האם כאשר אירוע שקורה

nashba

New member
האם כאשר אירוע שקורה

באינטרנט משפיעה על ההרגשה שלי במהלך היום לטובה או לרעה ומגיד גורם לי לבכות אפילו שהוא לא כ"כ נורא... זה נחשב ביטוי להתמכרות ? או שזה קורה לכולם ?

השאלה היא...

על איזה ארוע מדובר ומה המשמעות שלו לגבייך. לא כל כך נורא זה דבר מאוד אינדבדואלי וסובייקטיבי להגדרה. אם הוא גרם לך לבכות יכול להיות שבשבילך זה כן משמעותי (לאו דווקא במושג של "נורא") וזה לגיטימי לבכות בגלל כל סיבה שהיא.

lady_anne

New member
אני חושבת שאני זוכרת את התחושה

וזה היה בתקופה שהתקשיתי להפריד בין האינטרנט למציאות. מישהו היה אומר לי איזו שטות והייתי נפגעת עד עמקי נשמתי, בלי קשר לזה שלא הכרתי בכלל את האדם שישב בצד השני של המסך. חשוב מאד לעשות את ההפרדה הזו, אחרת האינטרנט משתלט על החיים. אני לא יודעת איך עושים את זה בפועל וקטונתי מלייעץ, אבל חשוב לשמור על פרופורציות כי העולם האמיתי תמיד יהיה חשוב יותר מאשר הוירטואלי. שנה טובה ומתוקה,

מה זה העולם האמיתי? מי החליט שהעולם

האמיתי הוא לא העולם הוירטואלי? כבר דיברתי על ההבחנה הזאת של אנשים לא משוכנעת שהיא כל כך נכונה וכל כך מוחלטת שנה טובה לך ליידי אן חבל שאת לא מבקרת פה לעתים יותר קרובות אנחנו זקוקים לך אני מבינה שהיית בחו"ל ומקווה שעשית חיים אבל גם לפני הנסיעה לא היית המון זמן נכון? ואל תגידי לי שאין לך מה לכתוב ממך אני לא מקבלת את ה"תירוץ" הזה אבל אל תראי את מה שכתבתי כאיזו תוכחה או משו סתם מתגעגעת אליך לאישיות שלך ולכתיבה שלך אז שתהיה לכולנו שנה וירטואלית נשלטת ולא שולטת שלך הפרפרושה

e-magine

New member
תשובה קצת מורכבת

אז ככה, כעיקרון, האינטרנט יכול להביא אותנו לרגשות עזים. התייחסות והסבר של התופעה הזאת, תוכלי למצוא בכתבה שמופיעה בקישורים של האתר שלי, שנקראת רגשות באינטרנט. מצד שני, אל תשכחי שלא כל בני האדם זהים, אלא למרות המאחד את כולנו אנחנו מאד שונים אחד מהשני, גם ביכולות הנפשיות שלנו וגם ברגשות. כפי שאנשים שונים במבנה הגוף שלהם ובכח הפיזי ובעוד כל מיני תכונות, הם שונים גם בתכונות הנפשיות. יש מי שבוכה כשהוא רואה סדרת טלוויזיה ויש מי שלא בוכה כשמישהו יקר לו, הולך לעולמו. מכאן, שמצבי הרוח שאת מתארת הם לא הוכחה ודאית להתמכרות. מצד שלישי, אחד הטיפוסים של המכורים לאינטרנט הוא טיפוס המכור ליחסי אנוש וירטואליים. אצל סוג זה של מכורר, קיים צורך עז בהתרגשות ובקשרים בין אישיים באינטרנט, הדבר יכול להתבטא בכמה דרכים, חלקם חיוביים וחלקם שליליים (אחד הסוגים השליליים הוא הצורך של אותו מכור לספר לאנשים חרים באינטרנט סיפורים מאד קשים, שיגרמו לצד השני מצד אחד להתרגש ומצד שני לתת המון תשומת לב למכור שלנו). אני אומר לך את זה כדי שתהיי מודעת גם לכך שכשמישהו מספר לך משהו באינטרנט, קיימת גם האפשרות שעושים עלייך מניפולציה כדי "לסחות ממך רגשות" כי זיהו אצלך את הפוטנציאל. בכל מקרה, יש אפשרות לקשר בין הרגשות שתארת ובין האינטרנט, וחלק מהיעדים שלנו זה ללמוד לשלוט על הרגשות האלה כדי שלא ישבשו לנו את החיים.

