האם כל חולי פיברו

ayelet102

New member
אני רוצה להבין

כל מי שחולה בפיברו הוא נחשב לנכה ויש לו בעית תיפקוד אין מצב שאדם חולה ומצליח לתפקש ב 100 אחוז משרה בעבודה אני עובדת כבר 5 שנים ועכשיו 3 חודשים לא בעבודה אבל חשבתי שספורט וטיפול נכון יעמיד אותי שוב על הרגליים האם יש דרגות במחלה כלומר יש אנשים שסובלים פחות וחוזרים לחיים יותר תקינים אני ממש מפחדת מקווה שזה לא מצבי ומאחלת גם לכם :(

ayelet102

New member
כדורים-- מישהו נוטל

אשמח אם תשתפו אותי האם אתם נוטלים כדורים לכאבים ואלו כדורים שמעתי על גופאנטין מה זה?

linar1

New member
איילת שבוע טוב../images/Emo140.gif

קחי את הזמן להתאוששות, פחות מחשבות שליליות - תני לגוף ולטיפולים שאת כרגע עושה זמן... רבים מהחולים עובדים, גם אחרי תקופות מאוד לא קלות כפי שאת כרגע. תרגישי טוב ואנחנו כאן ואיתך,
LINAR

linar1

New member
איילת חמודה, כדי מאוד לקרוא בעיון

את שירשור של השאלות ותשובות שקיבלת, כך תוכלי לקבל תמונה יותר ברורה אך להתמודד, על מה ללכת ועל מה לוותר... בחלק מהתשובות יש לך קישור ישיר (מסומן בכחול) בנוגע לשאלתך... הפורום מלא במידע - תעשי לעת לעת, פעם על ידי חיפוש - יש לך חלון מיוחד בחלק עליון של הדף, שם ניתן לחפש על פי מילת מפתח, לדוג': כדורים, תרופות וכו' ואז המערכת תשלוף את כל ההודעות שנכתבו לאחרונה באותו נושא ושבהם מופיע אותה מילה, קיימית אפשרות לחיפוש מתקדם, בצורה כזו, ניתן להגדיר מספר פרמטרים, קיימית אפשרות לדפדף בדפי הפורום וגם בארכיון וכך גם להגיע למון מידע. וכי חשוב, תמצאי הרבה מידע בקישורים/אתרים בעברית... בהצלחה ולילה טוב.
LINAR

ayelet102

New member
האם כל חולי פיברו

נמצאה אצלם בעיה בזיכרון אני ממש חוששת כי אני אל מרגישה בעיה כעת מצטערת על השאלות הרבות פשוט אין למי לפנות :(

6tuti6

New member
איילת אצלי לפחות זה ממש מורגש../images/Emo6.gif

אני יכולה להעיד על עצמי שאני שוכחת ואפילו דברים הכי חשובים שצריך לעשות. אני בגלל השיכחה עושה לי כל מיני תזכורות גם בלוחות שנה וגם בפלאפון ולמרות זאת יכולה לשכוח דבר מה שחשבתי לעשותו ופתאום נעלם מזכרוני. אם גם את סובלת משיכחה אז דעי לך שאת לא לבד !!! שיהיה לך שבוע נפלא, עם המון בריאות והתחזקות, ואם יהיו לך עוד שאלות אנחנו כאן תמיד. בתודה תותי.

ayelet102

New member
לאאאאאא

אני לא מרגישה שיכחה ומפחדת שזה יגיע איזה פחד מקווה שאני לא יסבול מזה אני שמחה שאת לוקחת את זה בהומור

B Positive

New member
מזכירה לי אותי... כבר אמרתי לא?

אז ככה... זו תופעה שנקראת Fibro Fog מעין עירפול קוגנטיבי... בעיקר זיכרון טווח קצר. וציטוט קצר מתוך הגדרת מהי פיברומיאלגיה באתר של עמותת אס"ף "בעבר נקראה המחלה "פיברוסיטיס" או "ראומטיזם של הרקמות הרכות". היא מתאפיינת בכאבים בשלד, במפרקים ובשרירים, ללא רקע דלקתי. מאפיינים שכיחים נוספים הם תחושת נוקשות כללית בבוקר, תשישות, מעי רגיז, כאבי ראש, הפרעות שינה, קשיים בריכוז ובזיכרון, סחרחורות, תחושות נימול בידיים, רגישות לאור, לרעש, לריח, לשינויי טמפרטורה ועוד." ותפסיקי להתנצל... יהיו לך עוד המון שאלות... לכולנו היו ועדין יש. ובינתיים הנה עוד שני קישורים חשובים... סקר התסמינים הגדול שערכנו לפני מספר חודשים...כל אחד "שפך את מה שכואב לו" מזהירה מראש ארוך... אבל את יכולה לקפוץ בין תתי השירשורים שנאווה הכניסה. האתר הישראלי על פיברומיאלגיה של מיה גור הנפלאה... אתר מקיף וחשוב לדעתי.

dorgad

New member
אין לכך תשובה חד-משנעית, ידוע לי

שבעיות בזיכרון מופיעות אצל פיברומיאלגים רבים. אני סובלת מבעיות בזיכרון כבר שנים רבות, אבל: בל נשכח שבעיות בזיכרון יכולות להופיע גם כפונקציה של גיל ושל עומס מידע. לעניין האשפוז - גם כאן יש פנים לכאן ולכאן: מצד אחד, כדאי לבצע את כל הבדיקות הרלוונטיות כדי לשלול אפשרויות אחרות (אצל פיברואים הבדיקות הקליניות הן ללא ממצאים פתולוגיים), ואם קל לך יותר לעבור אותן במרוכז ולחסוך התרוצצויות - כדאי להתאשפז. מצד שני - מדובר בכל זאת באשפוז, על כל המשתמע מכך, כולל מגפת השפעת והצפיפות במחלקות השונות; וגם ניתן לעבור את כל הבדיקות הנדרשות במסגרת קופת-החולים (מה שאומר, התרוצצויות). אני אישית בעד להתאשפז רק כשמוכרחים, אבל עלייך לעשות את השיקולים לגבי מה מתאים לך יותר. בהצלחה, דור

לא בהכרח...

