האם לאידיאל היופי יש קשר לפמניזם ??

מילקי 555

New member
האם לאידיאל היופי יש קשר לפמניזם ??

האם אידיאל היופי בחברה של היום שמקדשת רזון חולני
נשים במידה 34-36 .
נכון שעודף משקל זה לא בריא אני מסכימה אבל גם רזון קיצוני גם זה לא בריא .כיום זאת השאיפה להיות כמה שיותר רזה נערות נשים .
גם בנים אגב אבל נראה לי שאצל נשים זה יותר חזק.
ולכן נערות ונשים שואפות להיות כמה שיותר רזות .גם התמונות האלה של כוכבות שישר אחרי לידה נראות כמו לא ילדו בכלל .דוגמאות :קייט מידלטון שיצאה כמה שעות אחרי לידת בתה ונראתה מדהים .וכך גם כוכבות נוספות וגם בארץ למשל רוסלנה .
לא רק שנשים ונערות מושפעות והן רזות גם נשים רגילות לעולם לא מרוצות מגופן תמיד תשמעו "אני צריכה להוריד חמישה קילו " .
וגם התגובות של החברה לאישה שממנה או אפילו שמנה .
לא יודעת האם יש קשר לפמניזם יש לזה קשר לאידיאל היופי בחברה שלנו .ועוד לא דיברנו אחרי המרדף לשימור הנעורים עם כל הבוטוקוס והניתוחים.
גם אני ככה כן ?? מושפעת וברגע שיופיע לי קמט אני ארוץ לעשות בוטוקוס .ראיתי בתכנית שיש גם הזרקה לידיים אתם יודעים בישביל שלא יהיה את העור הזקן הזה בידיים הרפוי והנפול הזה .
וגם מבחינת אידיאל הרזון אני לצערי הרב לא רזה אבל הייתי רוצה להראות כמו בתמונות שפרסמה קוסמת ורודה 2 מהתצוגה של ויקטוריה סיקרט .

Berethor

New member
הנה גם דוגמא לכך שעבור דוגמנים יש אידיאל יופי שונה מדוגמניות

"האינטרנט מוכיח את כוחו המופלא פעם אחר פעם: סטודנט מקולג' בלונדון החליט להריץ חיפוש על המרצה שלו למתמטיקה, פייטרו בוסלי. התוצאות היו מפתיעות במיוחד: מתברר שהמרצה הכריזמטי הוא למעשה דוגמן לוהט , שנוהג להצטלם ללא חולצה תוך הצגת הריבועים המרשימים בבטן, שהתגלה על ידי לא אחר מהמעצב הנודע ג'ורג'יו ארמני."

"בוסלי, מלבד היותו מתנת האלים לאנושות, אוחז בתואר דוקטור בהנדסה וכתב חיבור מרתק בנושא צירים תלת מימדיים של טורבינות. ראוי לציין שאת כל זה הוא עשה לפני גיל 26. מתמטיקה מעולם לא נראתה מעניינת יותר."

http://news.walla.co.il/item/2842294

"ארמני היה מעצב האופנה הראשון אשר הכריז כי חברתו לא תעסיק דוגמניות עם מדד מסת גוף פחות מ-18 BMI, זאת לאחר מותה של הדוגמנית אנה קרולינה רסטון בשנת 2006, לאחר שהרעיבה עצמה למוות עקב אנורקסיה נרבוזה‏‏‏."

https://he.wikipedia.org/wiki/ג'ורג'ו_ארמני#.D7.97.D7.91.D7.A8.D7.AA_Giorgio_Armani_S.p.A

GreenMamba

New member
בוודאי

כל נושא טיפוח היופי ואידיאל היופי הוא עוד דרך ממשטרת להחליט על דרך חיים.
מה נלבש, איך ואם נתאפר, נאריך/נקצר שיער, נוריד/לא נוריד שיער גוף ועוד כהנה וכהנה.
מספיק רק להסתכל על מהדורות החדשות כדי להבין את הפער בין הכפיה של אידיאל היופי הנשי לזה הגברי. יכולים לשבת באולפן גברים שמנים, מקריחים, לא מטופחים בעליל- אבל אם עדה יונת הולכת עם שיער מעט פרוע- נדמה שהשמיים נופלים.
גם בביקורות שמופנות כלפי נשים שיופי אינו פועלן המרכזי- תהיה תמיד התייחסות למראה החיצוני שלהן ולאופן לבושן, בעוד שעל אהוד ברק או אריאל שרון אף אחד לא אמר מילה על הופעתם החיצונית עתירת השומנים.

