חנה במקום חניה לרכב וכשהגיע הרכב עלה על המדרכה, זה לא שאין התחשבות בבעלי קטנועים ואופנועים, זה שאין שום חקיקה, אפילו נושא האופניים יותר מסודר מתחום האופנועים, בכל אופן לדעתי אין מקום לחניה של אופנועים ומכוניות לא על הכביש ולא על המדרכה, גם פריקה יכולה להיות במפלס התחתון הראשון של בניין ועם מעלית, ללא צורך בחיפוש חניה ובסחיבה, חניית אופנועים יכולה להיות גם החניון.
אותי זה תמיד מדהים לראות רחוב עם מס' א/נשים הולכים ברחוב ואלפי כלי רכב נעים ללא הפסקה וממש אין לי בעיה עם רכב ואופנועים (עם הזיהום כן) ואם הצורך לסידור חניה עבורם

ואם תחשבו רגע

שמי שעולה על קטנוע בתל אביב, סביר להניח שאחד השיקולים היה שיקולי חניה. אם ימשיכו להטיל כל מיני סנקציות על רוכבים. אז הם יעדיפו את האוטו ואז הבעיה תיהיה יותר גדולה.

עלה13

New member
ממש לא, בהרבה...

מקרים בעלי קטנועים מחזיקים גם רכב, הבעיה היא לא ברכב או סוג רכב, הבעיה היא עם חוסר שיוויון בעירוב השימושים בדרך ובחוסר תחבורה ציבורית ראויה ותדירה, חושב שחניה בגובה המדרכה היא לא דבר נכון לעיר, לגבי רכב, החניה צריכה להיות בחניון מתחת לאדמה אם בבניין ואם בחניון אזורי מתחת לאדמה, זה משחרר את הכביש להרחבת מדרכה, סלילת שביל אופניים ובכביש מרכזי נתיב לתחבורה ציבורית. מיתון תנועה ותחבורה ציבורית יעילה ישחרר את הכבישים לבעלי רכב תושבי העיר ויגדיל את עירוב השימושים בתחבורה הציבורית והאופניים, חניית אופנועים יכולה להשתלב בחניום התת קרקעי האזורי ובחניה מתחת לבניין המגורים, המשרדים או מסחרי/מרכז מסחרי.
אפנוע כפתרון לחנייה למי שיש כבר רכב, לא ממש תורם לדעתי, הוא מכפיל את כמות כלי הרכב ומן הסתם מצמצם חניה או תופס מקום על מדרכה בניגוד לאופניים שלרוב מדובר בכלי ראשי בתוך העיר וגם אם יש רכב למשפחה שיש לו חניה מתחת לבית, כאשר הרכב בבית בחניה מתחת לבית, גם אין תפיסת מקום חניה ברחוב וגם רכיבה על אופניים היא בריאה ומשתלבת בעיר.
אופנוע הוא כלי רכב שצריך פתרונות זהים לרכב ויש התחלה כזו, יש סימון לחניית אופניים ברחובות העיר ואף בכיכרות, לדוגמא שד' וושינגטון המחודשת כוללת מתקני חניה לאופנועים, מצד שני רואים חוסר התחשבות טואלי בעניין חניה שמדובר בקטנוע, חונים על המדרכה, במקום חניה של רכב, לצד מתקני חניה לאופניים ובעוד אופניים מעלימים (גם גנבים וגם פקחי עירייה) לגבי אופנועים אין חוק.
אז דבר ראשון שכמו שלרכב ולאופניים יש אכיפה במקרה והם מפריעים לתנועה אם תהיה אכיפה דומה לאופנועים שמפריעים לתנועה ולרחוב, נראה גם שיקול בנושא הזה.

למעלה