האם כמות החלב קטנה?

האם כמות החלב קטנה?

ערב טוב לכולם! בן שלי בן 16 ימים. הנקה בלבד. במשך היום הוא יונק כל שעה וחצי. לפעמים ל-10 דקות מצד אחד ואח"כ נרדם. אני מנסה להעיר, אךלא תמיד מצליחה, אז אני מחליפה לו טיטול ונותנת צד שני. ואז הוא לפעמים מתעקב על הצד השני כ-20 דקות ולפעמים יותר. האם המצב הזה של יניקה של 10 דקות מצד אחד יכולה להקטין את כמות החלב? והאם בהנקה הבאה עלי לתת לו קודם את הצד שבו הוא ינק פחות זמן? בדרך כלל זה יוצא אותו צד. בלילה הוא ישן ברצף 5 שעות לפחות, ואני כמה בבוקר עם שדיים גדושות. במשך היום אני מרגישה כאילו החזה לא מספיק להתמלא (לפחות לא למימידים של הלילה). ועוד שאלה, האם אחרי הנקה עלי לשאוב את השאריות של החלב על מנת להגביר את הכמות? אציין שהיהלד עולה במשקל (4100) ונולד 3490 ויצא מביה"ח 3250 בערך. תודה מראש

אלונה ע

New member
למה את חושבת שכמות החלב קטנה?

לא הצלחתי להבין זאת מדברייך. בכל אופן, מה שאת עושה עד כה זה מצוין, הסוד להצלחה הוא פשוט הנקה לפי דרישת התינוק, מתחילים משד אחד, כאשר הוא מסיים עושים הפסקה לגרעפס (בזמן זה אפשר גם להחליף טיטול) ואז מציעים את השד השני, המלצתי אלייך היא להתעלם מהשעון, תינוקך יודע הכי טוב כמה הוא צריך לינוק והוא עושה זאת. דבר נוסף, אין צורך להעיר תינוק משנתו בשביל שיאכל אלא אם כן הוא שוקל פחות מ-3 ק"ג ואצלך זה לא המקרה. האם יש מספיק טיטולים רטובים? פיפי? קקי? אני ממליצה לך לקרוא את החוברת המצורפת, היא מאד חשובה לתחילת הדרך.

למיכל האמא הטריה שלום ../images/Emo13.gif

טוב שציינת את דפוס העליה במשקל של בנך - זה נותן תמונת מצב הרבה יותר טובה! הבן שלך עלה במשקל בצורה נפלאה, וכבר זה מעיד על כך שיש לך יופי של כמויות ושהוא מקבל מספיק חלב. השדיים שלך מתמלאים יותר בלילה כרגע בגלל ההפסקה הארוכה שהוא עושה. זה לא מדאיג כלל, אלא אם כן את מגיעה למצב של גודש מכאיב ומציק ואז כדאי לך לקום ולסחוט את שדייך מעט בשביל להקל על הנפיחות. גם במשך היום שדייך מתמלאים די והותר - הם לא צריכים להתמלא עד כדי פיצוץ בשביל שזה יספיק לתינוק. אם הוא יונק לפי דרישתו ועולה טוב במשקל - הוא מקבל מספיק לאכול. נקודה
. יש כמה המלצות לגבי דפוסי הנקה שכדאי לעקוב אחריהן, במיוחד בשלב כל כך מוקדם: 1) להתחיל כל הנקה משד אחר. לא חשוב כמה הוא ינק בפעם שעברה, או כמה צדדים לקח, או מאיזה צד סיים. אם תזכרי מאיזה צד הוא התחיל, זה יעשה את העבודה הרבה יותר קלה עבורך. 2) לתת לתינוק לסיים את הצד הראשון ואז להציע את השני. שימי לב שיש להציע, אך לא להכריח. אם את מצליחה לעורר אותו מעט ולהציע את צד מס' 2 - יופי. אם הוא לא מעוניין בשום אופן - גם בסדר. כל עוד הצעת ונתת לו צ'אנס לקחת אותו. אם הוא לא לקח, כנראה שלא היה צריך. 3) הזמן שהתינוק מבלה על השד איננו אינדיקציה לכמות החלב שהוא מקבל לכן עזבי את השעון וספירת הדקות, והתרכזי בתינוק שלך. הביטי בו כשהוא יונק והאזיני לבליעות: כשהוא שואב את השד ביניקות חזקות וקצביות וניתן לראות ולשמוע שהוא בולע - הוא מקבל חלב. רוב התינוקות עושים הפסקות קטנות תו"כ ההנקה ואז חוזרים ליניקות הקצביות והעמוקות. אם הוא עושה הפסקה ארוכה שבמהלכה היניקות הופכות מהירות ומרפרפות וחלשות יותר, ואת לא שומעת בליעות, והוא לא חוזר לינוק חזק וטוב - את יכולה לנסות ללטף אותו קצת או לעסות את השד שהוא יונק ממנו כדי להזרים אליו עוד חלב ולראות אם הוא ממשיך. אם לא - כנראה שסיים. הרפרופים האלו נקראים "יניקה בלתי תזונתית" ומטרתם לשרת יצר מציצה חזק של התינוק. בזמן הזה הוא אינו מקבל חלב. זה לא אומר שאת חייבת להוריד אותו מהשד - הוא זקוק למציצות האלו, אבל כך תוכלי לדעת אם הוא באמת אוכל או שהוא מתפנן. ואם את רוצה שיסיים את ארוחתו לפני שהוא מתרגע על השד, את יכולה בשלב הזה לנתק אותו, להציע גרעפס, ולחבר לצד השני. 4) העליה במשקל היא הסממן הטוב ביותר לגבי אכילה מספקת אצל תינוקות צעירים. מכיוון שאי אפשר לעלות במשקל מאהבה ואוויר בלבד, אם התינוק שלך מתפתח היטב וגדל אין לך מה לדאוג לגבי אספקת החלב שלך. את תייצרי חלב לפי מה שהתינוק צריך, בלי קשר לזמן שהוא יבלה על השד (בין אם זה 10 דקות, ובין אם 45). 5) כדאי לחכות עם שאיבות והצעת בקבוקים עד שההנקה מתבססת וזה קורה בין גיל 4-6 שבועות בד"כ. אני לא ממליצה לך לשאוב בשלב זה - אין שום צורך להגביר את כמויות החלב שאת מייצרת. את מייצרת מספיק וסביר להניח שאפילו מעט יותר מידי (כולנו מייצרות קצת יותר מידי בהתחלה, עד שהכמויות מתאזנות).

למעלה