לא שאני חושבת שצריך היה להעיר או להפנות חיצי ביקורת אליהם- אבל גם לא היה צריך להפנות חיצי ביקורת לנשים באותו עניין.

(היה בארהב בזמן מערכת הבחירות הקודמת דיון מיזוגני להחריד בסימני הזיקנה שהתבטאו בצווארה של הילרי קלינטון או בארץ במראה של ציפי ליבני)

*וזה עוד בלי לדבר על הנזקים מסכני החיים של העניין הזה- הפרעות האכילה- שאמנם בזמן האחרון יותר בנים סובלים מהן, אבל עדיין הן קיימות בעיקר אצל נערות ונשים

Berethor

New member
דווקא היו הרבה בדיחות בזמנו על המראה של אריאל שרון ואהוד ברק

במקרה של אהוד ברק זה היה בעיקר על הפלולה שהייתה לו, ובמקרה של אריאל שרון זה היה על משקלו הרב.

catchet

New member
נשים במידה 34 זה לא רזון חולני

אני לובשת מידה 34, וממש לא רזה באופן חולני. הרבה פעמים זה עניין של מבנה גוף.
&nbsp
נכון החברה לוחצת אותנו להיות כמה שיותר דומות לאידיאל היופי, לאו דווקא מבחינת משקל. אנחנו חיות בחברה שטחית, מה לעשות. תראי מה מעניין אותנו, אילו דברים זוכים בהכי רייטניג? אם היה מגיע לכאן חייזר והיו מבקשים ממנו לתאר בקצרה את הדבר האטרקטיבי ביותר בתרבות שלנו, אני מתערבת איתך שהוא היה מצביע על הטוסיק של קים קארדשיין.

מילקי 555

New member
זה נכון מאד חברה שיטחית ובמיוחד גברים

כל מה שמעניין אותם זה המראה החיצוני
אני אגב לא צופה בכל אותן תוכניות שציינת הן לא מעניינות אותי

נשים אגב יותר סלחניות בנוגע למראה תוכלו לראות הרבה פעמים
גברים מכוערים עם נשים יפות ההפך זה נדיר .
גברים חושבים שכל מה שמעניין נשים זה כסף . אנחנו חיים בעולם יקר זה נכון אבל חסרי התרבות ואלה שלא יודעים להתנהג נוח להם לחשוב כך . התנהגות חסרת נימוס גברים ונשים כאחד רבים מהם לא אוהבים .
לדעתי התכונה הכי חשובה זה נימוס וכמובן שכל .הכי חשוב .
אבל זה נכון חסרה שיטחית במיוחד גברים .

Berethor

New member
נשים סלחניות יותר בנוגע למראה של גברים, אבל לא בנוגע למראה

של עצמן ושל נשים אחרות, אפילו בנושאים שוליים יחסית וברי שינוי לצד זה או אחר כגון שיער גוף. בדרך כלל שאני רואה אישה יפה עם גבר מכוער זה לא עושה לי טוב, ואני מאמין שברוב המקרים זה או שאותה אישה עם הגבר הזה רק בשביל כספו או משום שהיא פראיירית ולא בררנית במיוחד. אני מעדיף לראות זוגות שנראים טוב או/ו נראים מתאימים. אם כי כמובן שהמדד של אם גבר יפה או מכוער הוא קצת שונה להמדד של אם אישה יפה או מכוערת, משום שמודל היופי הגברי הוא לא זהה למודל היופי הנשי. רבים מהגברים הם אולי "שטחיים" אבל לפחות הם לא פראיירים, לי באופן אישי גם המראה וגם האישיות חשובים, זה לא סותר, אישה נראת טוב אבל בעלת אופי לא טוב זאת גם בעיה, והכרתי לא מעט נשים כאלה בחברה שלנו, מצד שני אישה שנראת רע מדי מבחינתי, אני בדרך כלל אפילו לא יסתכל עליה וידע שאין לזה סיכוי יותר בקלות, משום שזה דבר שאפשר לראות גם מבלי להכיר את האדם. אני לא מתכחש לעובדה שמראה הוא חשוב מבחינה זוגית, אבל זה גם לא הכל.