lady_anne

New member
תודה מאדאם ../images/Emo140.gif

ואני זוכרת שלא הסכמנו אז על ההבחנה שאני עושה בין העולמות. מבחינתי העולם האמיתי הוא כל מה שמחוץ לאינטרנט: חברים (כאלה שנפגשים איתם גם במציאות, כולל אלה שהחברות איתם החלה באינטרנט), משפחה, עבודה, אספות הורים, טיולים ביום שבת בבוקר ועוד זוטות מסוג זה. ברור שההבחנה הזו שעובדת בשבילי יכולה לא להתאים למישהו אחר, ואני יכולה לדבר על הדברים רק מנקודת הראות שלי ולספר רק על ההתנסויות הפרטיות שלי. שאנשים רשאים לקבל את דעתי או לדחות אותה - כל אחד לפי האמיתויות הפרטיות שלו. אחת הסיבות שאני ממעטת לבקר כאן היא שלחיים האמיתיים (כפי שאני מכנה אותם) יש כעת משקל רב יותר במציאות הפרטית שלי, מאשר לוירטואליה. אכן הייתי בחו"ל, חזרתי להנות מהדברים הפשוטים (ים, שמש, חול נקי וחדשות בשפה לא מובנת ובלי פיגועים) וסוף סוף גם קיבלתי את הפרוייקט הראשון שלי במקצועי החדש. מרוב שאני עסוקה בו אני ממעטת להכנס לאינטרנט ואף שוכחת לאכול... ברור לי שהכל מאהבה, ואני גם מגיבה בהתאם. שתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה, ושנצליח לשים את ההתמכרות שלנו תחת פילטרים של שליטה. אני מדברת בלשון רבים כי המצב הזה הפיך, ולא צריך הרבה כדי ליפול חזרה להתמכרות בלתי-נשלטת. שלך כתמיד,

e-magine

New member
מאדאם

העניין הזה עם המציאותי והוירטואלי התחיל מזה שאם התפתחות האינטרנט, אנשים נהיו מודעים לכך שנוצרו נכסים וירטואליים, בעיקר רעיונות שהביטוי שלהם הוא רק דיגיטאלי, אוסף של ביטים, אם את רוצה. בהמשך התחילו לדבר על זה שיש גם אנשים שהם וירטואליים וגם יחסים וירטואליים, כי יש אפשרות שאת תנהלי דמות וירטואלית שהיא לא בדיוק את, והדמות הזאת הוירטואלית תנהל יחסי אנוש עם דמות וירטואלית שמנהל אותה אדם ממשי אחר. כשיש לך רגשות הרגשות האלה הם אמיתיים ולא מדומים אבל הם יכולים להיות מופנים כלפי אדם או כלפי סיטואציה שאינם גשמיים אלא הדמיה של משהו. אני דווקא אתן לך דוגמא מתחום קרוב לליבך, האומנות. נניח שאת יוצרת תמונה וירטואלית, לא צילום של ציור שציירת ביד שלך אלא תמונה שיצרת באיזושהי תוכנה. התמונה הזאת היא וירטואלית, אין לה שום גוף ואי אפשר לגעת בה, היא קיימת רק כאוסף של ביטים במחשב אחד לפחות, אבל את יכולה לשלוח לי אותה ואני יכול לראות אותה ונגיד, להנות ממנה. היא וירטואלית והיא לא גשמית, אבל זה בטח לא אומר שהיא לא קיימת, הרי גם מוזיקה היא משהו לא גשמי אך בהחלט קיים, לא כך?

למעלה