האם כדאי לנתח???

איתן109

New member
האם כדאי לנתח???

שלום לרופא הנכבד, נתונים כלליים: בן 38, אתלט, בריא בדר”כ, לא לוקח תרופות, לא מעשן, לא שותה אלכוהול, 185 ס”מ/80 ק”ג, ללא מחלות תורשתיות כמו סרטן ולב. כאבים וסימפטומים: סוג ראשון- אני סובל מזה שישה חודשים פלוס מכאבים בבית החזה בצד ימין. הכאב הולך ובא לסירוגין ומשנה את אופיו ועצמתו ונסבל באופן יחסי. הכאב משתנה לסירוגין, לפעמים דקירות אך לרוב לוחץ ועמום. סוג שני - ברום הבטן ממרכז הגוף באזור הסרעפת ועד לצלע ימין מתחת לחזה. התחושה היא בלתי נסבלת של כאב כרוני קבוע לוחץ ועמום במשך כל שעות היממה ומאוד מטריד שמדמה מצב שמקבלים אגרוף בבטן שלוחץ על הסרעפת. הכאב מתגבר במאמץ ומקשה על הנשימה. הכאב לאחרונה מעיר אותי גם משנתי, בעיקר אם אני ישן על הבטן. מאידך, בשכיבה על הגב יש הקלה בכאב, ייתכן בגלל התנוחה וגם כי השרירים משוחררים והגוף לא נמצא במאמץ. סוג שלישי- בשלושת החודשים האחרונים החל כאב בעת בליעה של מוצקים (לא משנה סוג האוכל או חם/קר) ולעיתים גם נוזלים כמו מרק חם, במעבר האוכל לקיבה באותה נקודה בדיוק בה עובר האוכל (דומה לכאב של גיהוק חזק). זה מטריד ומפריע בתפקוד, אך ללא חרדה מאכילה ו/או מצב של חוסר תאבון!!! גם הכאב בחזה וגם ברום הבטן/סרעפת יכולים להיות מוחמרים בעת מאמץ גופני, שינוי תנוחה, נשימות עמוקות. אני יכול לשים את האצבע במקום לא מדויק ממנו מופק הכאב, אך הצלע הימנית מפריעה. הכאבים בשלושת החודשים האחרונים ברום הבטן הם כרוניים, כמדומני, אתם קוראים לזה כאב אפגיסטרי. בחודשים האחרונים עשיתי בדיקות שכולם יצאו תקינות שעד כה שללו בעיה אורגנית במערכות השונות: בעיה קרדיאלי (אקו במנוחה ובמאמץ, אקג, בדיקות דם), ריאות (תפקודי ריאה, צילום חזה), בדיקה פיזית ע”י אורטופד, גסטרו (אולטראסאונד דרכי עיכול וכיס המרה, גסטרוסקופיה, צילום בריום וושט קיבה תרסריון, מנומטריה – מצאה LES חלש ובדיקת PH לא דגמה רפלוקס), בדיקות דם, שלילית נוכחות הליקובטור פילורי. ניסיתי כדורים מסוג נירבקסל וקלוטל למשך שבועיים (למרות שמומלץ לבחון את ההשפעה רק אחרי חודש), אך ללא הועיל מבחינת הקלה בכאב. כרגע לוקח לנטון 30 מ"ג ביום עם הקלה מזערית בכאב ברום הבטן. ממצאים חדשים: חרף שכל הבדיקות הקודמות לא מצאו בעיה אורגנית, אחרי התעקשות רבה והתלבטות מצידי, עשיתי סי טי אינטרוגרף חזה/בטן/אגן עם חומר ניגודי אצל ד"ר אריק בלשר באופן פרטי וכן גסטרוסקופיה באיכילוב כולל לקיחת ביופסות מהקיבה והתריסריון. שתי הבדיקות בקורלציה מדהימה דגמו בקע סרעפתי גולש קטן כאשר בסי טי היה רפלוקס של חומר הניגוד עד לוושט העליון.