האם כדאי קטנוע?

האם כדאי קטנוע?

אז ככה... מאסתי בפקקים, בעלויות הדלק המטורפות ובלנסוע בתחבורה ציבורית כי זה או דלק או שכר דירה.
אבל... השאלה היא איזה.
האם להוציא רשיון ל-125 סמ"ק יספק אותי? אני גרה במקום בגובה 230 מטר בערך, ויש איזה שתי גבעות (עליה+ירידה) עד לגובה הזה.
השאלה אם לנסיעות של 3-4 פעמים בשבוע כ-40 ק"מ כל נסיעה. זה מספק 125?
אני די חוששת מהכלים הגדולים יותר....
המלצות, הארות, הערות יתקבלו ממש בברכה!!

אם פי 3

New member
אני חושבת

שכדאי לך לעשות רשיון A1, כלומר כזה שמאפשר לך לרכב גם כלים גדולים יותר.
אחרי שתעשי רשיון, תראי איך את מתחברת לנושא (יש כאלו שיגלו שזה לא בשבילם, יש כאלה שיתאהבו וירצו "כמה שיותר" ויש כאלו שישארו בצד הפרקטי), ואז תבואי לבחון שוב, איזה כלי מתאים לך ולצרכים שלך.

על פניו, נשמע ש-125 קצת חלש לצרכים שאת מגדירה, אבל יכול להיות שאפשר למצוא כלי מתאים, אם אין ברירה, כאמור - אחרי שיהיה לך רשיון, תראי האם את עדיין מפחדת מכלים גדולים (אני לא מדברת על "מפלצות" אלא על כלים של 200 (174 בעצם) סמ"ק או 250. כמובן שאפשר גם יותר, אבל זה מגדיל את העלויות, וגם כרגע נשמע פחות רלוונטי.

* כדאי לצאת מהקונספציה, שבהכרח, יותר קטן = פחות מסוכן. זה לא תמיד נכון, וגם ה-125 מגיעים למהירויות שמאפשרות פגיעה חמורה - רק שיש להם פחות יכולת לבטיחות אקטיבית, מאשר כלים חזקים יותר.
הגברת הבטיחות בדו"ג, מורכבת, לדעתי (ולא רק) משלושה מרכיבים עיקריים:
1. מיגון אישי: קסדה, מעיל/חליפת רכיבה, כפפות, נעליים/מגפי רכיבה, מגיני ברכיים וכדומה.
2. "רכיבה מונעת": ללמוד לרכב ולנתח את הכביש באופן שמקטין את הסיכון להקלע למצבי חירום.
3. מיומנות רכיבה המאפשרת התמודדות עם מצבי חירום כאשר נקלעים אליהם.

בשלושת התחומים האלו, יש לכל אחד מאיתנו, ובוודאי לרוכב חדש/מתחיל, אפשרות לשפר ולהשתפר, ובכך לשפר את הבטיחות.
100% בטיחות, אין אף פעם בחיים, בשום תחום.
אני בוחרת שלא לחיות את חיי לפי ה-worst case scenario, ויחד עם זאת, לצמצם את הסיכון בדרך שאני בוחרת בה.

dash56

New member
כן

ועכשיו ברצינות ,

ראשית - מציע שתקראי מבחן השוואתי עדכני בין כמה קטנועי 125, יתן לך מושג על יכולות, עלויות ושאר ירקות.
http://www.fullgaz.co.il/home/p/21252/

שנית - לא ברור משאלתך האם מדובר ב-40 ק"מ לכל כיוון או הלוך ושוב, עירוני או בין עירוני.

בנוסף, אני מניח שלקראת ערב, כאשר עוד גולשים יצאו מהתרדמת/יחזרו מהים/מהרכיבה וכו', תקבלי עוד התייחסיות.

תודות, הבהרות ושאלות נוספות

אז קודם כל תודה לשניכם על ההתייחסות. לפחות מישהו ענה לי (יששש!)

קראתי בעיון את הכתבה ההשוואית, וגם את התגובות אליה (שבלבלו אותי עוד יותר.
אני אתן נתונים יותר מדוייקים לגבי הצרכים שלי:
בעיקר בינעירוני, אבל אין הרבה נסיעות. צריכה לנסוע פעמיים בשבוע אלפי מנשה-כפר סבא (הלוך ושוב יחד כ-20 ק"מ).
ופעם בשבוע אלפי מנשה-ראשל"צ (הלוך ושוב יחד כ-85 ק"מ).
כמו שציינתי יש עליה-ירידה לגובה של 200 מ' שבו אני גרה.

