האם יתכן ש..?

דרור1963

New member
האם יתכן ש..?

שלום לכולם הם יתכן מצב שילד רגוע ושלו, עם המון סבלנות להתעסקות במוטוריקה עדינה וכו' וכו', פתאום בגיל 5 יתחיל עם טיק?? הטיק הוא יריקות וניגובן בחולצה (כשהוא רואה משהו "שמגעיל אותו"). אחיו הגדול סובל מטיקים מגוונים בערך מאותו הגיל, אך הוא מגיל צעיר מאד היה לא רגוע ולא שלו ולא.. אודה מאד על תגובותיכם.

אכן כן ../images/Emo13.gif

אם תסתכל בארכיון של הפורום תגלה שבהרבה מיקרים גולשים כאן מתארים את התחלת הטוראט אצל ילדם בתאור של ילד מקסים רגוע ושקט שביום בהיר אחד התחיל להשתנות בין עם בהתנהגות או בטיקים למינהם כמובן שהילד נשאר מקסים רגוע ושקט אבל עדיין עם טוראט
אז התשובה לשאלתך היא בהחלט כן

הלנה

New member
אני מכירה מספר טורטניקים

רגועים ושלוים... בהחלט יתכנו טיקים ללא שינויי התנהגות. אגב, גם לי היו טיקים כשהיתי קטנה ומאז ומתמיד היתי ועודני מאד רגועה (אין לי טוראט, לבן שלי יש- אבל היו לי טיקים)

הלנה

New member
../images/Emo6.gif היתה לי תקרית לא נעימה

בשוק של אורוגואי. בזמן שחיכיתי לאבא שלי שיחזור איזה בחור מקומי חשב שאני קורצת לו וקרץ לי בחזרה, והיתי בסך הכל בת 9 או 10.. מאז נפסקו כל הטיקים... או שאולי זה מהטראומה של העלייה ארצה.... בכל אופן בארץ לא זכור לי שהיו לי אי פעם טיקים... אבל הבן שלי "תיקן" את המצב.. אז נא לא לדאוג.

מה שאתה מתאר, לא חייב להיות טיק...

טיק, זאת פעולה לא רצונית, משהו שקורה כמעט ללא שליטה. לעומת זאת מה שאתה מתאר, והבן שלי עושה בדיוק אותו הדבר, זאת פעולה שהילד ח י י ב לבצע, זה שונה לגמרי. לכן על תיבנה על זה שלילד שלך יש טוראט, צריכים להיות לו טיקים ווקליים וטיקים מוטוריים בתקופה של שנה. הפעולה שהבן שלך מבצע קשורה יותר ל- OCD. יריקות בכלל , הן סוג של טיק, אבל לא כאלה שנובעות ממשהו שמגעיל אותו. דני

למעלה