האם לבן שלי יש טורט?

האם לבן שלי יש טורט?

שלום! אני חדשה כאן ופונה בעניין בני בן ה-7, אשר החל לפני כחודשיים (סוף שנה"ל הקודמת) לעשות תנועות של הרמת ראשו לאחור, ומתיחתו לאחור, לפעמים תוך כדי כחכוך בגרון. לשאלתי ענה כי מגרד לו והראה לי על המקום בתחתית הצוואר, איפה שיש שקערורית, לדבריו, "עמוק בפנים" ורק עם תנועה זו הוא מצליח לגרד את המקום. התנועות קורות בעיקר כשאוכל. הוא טוען שאז מרגיש יותר גירוד. יש לציין כי לפני כן, במשך חודשים רבים הוא כחכך בגרונו, בעיקר בזמן האוכל. פנינו לרופאת אף אוזן גרון, אשר בדקה אותו ולא מצאה דבר. היא שלחה אותנו לאלרגולוג, אשר עשה לו בדיקות ולא מצא שום דבר אליו הוא אלרגי או רגיש. הוא טען כי כנראה מדובר ב"טיק", והפנה אותנו לנוירולוג. השאלה היא, האם נראה לכם שזה טורט? מה עושים כדי לאבחן? למי פונים? עם מי מתייעצים? תודה מראש!

ערב טוב וברוכים הבאים../images/Emo24.gif

לרשותך בראש הדף יש לך קישור לאתר א.ס.ט.י תעייני שם במיוחד בשאלות ותשובות..ואם עדיין יהיו לך אנחנו כאן בשבילך...

תודה על התגובה המהירה וה- ../images/Emo24.gif

עדיין יש דברים שאינם ברורים לי. למשל, לפי מה שכתוב באתר שהפניתם אותי, הטיקים אמורים להיות מהירים ופתאומיים. אצל בני התנועה היא איטית. הוא חוזר ומתלונן על גירודים באזור תחתית הגרון ולכ, ולדבריו, הוא "מגרד" ע"י תנועת הגרון אחורה. האם תחושות כאלו, כגון גירודים מוכרים בתסמונת? יש לציין שהתופעות הנוספות שמוזכרות באתר הנ"ל (ADHD,בעיות התנהגותיות, לקויות למידה, תכונות כפייתיות או הפרעות שינה- ממש לא קיימות אצל בני). כמובן שזה לא אומר, כי זה יכול לבוא בצורה קלה יחסית, אני מניחה, או שככה זה מתחיל ויכול להתגבר? אז למי אני פונה כדי לברר?... המון תודות על היחס!

חגית35

New member
לבני יש טיקים של גירודים

וכמובן שאין לו שום סיבה לגרד ואין שום פריחה אבל הוא מרגיש בפנים שהוא צריך לגרד והגירוד הוא מאוד מהיר כמו כל טיק אחר איני יכולה לאמר לך שאכן יש לו טיק אבל אני כה מכירה את הדרך הזו של ניסיון להבין מה יש לילד ובסוף אחרי ביקורים אצל כל סוגי הרופאים להבין שאלו טיקים ואולי טוראט. אנחנו היינו אצל רופאי עיניים בגייל טיקים בעיניים ולא ידענו כמובן שזהו טיק אח"כ אצל רופא ילדים רופא מומחה לריאות בגלל טיקים נשימתיים ווקאליים רופא גסטרו למיחושי בטן ו... שקלנו אלרגולוג אך בדיקת דם של רופאת ילדים ביטלה זאת בקיצור- אם לא מגלים שום דבר אחר ויש לך אי שקט קראי כל מה שאת יכולה על טוראט כי פנים רבות לו יש פה מידע ערכי חיפוש בפורום עם המילה "קריטריונים לטוראט" אני איבחנתי את הבן שלי רק מקריאה וקריאה בפורומים של הורים בעולם (אז לא היו בארץ) וקריאת סיפורים אישיים של אנשים והורים ואולי זה טיק ואולי לא בהרכח טוראט רק הפרעת טיק כאמור כדי לאבחן טוראט יש קריטריונים כל מה שלא עובר אותם ייחשב להפרעת טיק קלה או חמורה יותר אבל זה עדיין בגדר טיק והכי חשוב- טיקים שלא מפריעים לתפקוד או לחיי החברה או הלימודים או בכלל לא מפריעים בחיים היומיומיים- לא מצריכים להשתגע בגללם. זה גם לא מספיק "בשר" בשביל איבחון אלא אם יש עוד דברים שתגלי אחרי שתקראי שלא קישרת אותם קודם לכן ולשם כך חשוב מאוד לקרוא כדי להבין בשל התורשה המאוד גבוהה של תסמונת טוראט, כדאי לחשוב או לבדוק אם יש היסטוריה משפחתית (הורים, סבים, דודים, אחים) של טוראט או טיקים ואולי הפרעות אחרות שהן נלוות ולעתים יש אותן ולא בהכרח טוראט או שהוא בא אח"כ- בינהן: חרדה, הפרעות קשב וריכוז ADHD/ADD הפרעה טורדנית כפייתית OCD .

תודה חגית!

לי, בתור ילדה בת 8-9, היו טיקים בעיניים (מצמוצים חזקים), אליהם הצטרפה תנועה נוספת של הפנים. לאחר תקופה (חודשים?) עברו כפי שבאו, אמי סיפרה לי שראתה אותם, אך לא התייחסה וכך זה עבר. מאז, יותר מ-30 שנה, לא היו לי טיקים או דברים דומים. ההפרעות הנלוות שתיארת, לא היו לבני וגם לא לאחרים במשפחות שלנו (סבים, הורים, ילדים).

הלנה

New member
שלום וברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

האם זה ה"טיק" היחיד? (בהנחה שזה טיק...). אם כן, היתי מייעצת לך לעזוב את זה לבינתיים... אם תראי שיש לו עוד טיקים, אז אולי כדאי ללכת לאיבחון אצל נאורולוג שמתמחה בטוראט. יש מרכז בשניידר ומרכז בשערי צדק. אגב, גם לי היו טיקים של מצמוצים וטיקים עם הפנים כשהיתי קטנה וזה עבר לי... אני אמא של ערן בן 13 , שלוקה בטוראט קל.

למעלה