האם יתכן?

Mrs pringels

New member
האם יתכן?

כמו רבות וטובות, גם אני אוהבת את "ישנן בנות". אבל יש משהו שטיפה צורם לי, אולי זה לא כ"כ מורגש, אבל בכל זאת שמתי לב לזה לא פעם אחת. אם מישהי מכן שמה לב שג'ני, שהיא כמובן יהודיה (וכל הזמן מזכירים את זה בהדגשת השם "שכטר" לעומת דמויות אחרות שהשם לא מודגש.), מוצגת לפי כל הקריטריונים האנטי יהודיים כמו, ניצול אחרים, לעשות רווח על חשבון אחרים, למרות עצם היותה דמות יחידה מתוך רבות היא מצליחה לתקוע לכולן סכין בגב במתכוון וכו'. אז השאלה שלי היא כזאת, אם אנחנו לא חוזרים לאותם דפוסים שניסו למכור לאנשים לפני 60 שנה? אם בכל זאת יש איזו רמיזה אנטישמית בסדרה הזאת? אשמח לשמוע את תגובתכן.

Shiri from the block

Active member
העלת נקודה מעניינת מאוד אף פעם לא חשבתי על זה ככה, אבל לדעתי זה היה בלי כוונה. לדעתי פשוט סתם בחרו בה בגלל כל מה שהיא עברה כדמות בסדרה ולא בגלל היותה יהודיה.. פשוט אצלה היה את המהפך הכי גדול שם, היא השתנתה יותר מכולם.. עוד לפני כל הקטע שהיא נהייתה ממש ביצ'. וחוץ מזה, מיה קירשנר בתור אחת שסבתא שלה היא נצולת שואה, אני בטוחה שאם היא הייתה לרגע חושבת שבגלל זה התסריטאים עשו אותה למה שהיא- היא לא הייתה מסכימה לעשות את זה.

hadari211

New member
צודקת בהחלט :)

Mrs pringels -מלאך שלי אני חושבת שהעלית נקודה חשובה וחכמה גם אני שמתי לב לזה שכל הזמן חוזרים על השם משפחה שלה לעומת שחקניות אחרות שאומרים רק את שמם הפרטי. עקבות היהודי הטורף בצע ורודף אחר הכסף ירדפו אותנו לעד ולא יתנו לנו מנוחה- ודווקא חבל שסדרה כמו L WORLD אשר אמורה להיות פתוחה וליברלית החליטה לראות ולהראות מה שאנו מנסים להעלים ולשקם. אוהבת אותךךךךך :

איילין דיברה על זה לאחרונה

שהיא וג'ינפר ענו על שאלות. היא אמרה שמיה באה אליה בהתלהבות ושאלה "ג'יני יהודיה נכון??" והיא ענתה בטח למה לא ועכשיו אנשים מתלוננים שהדמות היהודיה פסיכית
זה קרה בטעות

limors2

Well-known member
כנראה שאנחנו היהודים רוצים להרגיש בכח ששונאים

אותנו, גם כשזה לא נכון

הציטוט המדויק-

IC -- I'd like to just rephrase that a little bit: I didn't kill Dana Fairbanks; Dana got sick. (Big laugh) Part of the thing that happened was, "You can't kill a lesbian!" Well, I'm sorry, but lesbians do die. (some inaudible crosstalk) Well, there were so many parallels, too. I mean, I got attacked in the first and second season often because Jenny was Jewish. And that was another thing that happened because of the actors: Mia Kirshner was Jewish and she said, "Jenny is Jewish, right?" And I said, "Yeah." KS (as IC) "Sure kid, go on, whatever." IC -- And then Jenny turned out to be kind of crazy, and people would get really angry with me for making the Jewish character crazy.

אויש תנוחו..

אולי תפסיקו לתקוף את הבחורה ? סך הכל היא העלתה איזשהי השערה מעניינת אני לא מבינה מה כולכם הרשתם לעצמכם לפתוח ככה על הדיעות של האנשים מישהו פה אמר מדינה שמושתת על פלורליזם? במקרה הזה לא נראלי -ובתור לסביות,שאתם מצפות שיקבלו אתכן ואת דעותיכן-אני מצפה שתלמדו לקבל דעות שהם לפעמים לא בדיוק לטעמכן האישי. פאק.

limors2

Well-known member
אבל אף אחד לא תוקף אותה../images/Emo12.gif

אנחנו מנהלות דיון על הדברים שלה, זה הכל. פאק. (ולמה להכליל? לא כולנו לסביות!)

HAILY26

New member
בלי קשר להכללות

אני בי אם רציתן לדעת ואני רשומה באתר

Mrs pringels

New member
קצת לקחתן את זה קשה לא?

לא באתי לשחק אותה קורבן ולא כלום, אם כבר מישהו משחק פה משהו זו בטוח לא אני. העלתי נקודה שלדעתי היא חשובה ולעניין. קיבלתי את התשובה שלי ממשהי פה שסיפרה לי גם מה השחקנית עצמה חושבת על הדמות ועכשיו יש לי פרספקטיבה שונה. אני לא חושבת ששונאים אותי ולא כלום. תרגיעו. וזה מה שאני שונאת בעם שלנו, סליחה, בלי הכללות, אבל אנשים נורא אוהבים לנפח פה דברים שנאמרים.

Shiri from the block

Active member
אבל לא דיברתי עליך ולא אמרתי שאת משחקת אותה הקורבן, התכוונתי שלעם היהודי בכללי יש נטייה תמיד לחשוב שעושים לנו "דווקא". זה הכל.

Mrs pringels

New member
אין בעיה.

אבל אני בטוחה שאת מבינה שהטיימינג שזה נאמר משפיע על הפרשנות :)

skipposh15

New member
גם אני חשבתי על זה הרבה

היו עוד קטעים שבגללם חשבתי ככה אבל שחכתי כבר מהם היו חח אבל בתאכלס בסדרה הזו יש כושים, בעלי כל נטייה מינית, בן לסבית אפילו, טראנזטרים (איך שלא כותבים את זה) ומה אין שם בתאכלס אז אני לא חושבת שבכוונה יצא שהיהודייה היא המשוגעת.. לפחות זה מוחק תסטיגמה שליהודי יש אף ענק חחח

למעלה