מעניין שבבדיקת צילום בריום וכן גסטרוסקופיה אצל אליהו שמש לפני חודש לא ראו זאת. תוצאות הביופסות שליליות ללא מצא של דלקת, חיידק או, חלילה, תא סרטני. עשיתי בדיקות דם שהדגימו עליה קלה ב – IgG (1870 במקום 1600 במקס) ולדעת הרופאים זה זניח כי הבייס ליין שלי הוא באזור ה – 1600. שורה תחתונה, לשמחתי או לצערי, לפחות יש אבחנה כרגע למשהו שייתכן שמסביר את כל הכאבים בחודשים האחרונים. חרף העובדה שמדובר רק בבקע סרעפתי גולש קטן, אני מניח שלכל אדם סף כאב אחר ובמקרה שלי הוא מאוד גבוהה (במובן שכואב לי יותר מהר) וכן כי באופן אנלודי לפריצות דיסק בגב, לאחר יכולים להיות שלושה פריצות דיסק ללא לחץ עצבי ולכן לא יכאב לו ולאחר רק בלט עם לחץ עצבי שיכאב לו. לדעתי ולמרות שאני לא רופא זה גם המקרה שלי בבקע שגילו לי, אולי בגלל המיקום והזווית שלו. שאלותיי: 1. מה מומלץ לעשות, להמשיך לסבול או לנתח לפני שהבקע יגדל כי במצב הנוכחי, אני מניח, סיכויי ההצלחה ללא חזרה של הבקע רבים יותר ותקופת ההחלמה קצרה יותר. 2. במידה ואפשר בכלל לנתח במקרה שלי, מומלץ ניתוח לפרוסקופי עם רשת או דווקא ניתוח פתוח עם פתיחה קטנה של הבטן במקום הבקע? 3. האם יש טיפול אלטרנטיבי/תרופתי שיכול לרפא את הבעיה ללא ניתוח, אם בכלל? 4. האם מותר לי להמשיך לעשות ספורט במאמץ, לרבות, תרגילי מתח וקצת משקלות או שזה יכול להחמיר את הבעיה? (אומרים שכפיפות בטן עוזרות, או דווקא להיפך, לא יודע) 5. מאחר ואני מודע, שלאחוז גבוהה של האוכלוסייה יש בקע כזה (אצלי הוא חדש וגילו אותו רק עכשיו) שחיים עם זה בשלום ללא סימפטומים, האם ייתכן שהסימפטומים במקרה שלי ייעלמו לבד? 6. האם יש לכם ניסיון בסוג כזה של ניתוח ואם כן, האם הוא מומלץ במונחים של עלות/תועלת וסיכוי/סיכון? 7. אני מבין שבבקע סרעפתי, לרוב, אם יש כאבי ברום הבטן מדובר בבקע מסוג פארהאזופגיאלי, שזה מקרה חריג, ואז חייבים לנתח. האם ייתכן בקע סרעפתי גולש שגם יגרום כאבים ברום הבטן וכאבים פונקציונליים בעת בליעת מזון? אודה לכם מקרב לב על תשובה מפורטת לשאלותיי ומצטער מראש על אורך הגלות. כל המלצה/עצה תתקבל בברכה. אסיים בברכת שנה טובה, איתן

בקע סרעפתי

בקע גולש אינו אינדיקציה לניתוח כשלעצמו. במידה והבקע גורם למחלת רפלוקס משמעותית וכזו שאינה מגיבה היטב לטיפול שמרני, או כזו הגורמת לסיבוכים, בהחלט יש מקום לשקול ניתוח. ראשית- יש לשקול היטב האם מוצדק לנתח, ואני לא בטוח שהשלמת את הברור. במידה ויוחלט לנתח אז יהיה מקום לדון בהבטים הטכניים כמו רשת וכדומה, לדעתי עדיין לא הגעת לשלב שבו הוחלט שצריך לנתח. תוכל לפנות למרפאה לכירורגיה אנדוסקופית לצוך יעוץ מקיף יותר, והפניה לבדיקות נוספות במידה וצריך. 03-6974000 בהצלחה

למעלה