"לפני שראיינתי את הנשים לכתבה, שיערתי שנשים שאינן מסירות את שיער גופן נתקלות בקשיים עם בני המין השני, אשר נרתעים משיער גופן או מוצאים אותן כלא מושכות. להפתעתי התבדיתי. כל אחת מהנשים שרואינו ציינה כי מעולם לא נתקלה ברתיעה מצד גברים."

"אסנת מחדדת את הנקודה: "אף גבר לא אמר לי 'איכס זה מגעיל', כשהוא ראה אותי. רק נשים אמרו לי את זה. נשים מגיבות בצורה חריפה יותר מגברים, בעוצמה נרגשת של זעזוע, וגם אם הן לא מזועזעות - זה נראה להן מאד מוזר"."

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4313271,00.html

מילקי 555

New member
זה נכון נשים אחת עם השנייה הן הכי שיפוטיות

וגם נשים שמות לב להכל .

למשל אצלנו באה לראיון מישהי שלא מסירה שיער מהידיים זאת
שיושבת לידי ישר אמרה לי תראי את זאת .
הן קולטות הכל .אחת אומרת לקולגה שלי איך דהה לך הצבע את צריכה בפעם הבאה יותר כהה. וזה רק בקטנה.
ורק שתדע שנשים שהולכות עם מכוערות זה לא שהן "פרייאריות" אכן זה יכול להיות בגלל כסף אבל לא רק.
נשים יותר נותנות חשיבות לפנימיות ואז אם הוא מכוער אבל עדיין האופי טוב אז זה יכול לעבור .וגם יש נשים גם כאלה שנראות טוב שהן בעלות ערך עצמי נמוך ואז הן יכולות לצאת עם מישהו שהוא פחות מהן. ( אני לא מדברת על עצמי כן ?? אלא ממה ששמעתי שיש נשים שנראות מיליון דולר ועדיין הן חשות חוסר ביטחון ולא מרוצות מעצמן )

Berethor

New member
זה גם אפשרי אבל זה עדיין לא שולל את זה שמדובר בפראייריות

אפילו אלו מהן שחושבות שהן "נעלות" מגברים בגלל שהן מייחסות פחות חשיבות כביכול למראה, בסופו של דבר הן אלו שמפסידות מכך ולא הגברים. גברים מצידם הרבה פחות מתפשרים בנושא של מראה וטוב שכך. אני לא חושב שיש משהו "שטחי" בלייחס חשיבות למראה, הייתי אומר שזה אפילו דבר חכם, משום שהגוף הוא חלק מהאדם, וחלק חשוב, לכן אם יש חיסרון משמעותי מבחינה פיזית, זאת בעיה לא קטנה. בסופו של דבר עדיף שיהיה לאדם גם אופי טוב וגם מראה טוב, להתפשר על מראה זה לא דבר פשוט, מביוחד אם מדובר בכיעור חסר תקנה, ולא בדברים שהם יחסית פעוטים. סיבה אפשרית נוספת היא שמראש מצפים לגברים פחות ליופי מאשר מנשים ואם לא מצפים לזה אז גם לא פוסלים על זה.

"If a character is beautiful, then that character is a good person, either publicly or secretly. If a character is good, then that character will either be beautiful or be treated as beautiful."

"Or to put it another way, every hero worth his salt must be physically attractive, or at the very least, better-looking than half of other people his or her age. This standard is more relaxed for side characters who can be truly ordinary-looking or even literal aliens, but expect the lead character to be pleasing to look at, even if he is the alien."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/BeautyEqualsGoodness[/URL]

aaa123

Member
אני חושב שזה יומרני לקבוע למי שלא מייחסת חשיבות למראה שהיא

מפסידה מזה.
&nbsp
אני לא רואה מה חכם בהחלטה לייחס חשיבות למראה.
זאת החלטה רגשית ולאנשים שונים רגשות שונים.

שמתן לב שבסיפורי האגדה הנסיך הוא תמיד בחור יפה תואר במיוחד?

