האם לאידיאל היופי יש קשר לפמניזם ??

Berethor

New member
כן אני לא טיפוס יצרי או/ו רגשי, אני יותר טיפוס לוגי וסטואיקן

ואני גם מאמין שזה חסך לי הרבה צרות בחיים, צרות שנובעות מהסחפות אחרי היצרים או/ו הרגשות. אני יכול להרגיש שמישהי יפה או מושכת, אבל לא ברמה אני "מאבד תראש", חוץ מזה מישהי יכולה למשוך אותי ועדיין אני מבין שהיא לא מתאימה לי, לכן משיכה רחוקה מלהיות המדד היחיד שלי, בדיוק כפי שמראה הוא לא המדד היחיד שלי, זה משהו שיש לו חשיבות ונלקח בחשבון, אבל לא הכל. אני דווקא חושב באופן מאוד לוגי בנושא של זוגיות, ומודד את הפלוסים והמינוסים של אישה כדי להחליט אם שווה לי להיות איתה, וכמובן שחוץ מהתאמה יש גם תעניין של עניין הדדי, אני גם מודה לכך שזה כמעט בלתי אפשרי למצוא מישהי מושלמת, אבל היא צריכה להיות לפחות סבירה מבחינתי, בנושא של מראה ואופי, כן אני גם בררן. חוץ מזה אני גם מודה לכך שיש אנשים שעושים מניפולציות יצריות ורגשיות, מנסים לפתות או/ו לשחק אותה יותר טובים ממה שהם באמת, ועדיף להיות מודעים לכך.

"Emotions are raw, powerful, and uncontrollable. A character who lets their heart or libido lead them is not rational and thus prone to temptation. Temptation of course takes many forms, and it is a slippery slope from there to full on villainy. On the other hand, heroes who exhibit self control are like a Knight in Shining Armor, able to resist temptation and Smite Evil. It is worth noting that while evil can be refined, it is rarely ascetic."

"The Trope Maker is the Hellenistic Greeks' philosophy of Stoicism, although they did not encourage self-denial so much as but abolishing the source of desire entirely, something that is also the goal of Buddhism - the quintessential Stoic did not at all lack emotions, much to the opposite, but rather endeavored not to be driven by their emotions (feel sadness but not grief, feel pleasure but not become addicted to it, etc). It also loosely correlates with the Bible's teachings of controlling the "flesh", which usually involves controlling ones' emotions and urges."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/EmotionsVsStoicism

אה, שכחתי.

זה שאתה מטיל ספק בכמה זה היה טוב עבורי זו פשוט יומרנות חצופה.
זה היה נפלא עבורי, ללא ספק התשוקה העזה ביותר שחשתי עד אז, אע"פ שהוא היה by far הגבר הכי פחות נאה בסטנדרטים מקובלים שהייתי איתו אי פעם.

Berethor

New member
אפילו אם את חושבת שמשהו הוא טוב עבורך, זה לא תמיד ככה באמת

ככה שהיומרנות היא שלך, אני רק אמרתי שאני בספק אם מה שאמרת הוא נכון. מה גם שאם זה היה ולא ישנו, בפני עצמו מעיד על כך שזה לא היה כל כך טוב כמו שאת חושבת.

זהו, שבשבילי זוגיות זו לא השקעה או חוזה לטווח ארוך

אהבה בשבילי איננה אמצעי אלא מטרה. אני לא רואה באהובי מישהו שאמור לספק לי איזה ביטחון קיומי או אי אלו טובות הנאה או לאפשר לי לייצר חזית מכובדת להציג בפני העולם. ברור לי שזו תפיסה שאופיינית לרוב האנשים, אבל אצלי זה ממש לא כך. מבחינתי זוגיות טובה היא חוויה שמשנה אותי, שמניעה בי תהליכים, שמאפשרת לי להכיר את עצמי טוב יותר, להכיר את העולם טוב יותר דרך הזולת. וכמובן, אהבה היא בראש ובראשונה עונג ודחף חזק לחיות.
אבל מי שחושב שזה יומרני מצידי לטעון שדבר זה או אחר הוא טוב בשבילי... נו, לא נראה לי שהדיון איתו יכול להוביל למקומות טובים במיוחד.

