האם כדאי...

vorel

New member
האם כדאי...

בא לי לארוז את המזוודות, ולעבור לגור בעיר אחרת. לשנות אווירה.. האם זה יהיה מומלץ בשבילי? או שזה יחמיר את המצב הנפשי שלי? אין לי חשש משינוי פשוט מעניין איך זה יגרום למצב הנפשי שלי.? יחמיר אותו הוא ישפר אותו?

שינוי אווירה

בד"כ עוזר. השאלה היא כמובן לאן, הרי לא רצוי נגיד לצאת מהכפר לתוך אמצע ת"א. זו דוגמא כמובן. אבל לנסוע לתקופה למקום אחר, באווירה רגועה ונינוחה יותר עם התמודדויות חדשות לדעתי מומלצת

אמא11

New member
קשה לענות../images/Emo3.gif

לפני כמה שנים, בעקבות כתבה בעיתון, ומאחר והאוסידי של בתי היה קשה מאד בעיקר בבית, שאלנו את הפסיכיאטר ותשובתו היתה חד משמעית: הOCD נמצא בראש שלה וילך איתה לכל מקום. בהתייחס לכך שזה חריף יותר בבית, הוא אמר שביתו של האדם מבצרו והוא מרשה לעצמו לעשות בבית טקסים שהוא מסתיר או מתאפק לא לעשות בחוץ. כמובן שהתשובה היתה הרבה יותר מפורטת ואני ממש מקצרת. יחד עם זאת, במשך השנים שאני כאן בפורום, ראיתי שהיו אנשים ששינו מקום והדבר עזר, כולל בתי שנסעה ללמוד בחו"ל וחלק מהנסיעה היה גם הדחף לשנות מקום ותחושת בטן שזה יהיה הטיפול הכי טוב, בחשיפה, שהיא יכולה לעשות. גם בחו"ל היה קצת OCD אלא שהכורח להסתדר והמסגרות החדשות באמת עזרו. כך שדעתי הפרטית קצת מנוגדת לדעה ה"רשמית" ש"בספרים". לפעמים מקום חדש נותן פתח להרגלים חדשים שבהם אני כוללת (בראש וראשונה) ויתור על הרגלים ישנים. ולשגיאה קיומית - אנשים דיווחו כאן שבנסיעות לחו"ל פשוט היה להם חופש גם מהOCD. שוב, אי אפשר להסיק מכך מסקנות וכל אדם ותגובותיו, אבל לפעמים שווה לנסות לחיות את העכשיו ו"יהיה מה שיהיה" "אחר כך זה אחר כך - ובאחר כך נדאג לו". יום טוב תמי

אמא11

New member
וורל בוקר טוב../images/Emo13.gif

האם יש איזו מסגרת שבה אתה יכול לארוז מזוודות ולנסוע, בלי לעבור לגמרי? - מעין נסיון לחודשיים שלושה, משהו כמו התנדבות בקיבוץ, מעבר לגור עם דודים בעיר אחרת. ואם לעבור לעיר אחרת - אני מציעה לך להתחיל ממש לתכנן את זה ולבנות את זה כתמונה בראש. היכן אתה רוצה לגור, באיזו עיר, בדירה שכורה עם שותפים, לבד, אצל קרובים, מה תעשה בזמנך - תעבוד? תלמד? לפעמים כשמדמיינים תמונה של חיים זה קורם עור וגידים ותוכל לדעת אם מדובר בפנטזיה רגעית או במשהו שבאמת ניתן להשגה. יום טוב תמי

vorel

New member
תגובה

לא, הלוואי והיה לי מקום מפלט זמני מהמציאות, שאוכל להתגורר בתקופת ניסיון שם. אין לי. אבל זו ממש לא פנטזיה. מה הבעיה להשכיר דירה בעיר אחרת? גם ככה אני גר בשכירות.

למעלה