אמנם, יש גם האגדה על הנסיכה והצפרדע (אותה ניתן לדעתי לפרש כך: האהבה שלך תגרום לכל גבר להתנהג בצורה מקסימה, תהפוך אותו לנסיך). וכמובן הגירסה המודרנית שלה - שרק.
אבל הכלל הוא שאהבה טהורה במיוחד מיוצגת ע"י נסיכה ונסיך, ושניהם יפי תואר מאד.
בינינו, האם הנסיך הזה מעורר בכן תשוקה מינית? (וגם לא הנסיכה חחחחחח).
שאלת טריגר: האם דמיונות על סקס פראי וסוער כרוכים דווקא בזכר חייתי-למראה?
הערה: גם נשים שאינן בעלות מראה קלאסי, ואף נשים מכוערות בעליל, אם הן מלאות סקסיות, משדרות את זה, וגם בעלות אישיות תוססת בכלל, לדעתי מושכות המון גברים.

catchet

New member
איזה קשקשן

מעייף לקרוא את השטויות שלך. "אישה יפה יוצאת עם גבר מכוער רק בשביל הכסף או משום שהיא פראירית". תגיד מה יש לך? לא יכול להיות שהיא יוצאת איתו בגלל שהוא נורא חכם, או רגיש, או מצחיק, או כל תכונה טובה אחרת. אתה יודע מה, השיפוטיות הזו שלך לא מעידה על כלום כנראה מלבד נקודת המבט הצרה שלך.

Berethor

New member
לא אמרתי שלא יכול להיות, אבל הסיבות שציינתי הן יותר נפוצות

שרואים אישה שיוצאת עם גבר שהרבה מתחת לליגה שלה בכל הקשור למראה, דבר ראשון עולה החשד שזה מסיבות שליליות ולא מסיבות חיוביות, ואת יכולה להוסיף לרשימה גם סקסיזם, שמצד אחד מצופה מאישה להיות יפה ומצד שני הגבר שאיתה יכול להיות לא יפה, ועל כן יש "אפליה" ופשרה של האישה בנושא. חוץ מזה עם כל הכבוד לתכונות טובות, אני עדיין לא רואה את זה מפצה על כיעור רב. כפי שכבר ציינתי אני לא מאלו שחושבים שרק מראה חשוב, וגם יש דברים שקשורים למראה שאני הרבה פחות שיפוטי עליהם, לדוגמה משקל ושיער גוף, אבל מראה וגוף הם בהחלט דברים חשוב, אני יכול לפסול מישהי שנראת רע ובעלת אופי נחמד, ואני יכול גם לפסול מישהי שנראת טוב אבל עם אופי רע, והאמת היא שברוב המקרים פוסלים את מי שנראת רע בשלב הרבה יותר מוקדם, משום שזה משהו שרואים ישר ברוב המקרים, אלא אם כן מדובר בהיכרות בחשכה או בהכרות דרך הרשת ללא תמונה.

"This is a character who hooks up with a partner, known as a Meal Ticket or Sugar Daddy, specifically to mooch off of said partner's money and status (usually in exchange for sex.)"

"We use "she" because the digger is usually female in modern shows, but not always, and often MUCH more attractive than her partner. Often Distracted by the Luxury quite easily. Generally stunningly beautiful, to explain her success. Often a blonde whose hair is dyed (actually blondes were seen to be this in general until the 1930s). The golddigger who is deluding herself about her looks is a rarity."

"Many a golddigger would be happy to marry a man who is old or in bad health, just so long as he'd be so kind as to leave at least some of his inheritance to his spouse when he dies; if she's a Black Widow that could happen much sooner than expected."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/GoldDigger[/URL]

היכרויות ברשת חושפות עובדה שרבים לא לגמרי מודעים לה

והיא שבעבור רוב בני האדם - גברים נשים כאחד - אהבת הגוף קשורה באופן עמוק לאהבת הנפש. באופן אישי, אני יכולה להעיד שהכרתי דרך הרשת גבר שלעולם-לעולם לא הייתי נותנת לו סיכוי אילולא הייתי מתקשרת איתו באינטנסיביות במשך שבועות לפני שראיתי אותו לראשונה. ניתן בהחלט להגיע לרמה מסוימת של תשוקה וקרבה נפשית, שהופכת את המישור הפיזי לנגזרת של הרוחני - כלומר, התשוקה לנפש היא כה גדולה שהיא באה לידי ביטוי גם כתשוקה חזקה מאוד לגוף, ללא קשר לצורתו.

