האם ככה נראה קורס?

חMודי

New member
האם ככה נראה קורס?

היי אנשים,
לפני כמה ימים פנה אליי בן אדם מבולבל שקיבל הפנייה מלשכת התעסוקה ל- לימודי סאונד .

עכשיו הוא לא היה בטוח מה יצא לו מללמוד סאונד דרך לשכת התעסוקה ולכן החלטתי לענות על תשובתו בפומבי בעקבות הביקוש הרב ל- לימודי סאונד ועצם העובדה שהמון אנשים פונים היום ללשכת התעסוקה בשביל למצוא עבודה ואם צריך אז הפנייה ללימודים בנושא המתבקש בנוסף..

אז ככה חברים! יש 2 אופציות שזה נוגע ל- לימודי סאונד דרך לשכת התעסוקה (את שתיהן אני עברתי):

1.עוברים את הקורס סאונדדרך הלישכה: זה כמעט ולא עולה כסף (אז בזמני זה היה 600 ₪ השתתפות עצמית)ואז יש מבחן מעבר שיש בו שאלות במטמטיקה(רמה של כיתה י` בערך) אנגלית (רמהשל כיתה ח`) והבעה.
זה נועד פחות או יותר לבחון אם יש לך כושר ביטוימינימלי ויכולת למידה מינימלית. מספיק לעבור את המבחן בציון עובר (60 נדמהלי?!?!) ואז מזמנים אותך לראיון קבלה, שם יש נציג מההמוסד ל- לימודי סאונד וממשרד התעסוקה,
ושואליםשאלות מעצבנות:"למה נשרת מהתיכון?! למה לא עשית צבא? ואז אם עברת אתהראיון מזמנים אותך לקורס,(בהתראה לא נוחה של יום יומיים יש לאמר) כמהמילים על הקורס?:אתה לומד עם חבר`ה מובטלים וזה בהחלט מעיד על אייכותם, ישבעיות משמעת, מתקדמים ממש לאט בחומר הרמה נמוכה מאוד ובכלל נוגעים רקבנושא הגברה (גם לא ברמה שאפשר ממש ללכת לעבוד בזה אלא רק להיות BACKLINER) יענתו עוזר בחברת הגברה לא מגיעים להקלטות אולפן אלא רק הגברה /קצתMIDI/ וקצת רדיו.

בגלל שיש הרבה הברזות והפרעות כל שיעור עוברים איזה 5 פעמים, גם לשכתהתעסוקה יוצאת מנקודת הנחה שאין לך עבודה ולכן אתה זקוק להכשרה מקצועית,אזאסור לך לעבוד בזמן הקורס, ויש ממש משמעת (רושמים נוכחות כמו בתיכון) צריךלהיות שם מ8 עד 16 מראשון עד חמישי+ שישי מ8 עד 14 , ככה למשך חצי שנה!אין שיחרורים מוקדמים לצרכי עבודה כי שוב אתה אמור להיות מובטל אז אם אתהאומר "אני צריך לצאת מוקדם לעבודה" זה ממש לא מעניין אף אחד.
אחד שלמד איתי ב- קורס סאונד אפילו חטף כנס מלשכת התעסוקה כי תפסו אותו עובד!

2. האופציה השניה, אחרי הקורס סאונדשל הלשכה עבדתי במספר חברות הגברה ובהקלטות של דיונים בבית משפט, החומרשלמדתי בקורס ממש לא הבאי אותי לרמה של עבודה באולפן או בחברת הגברה(לפחות לא מעבר לסחיבת רמקולים) בכל אופן,
חסכתי קצת כסף והלכתי ללמוד את הקורס סאונד המלא ( לימודי סאונד של שנתיים ) בדיוק באותו מוסד שמעביר את הקורס של לשכת התעסוקה "סאונד יואב גרא" והראש של הקורס סאונד המלא הוא שונה לחלוטין, קודם כל האנשים באים כדי ללמוד סאונד ולא להפריע האווירה שונה לחלוטין, והכי חשוב! היום אני עובד בתחום כבר מעל 4 שנים ומרוויח בכלל לא רע.
הלימודיםבבית ספר לסאונד הם יקרים מאוד (בזמני זה עלה 20,000 לשנת לימודים אחת )אבל מגוון הציוד והמרצים שלא נדבר על המקצועיות והידע שרכשתי בהחלט שוויםאת זה, ובררתי גם בספיר /BPM /הד, בכל אופן אני שלם עם ההחלטה שלי,
אם אתה רוצה לעבוד בתחום כנראה שתאלץ לבחור ב- לימודי סאונד בבית ספר רציני מתישהו בחיים.

תבחרו בתבונה, רון!

הבחור סיפר שדווקא מהקורס השני המלא השקיע ולמד ובקורס הראשון לא הוציא כמעט ידע והשיעורים אל היו איכותיים בגלל האנשים המובטלים שבאו לשם ובעיות משמעת,האם זה באמת ככה?
ולשכת תעסוקה היא עוד לשכה שכנראה מיותרת, כי היא עושה את המינימום כמו שאר המוסדות במדינה את המינימום האפשרי?

למעלה