איילת יקרה, ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif
שאלת ונענית בהרחבה ובתשומת לב ע"י linar1 וע"י הגולשים. כרגע אין לי להוסיף לך מידע, כי נראה לי שיש לך מספיק כדי לעכל. חשוב לי לומר לך רק דבר אחד: את מחפשת איזו נוסחה, איזה משהו חד משמעי לגבי הצפוי לך. כרגע, כל מגבלה נראית כאסון שאינו מאפשר חיים. את מחפשת נוסחת פלא להעלים את המחלה - אין! פיברומיאלגיה היא מחלה שמחייבת התייחסות יומיומית. כל יום, את עושה הערכה של יכולת התיפקוד שלך ומנסה להפיק ממנו את המכסימום האפשרי. חשיבה "גדולה מדי" מביאה ל'נפילה'. וכמו שאמרו חכמינו: "תפסת מרובה - לא תפסת!" קחי את הכל במנות קטנות. הפנימי את המידע לאט, חישבי על 'היום', מכסימום על 'מחר'. שבוע הבא - זה רחוק וגדול מדי. חישבי על מטלות ב'בודדת' - חשיבה על גם זה וגם זה וגם ההוא, מביאה לייאוש ולתחושת אסון. אז... התמודדי רק עם הסימפטומים שיש לך. מחשבה על אלו שיש לאחרים היא בזבוז אנרגיה. שמרי על המשאבים שלך והשתמשי בהם בתבונה. המשאב היקר לך ביותר הוא: אנרגיה. אם צריך להוציא כסף כדי לחסוך הכוחות - זה צעד נבון מאוד! הרשי לאחרים לעזור לך. ספרי לאחרים על המחלה - במיוחד לקרובים אליך. לאנשים בריאים יש נטיה לראות הנו "מתפנקים", "עצלנים" או "נכנעים למחלה". הם חושבים שזה עניין של "כוח רצון". בכלל נראה לי שה'רצון' הוא הנפגע העיקרי בפיברו וגם בתשישות. אל תמהרי! החיים חייבים לעבור עכשיו ל"קצב פיברו". קחי אוויר, תנוחי הרבה, ותני לעצמך זמן לעכל את מה שקורה. הקושי לעכל את המחלה, את כל מה שהוביל אליה, ואת כל הנובע ממנה, הוא הסיבה העיקרית לקשיי העיכול שנילווים למחלה. המחלה תוקפת בצורה אופיינית אנשים נמרצים ואוהבי חיים שכנראה לא ידעו לשמור על איזון, אז היא באה לעזור להם
. כולנו כאלו, חוש הומור עוזר מאוד להתמודד. קחי את הזמן, יש לך זמן... אנחנו כאן עכשיו ומחר, ובעוד חודש. עכלי את המידע לאט. בהצלחה!! נ.ב. - קיראי את השרשורים הראשונים של B פוזיטיב - את באמת תמצאי שם את עצמך. לפעמים זה עוזר לראות שמישהו כבר הלך בדרך הזאת לפנייך.