אני כן חושבת שגברים נשפטים לחומרה כאשר בנות זוגן נראות רע על פי המדדים המקובלים, ולכן הנטייה שלהם לפסול בנות זוג שלא עומדות בקריטריונים הללו חזקה יותר. נשים, לעומת זאת, יכולות להרשות לעצמן לתת סיכוי גם לגברים פחות מצודדים, מבלי שתהיה לכך פגיעה אנושה בדימוי העצמי שלהן. אבל גם גברים וגם נשים ניחנו להתרשמותי במבט שמסוגל לחולל טרנספורמציה של גוף הזולת כתוצאה מהתשוקה לנפשו.

Berethor

New member
אמרת דברים די יפים, אבל אני בספק כמה זה באמת ככה במציאות

קודם כל היכרויות ברשת זאת לא באמת הדרך הטבעית להכיר, אפילו שזאת דרך נוחה, במיוחד לאנשים שמתקשים בהיכרויות מחוץ לרשת, ולכן כל העניין של "להתעלם ממראה" הוא לא משהו שעובד גם מחוץ לרשת, אלא אם כן יש חושך מוחלט או אנשים עיוורים, זאת גם הסיבה שבאתרי הכרויות לדוגמא נהוג לשים תמונה. קשה לי להאמין שאת יכולה לחוש תשוקה למישהו ללא קשר לצורתו, אבל אם את אומרת, אני מניח שמבחינת הגבר זה היה טוב, כמה זה היה טוב עבורך זה מוטל בספק, חוץ מזה את בטוחה שגם עבורו לא היה משנה המראה שלך? או שרק עבורך? את צודקת לגבי זה שאחת הסיבות שגברים פוסלים נשים שנראות רע זה גם משום שלצאת עם אישה שנראת רע יכול לפגוע להם בתדמית, והאמת היא שגם לצאת עם אישה עם אופי רע יכול לפגוע לגבר בתדמית, במיוחד אם מדובר בקשר רציני עם אישה בעלת אופי מתהולל ולא נאמן, אבל מתוך הרגשה אישית שלי ומידע כללי אני יכול להגיד לך שזה ממש לא הסיבה העיקרית שגבר פוסל אישה שנראת רע, הסיבה היא פשוט שגבר לא מעוניין באישה שנראת רע, בין משום שהיא לא מושכת אותו מספיק, ובין אם משום שהוא מאמין שהוא יכול להשיג מישהי שנראת טוב יותר ומאמין שלא שווה לו להתפשר. אני גם מאמין שההפך הוא הנכון, ונשים הן אלו שמושפעות יותר מהציפיה להתפשר על מראה, מאשר שגברים מושפעים מהציפיה לא להתפשר על מראה, משום שלהעדיף מישהי שנראת טוב זה דבר טבעי, אחרי הכל זה משפיע גם על רמת המשיכה וגם משפיע על התורשה, במיוחד אם מדובר ביופי טבעי. למעשה יופי עובר יותר בתורשה מאשר אופי.

"A very common trope, particularly in animation and sitcoms, is for a woman to be far more attractive than her significant other, even when the husband does not have a prestigious, high-paying job. This is largely a result of Hollywood-style casting for women's roles in which average-looking women are virtually unknown, leaving a large number of hotties needing work. Therefore even Hollywood Homely women who aren't supposed to be gorgeous are portrayed by supermodel-class women. Similar cases are almost unheard of for men. Since "average joes" and "funny fat guys" can still get work (especially when they're the producer as well as the lead), this pervades almost all forms of media, making this one of the most wide-spread cases of a Double Standard around."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/UglyGuyHotWife

"o you meet and befriend some older guy on your quest to save the world. He's big, loud, much older than you, and probably ugly as sin—but he's fun to be around and you generally respect him. Some time after you become friends, you learn that he has a daughter. More than that, he's already set you two up on a blind date."

"Okay, you can deal with that. She won't be pretty, but she'll probably be nice enough. You don't want to insult the father and after the whole thing you can probably just say that she's not your type—mother of God is that her?! Daaaaaayumn."

"Congratulations, you've just met The Ugly Guy's Hot Daughter. Sometimes, not only is there a lack of Strong Family Resemblance, but they barely even look like they're of the same species. Often this will be handwaved by making the girl the spitting image of her mother instead or by stating that daddy used to be quite a catch, but the point stands that she looks nothing like her undeniably unattractive father."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/TheUglyGuysHotDaughter[/URL]

זה לא משנה אם זו דרך נוחה או לא

זה פשוט סוג של אינטראקציה שחושף לדעתי תופעה שאני לפחות לא הייתי מודעת לה ולעוצמתה לפני שחוויתי אותה בעצמי.