זהו...
מקווה שיצאו עוד כמה מכם מהתרדמת להתגייס לייעוץ בעניין.

oikeroi

New member
משולב

לגבי אלפי מנשה כפר סבא: 125 יספק.
הדרך הלוך היא בירידה ואז יש לך את הכביש הקטן לצומת קבר בניימין ומשם את כבר בתוך העיר.
גם בדרך חזור לא תהייה לך בעיה כי אמנם זו עליה אבל די קצרה (ויש גם את הירידה אחרי תחנת הדלק) וממילא הכביש לא עמוס שם.

לגבי הנסיעה לרשל"צ. לפחות 250. זו נסיעה ארוכה ועל כביש מהיר (גם אם את נוסעת דרך 444).

אני הייתי הולך על 250 גם כדי להרגיש נוח עם הנסיעה לרשל"צ ועל אחת כמה וכמה לכפ"ס.

יש כלים לא גדולים של 250 סמ"ק (ה XCITY או ה גראנד דינק יכולים להות פיטרון נהדר) והם בכלל לא מאיימים.

dash56

New member
הסוגיה של עליה/ירידה לגובה של 200 מ' לא נראית

בכלל משמעותית.

אלפי-מנשה -כפ"ס - זה גם משחק ילדים עבורי קטנוע 125.
גם 85 ק"מ פעם בשבוע אינה קושי טכני עבור הקטנוע אלא יותר בטיחות של הרוכב ע"פ אופי הכבישים.
ה"בעיה" איתה רוכב קטנוע 125 צריך להתמודד בכביש בין עירוני היא סוג/איפיון הכביש. כלומר נפח התנועה ומהירות שאר הרכבים.
עם נקח לדוגמא את כביש 5, שאני מניח שתצטרכי להגיע איתו מצומת ירקון ועד צומת מורשה, הרי שהתנועה שם זורמת לעיתים במהירות שלרוכב לא מיומן עלולה להיות "מאיימת " ולכן גם מסוכנת.
אני מתחיל חשוב שאולי באמת עדיף עבורך לעשות רישיון ל-A1, מה שיאפשר קטנוע עד 250 סמ"ק.

Ayokin

New member
כדאי קטנוע (תמיד) - למרחקים שאת מציינת

כדאי ועדיף 250 סמ"ק.

קטנוע 125 יעשה את העבודה,
אבל זה כבר נהיה מסוכן ומפחיד.

הייתי עושה ראשון - ראש העין באופן יומי - לא היה כיף..

פרארי1

New member
מצטרף לקודמי - לכי על נפח גדול מ-125

בתור התחלה, כדאי לדעתי לעשות רשיון A1.
גם אם תחליטי בסוף כן ללכת על 125 סמ"ק, ייתכן שתירצי בעתיד לגדול, ייתכן שהנסיעות הארוכות יתרבו, טוב שתהיה לך מראש את האופציה למגוון גדול יותר של כלים מבלי שתצטרכי לעבור שוב את השיעורים והטסט.
הלימוד על כלי גדול יותר (ועם הילוכים) ייתן לך אינדיקציה לאיך את מסתדרת עם הגודל והמשקל ומכיוון שאת צריכה לקחת יותר שיעורים (15 מינימום), יהיה לך זמן לראות שהשד אינו כל כך נורא, או לחילופין להחליט שזה גדול עלייך ואת מסתפקת ב-A2 ולימוד על קטנוע אוטומטי.

קטנועי ה-250 אינם כאלה גדולים ומפחידים, אחרי שתעשי את הרשיון נוכל לכוון אותך לכלי ספציפי ותהיה לך גם את האופציה לקטנועי 200 שהם קצת קטנים יותר פיזית ועדיין יותר מתאימים מ-125 לפרופיל הנסיעות שתארת.

ושוב תודה, ושוב כמה תגובות

מתחילים להתעור בי הפחדים הישנים והוותיקים של "מה את עושה?" לא מספיק תאונות אופנועים ראית בחייך, את צריכה להצטרך לחגיגה? למה להשקיע את כל הכסף הזה בשיעורים וטסטיסם ורשיון... אם הכלי הזה מפחיד אותך...
ועוד ועוד.
אני תוהה אם יש בי כאלה חששות זה בכלל נכון עבורי לעלות על קטנוע מלכתחילה? האם המפחיד והמסוכן הזה שדיברתם עליו בכביש מהיר לא יהיה עדין מפחיד ומסוכן (גם אם יעיל ונוח והגיוני יותר) גם עם 250?
אוףףףף...