Berethor

New member
אין כאן עניין של אמצעי מול מטרה, זה עניין של רגשות זה לא הכל

לא אמרתי שאהבה זה דבר שרע תמיד או כמעט תמיד, למרות שקיים טיעון הגיוני גם על הנקודה הזאת, אלא הנקודה שלי הייתה על כך שרגשות יכולים להטעות, יש הרבה מקרים של אנשים שהתאהבו באדם הלא נכון, אני לא סומך על רגשות יותר מדי, ולכן אני מטיל ספק בדברים שמסובבים בעיקר על רגשות באופן כללי ולא רק במקרה שלך. מבחינתי אהבה זה לא איזה ערך נעלה, בסופו של דבר זה כמעט שווה ערך ליצרים מבחינתי, וכפי שזה לא יאה להיות בקשרים רק בגלל נואשות לסקס, כך גם לא יאה להיות בקשרים רק בגלל נואשות לאהבה. כל דיברי הפיאור שלך לאהבה, לא ממש מדברים עליי או עושים עליי רושם גדול, אבל אני מבין שכביכול אהבה עושה לך טוב, ולכן היא הדבר היחיד שחשוב לך. חוץ מזה התיאור "העז" שלך לאהבה, הוא ככל הנראה של התאהבות, וכידוע התאהבות היא שלא נמשך להרבה זמן בדרך כלל, ודבר לא יציב, לכן יש גם תופעות כגון מתאהבים סדרתיים ופרדה ברגע שהתאהבות נגמרת ואז מגלים שאין שום דבר אחר שמחזיק את הקשר חוץ מזה וזה לדעתי כמעט כמו אשליה אחת גדולה, קשר רציני מבוסס על דברים יותר אמינים. עבורי הדבר הכי חשוב זה שתהיה מספיק התאמה, יצרים ורגשות עזים זה לא משהו נחוץ מבחינתי, ולמעשה גם מישהי שאני מחבב ומסתדר איתה זה מספיק טוב מבחינתי. רגשות הם בהרבה מקרים דבר לא הגיוני, ואני מעדיף שיהיה בסיס הגיוני לקשר, בנוסף לכך גברים ידועים כפחות רגשנים מטבעם.

"התאהבות זו תחושה העולה באדם הרוצה בקרבתו של אדם אחר, מהמגדר שאליו הוא נמשך מינית, וחפץ בקבלת יחס אוהב ממנו. זהו לרוב השלב הראשוני בהיווצרותו של קשר של אהבה רומנטית. התאהבות מאופיינת בסערת נפש, פרפרים בבטן, מחשבות בלתי פוסקות על האהוב, ותחושות של אופוריה כאשר ההתאהבות נראית כמוליכה לעבר מערכת יחסים אוהבת, ומנגד, תחושות של דיכאון ודכדוך עמוקים כאשר ההתאהבות נראית כעולה על שרטון. התאהבות נמשכת פרק זמן מוגבל, ולאחריה, גם אם נוצר קשר רומנטי יציב, היא מתחלפת ברגשות רגועים יותר, שמאפייניהם הם שלווה וביטחון."

https://he.wikipedia.org/wiki/התאהבות

"For some people, especially the cynics and the "logical" or "scientific", a point in life is reached where they consider The Power of Love as a ridiculously stupid fiction that can be downright dangerous, and focus their efforts on satisfying something else instead. Usually, it's caused by their realization that Love Hurts, sometimes due to a lover who jilted them or cheated on them, or because the lovers they witnessed only ended up living in poverty, slavery, Domestic Abuse, being Too Dumb to Live, and other such forms of Destructive Romance that would have been obviously avoided if they didn't let their heart take over their brain."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/SillyRabbitRomanceIsForKids

GreenMamba

New member
כמה מוזר

שכל מי שמדברת עם הנ"ל מגיעה לאותן מסקנות בדיוק-
וכלום לא משתנה שם.

catchet

New member
חברה גברית לכן שטחית

גם אותי התוכניות האלה לא מעניינות, אבל תחשבי כמה הן חודרניות אם אפילו אני, שבקושי מדליקה טלוויזיה, מכירה את משפחת קארדשיין... לפעמים אני נרדמת על הספה ומתעוררת לצלילי תוכנית ריאלטי זולה, מה שמצחיק זה שאני לא מעבירה ערוץ אלא יכולה לבהות בה שעה, לא יודעת למה אני עושה את זה לעצמי, כנראה מתוך איזה דחף מזוכיסטי :)

למעלה