כן, אני משוכנעת לגמרי שגם עבור גברים רבים התשוקה לנפש מייצרת תשוקה לגוף, ואלה גם דברים שדנתי בהם הן עם גברים הן עם נשים שחוו חוויות דומות (אני כמובן לא יכולה להעיד שאצל כולם זה כך, אבל נראה לי שזה הרבה יותר רווח מכפי שנדמה).

חשוב לי להבהיר, זה לא שהמראה, הגוף, נעשה לא רלוונטי. זה לא שאתה נמשך לגבר או לאישה למרות שגופם מכוער בעיניך. להפך, הגוף עצמו נעשה יפה ומושך בעיניך כי אין לו יותר מעמד בפני עצמו, במנותק מנפשו של הזולת ומן התשוקה אליה.

הדברים האלה קורים לי למעשה כל הזמן בזעיר אנפין. אני משערת שרבים מכירים את החוויה שמישהו שאהבת ונראה בעיניך יפה נורא מאבד את חינו בעיניך כאשר האהבה נגמרת, ופתאום לא לגמרי ברור לך למה כל כך נמשכת אליו/אליה. אגב, הטרנספיגורציה הזאת קורית לי גם עם נשים. נשים שעשויות להיראות לי במבט ראשון סתמיות לחלוטין, עשויות להיראות לי יותר ויותר יפות ככל שהן קונות את ליבי באופיין או בשכלן.

אז כן, ייתכן שלא אצל כולם זה כך, אין לי גם שום יכולת להוכיח שזה המצב אצל רובנו, אבל אני בוודאות אינני היחידה שאצלה הדברים פועלים כך.

Berethor

New member
אם זה היה נכון לגבי גברים, נשים לא היו צריכות להשקיע כל כך

בנושא של מראה, וכן את יכולה לטעון שנשים עושות את זה גם עבור אנשים אחרים ולא דווקא בשביל בן הזוג, אבל עדיין. עבורי באופן אישי מידת ההשקעה של אישה במראה פחות חשובה מיופי טבעי, אבל זה לא ככה עבור כולם. הקטע האירוני והצבוע בנושא הזה, הוא שגם גברים שנראים רע אשר טוענים שיופי לא משנה, כמובן שבדרך כלל זה מתוך אינטרסים אישיים, הם מצידם עדיין בדרך כלל יעדיפו ואף יחפשו אישה שנראת טוב, אז כן "יופי לא משנה", כל עוד זה מהצד שמשתלם להם, אני מצידי לא אומר את זה קודם כל כי זה שאני יודע ומה שאני באמת מאמין בו. אני מכיר תעניין של אם יש לאישה אופי טוב אז זה נותן לה יותר נקודות מבחינתי, אבל אני לא מכיר תעניין של לראות במישהי שנראת ממש רע כמישהי שנראת טוב, אם כי יש דברים שקשורים למראה שהם גם עניין של טעם כמובן, אני פשוט יכול להגיד על אישה כזאת, יש לה אופי סבבה כביכול אבל המראה שלה עדיין לא משהו בלשון המעטה. אולי אצלך זה באמת אחרת, אבל אם מישהי נראת טוב ואם מישהי מושכת מבחינה פיזית, בדרך כלל אפשר לראות אפילו על נשים שלא מכירים, אם כי עדיף לא להתלהב יותר מדי מאישה שלא מכירים, כדי לא להתאכזב ברגע שמכירים אותה יותר.

אני חושדת שאתה באמת לא מכיר את החוויה כלל

לא מדובר ב"אופי טוב" ובטח שלא במשהו ש"נותן נקודות" (מה זה, השקעה בבורסה? אנחנו מדברים על אהבה, בן אדם). אני מדברת על תשוקה מטורפת בעוצמתה לאדם שסוחף אותך ברוחו, שמילותיו מסעירות את כל חושיך, שמפעיל את המחשבה שלך ואת הנפש שלך בדרכים שטרם הכרת, שגורם לך לחוות ולחוש את העולם ואת עצמך ואת גופך באופנים חדשים, עוצמתיים יותר, שמאפשר לך לומר דברים שלא העזת לומר או שלא האמנת שאפשר בכלל לאומרם.

למעלה