אני חולת פיברו מאובחנת ואין לי בעיות מיוחדות בזכרון, אלא שלל בעיות אחרת. כך שלדעתי לא כל החולים חייבים לפתח סימפטום זה.

ayelet102

New member
שאלות - אודה למי שיכול לשתפני

שלום אני בשלב החקירות 1. כמה מיץ נוני עליי לשתות ביום על מנת לחוש בשיפור 2. לגבי פרופ בוסקילה האם חוץ מאבחנה שכבר עשו לי האם יש לו דרכים נוספות לעזור לי ואם מישהו יכול לשתף אותי עליהן ( הוא לוקח 950 ש"ח לביקור רציתי לדעת אם הוא בכלל יעזור לי שמשהו כי אני לא צריכה אבחנה ) 2. איכלוב הבנתי שיש שם טיפולים הידרותרפים ואבחנה שהם עושים שם אשמח לדעת מה עוד ( כדורים, שיטות מיוחדות ) אודה לכולם אם תשתפו אותי תודה ורק בריאות

B Positive

New member
שוב אני...

אז ככה... 1. לגבי הנוני אין לי מושג... 2. בוסקילה... הוא הראשון בתחום בארץ ומוכר גם בחו"ל... אבל לצערנו גם הוא לא יכול לתת פתרון פלא. מה שכן,לתשומת ליבך מאחר ואת במכבי את יכולה לקבל החזר בגובה של כ- 500 ש"ח בערך על הביקור, כהתייעצות עם מומחה. 3. איכילוב - מוקדם יותר היום, נתתי לך את הקישור הזה להודעה ישנה שלי בה פירטתי מה בעצם מציעים לנו באיכילוב, יתרונות וחסרונות. מציעה לך להכנס לקרוא. אני מציעה לך להציץ בטאגליינס, במאמרים ובקישורים... את תמצאי שם הרבה מהמידע שאת מחפשת בצורה מרוכזת.

איילת יקרה, ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

שאלת ונענית בהרחבה ובתשומת לב ע"י linar1 וע"י הגולשים. כרגע אין לי להוסיף לך מידע, כי נראה לי שיש לך מספיק כדי לעכל. חשוב לי לומר לך רק דבר אחד: את מחפשת איזו נוסחה, איזה משהו חד משמעי לגבי הצפוי לך. כרגע, כל מגבלה נראית כאסון שאינו מאפשר חיים. את מחפשת נוסחת פלא להעלים את המחלה - אין! פיברומיאלגיה היא מחלה שמחייבת התייחסות יומיומית. כל יום, את עושה הערכה של יכולת התיפקוד שלך ומנסה להפיק ממנו את המכסימום האפשרי. חשיבה "גדולה מדי" מביאה ל'נפילה'. וכמו שאמרו חכמינו: "תפסת מרובה - לא תפסת!" קחי את הכל במנות קטנות. הפנימי את המידע לאט, חישבי על 'היום', מכסימום על 'מחר'. שבוע הבא - זה רחוק וגדול מדי. חישבי על מטלות ב'בודדת' - חשיבה על גם זה וגם זה וגם ההוא, מביאה לייאוש ולתחושת אסון. אז... התמודדי רק עם הסימפטומים שיש לך. מחשבה על אלו שיש לאחרים היא בזבוז אנרגיה. שמרי על המשאבים שלך והשתמשי בהם בתבונה. המשאב היקר לך ביותר הוא: אנרגיה. אם צריך להוציא כסף כדי לחסוך הכוחות - זה צעד נבון מאוד! הרשי לאחרים לעזור לך. ספרי לאחרים על המחלה - במיוחד לקרובים אליך. לאנשים בריאים יש נטיה לראות הנו "מתפנקים", "עצלנים" או "נכנעים למחלה". הם חושבים שזה עניין של "כוח רצון". בכלל נראה לי שה'רצון' הוא הנפגע העיקרי בפיברו וגם בתשישות. אל תמהרי! החיים חייבים לעבור עכשיו ל"קצב פיברו". קחי אוויר, תנוחי הרבה, ותני לעצמך זמן לעכל את מה שקורה. הקושי לעכל את המחלה, את כל מה שהוביל אליה, ואת כל הנובע ממנה, הוא הסיבה העיקרית לקשיי העיכול שנילווים למחלה. המחלה תוקפת בצורה אופיינית אנשים נמרצים ואוהבי חיים שכנראה לא ידעו לשמור על איזון, אז היא באה לעזור להם
. כולנו כאלו, חוש הומור עוזר מאוד להתמודד. קחי את הזמן, יש לך זמן... אנחנו כאן עכשיו ומחר, ובעוד חודש. עכלי את המידע לאט. בהצלחה!! נ.ב. - קיראי את השרשורים הראשונים של B פוזיטיב - את באמת תמצאי שם את עצמך. לפעמים זה עוזר לראות שמישהו כבר הלך בדרך הזאת לפנייך.

dance of life

New member
אצלי בהחלט כן

לצערי הרב... זה מורגש מדי ואנשים מתעצבנים עלי וזה גורם להרבה בעיות אבל לומדים לחיות עם זה ולכתוב דברים כדי לא לשכוח...

למעלה