פרארי1

New member
דו גלגלי זה מסוכן

לא שרכב זה ביטוח חיים עם אחריות, אבל דו"ג יותר מסוכן, אין בכלל ספק בזה ולנסות להתכחש או להדחיק את זה לא יעשה את זה בטוח יותר.
את ההחלטה האם לעלות בכלל על דו גלגלי רק את יכולה לעשות.
אנחנו יכולים לעזור בהמלצות על מיגון, על קורסי רכיבה (בהם באמת לומדים לרכוב, להבדיל מהשיעורים בהם לומדים לעבור טסט), על רכיבה מודעת, לתת טיפים שונים להישרדות בכביש וכולי, אבל ההחלטה צריכה להגיע ממך.

הסכנה ברכיבה על כביש מהיר עם כלי איטי יחסית, כמו קטנוע 125, היא שהתנועה מהירה ממך, לא סופרת אותך ואת עלולה להיקלע למצבים שכח המנוע המוגבל לא יוכל לחלץ אותך מהם.
כלי יותר גדול וחזק לא הופך את הכביש לבטוח יותר או את הנהגים לטובים ומתחשבים יותר, מה שהוא עושה זה לתת לך יותר כח זמין כדי להיות בקצב התנועה או אפילו קצת מהירה ממנה ורזרבות מסויימות של כח כדי לברוח ממצבי חירום.

הבטיחות ברכב נובעת מה"כלוב" שעוטף אותך, מהתכנון שלו עם איזורים קורסים וסופגי אנרגיה, מכריות האוויר, כל אלה אלמנטים של בטיחות פסיבית.
על דו גלגלי הבטיחות היא אקטיבית - בריחה ממצב חירום בעזרת כח המנוע, בריחה מהירה הצידה בעזרת ההיגוי הזריז והמימדים הקטנים וכולי.
המיגון שתלבשי (ותהיי בטוחה שלא "ניתן" לך לעלות על הכביש ללא מיגון ראוי) יכול להקטין נזקים, אפילו להציל חיים, אבל האלמנט הכי חשוב לבטיחות שלך נמצא אצלך בראש, בהבנה שלך את הכביש, במיומנויות שתצברי ותשכללי.

ועכשיו, אחרי שסיימתי להפחיד אותך, אני אספר לך שדו"ג זה כיף גדול.
זה להיות באוויר הפתוח ולא בקופסה סגורה (אפילו אם היא ממוזגת בקיץ ומחוממת בחורף), זה החופש לתכנן את הזמן שלך בצורה יעילה ולדעת שאת לא תלויה כמעט בכלל בכל אותם גורמים שמעכבים נהגים במשך שעות בדרכים וזה עוד הרבה דברים טובים שתגלי אם וכאשר תחליטי שאת לוקחת באופן מודע ומחושב את הסיכון הזה של לעלות על כלי פגיע ושהסטטיסטיקה לא כל כך לטובתך, אבל את יכולה לעשות הרבה מאד כדי לא להיות חלק ממנה.

לדעתי, קחי מספר שיעורים ותראי איך בכלל את מסתדרת.
השיעורים הראשונים הם במגרש סגור ובטוח יחסית (יחסית כי יש שם עוד תלמידים, חלקים ילדים בני 16 שחייבים להוכיח לעולם איזה גברים הם וזה יכול להביא לכל מיני שטויות, אבל כאמור במהירויות נמוכות, במגרש סגור ותחת עיני המורים, כלומר בזמן שהם לא עסוקים בלקשקש זה עם זה ולהעביר את הזמן).
יכול להיות שתחליטי שזה ממש לא בשבילך, שלא בא לך על זה ואז כל מה שהפסדת זה כמה עשרות או מאות שקלים בודדות.
יכול להיות שתעברי טסט ועדיין תחליטי שזה לא בשבילך מכל מיני סיבות, אז הפסדת קצת יותר כסף, אבל האופציה תישאר לך לשנות את דעתך בעתיד.
ויכול להיות שזה מאד יקסום לך ואז תחזרי לכאן להתייעץ איזה כלי לקנות, איזה קסדה, מעיל, כפפות (כן, גם בקיץ) וכולי.
אנחנו לא הולכים מכאן לשום מקום ונשמח אם תבחרי באפשרות השלישית.

בהצלחה

למעלה