האם יתכן שיש לי ADD?

81נמסטה

New member
האם יתכן שיש לי ADD?

בזמן האחרון התחלתי לחשוב לגבי כל מיני תופעות שליוו אותי כל החיים, שאולי הן מעידות על הפרעת קשב וריכוז. אמנם זה לא מתבטא ממש בלימודים- אני מצליחה ללמוד ולהשיג ציונים טובים- אבל זה כן בא לידי ביטוי בתפקוד יומיומי וביחסים בין אישיים. למשל: * הרבה פעמים כשאנשים מדברים איתי אני מקשיבה, אבל לא זוכרת בסוף המשפט על מה הם דיברו.אני מנסה להסתיר את זה, וזה גורם לכך שהתגובות שלי לפעמים לא קשורות או מצחיקות. * הזיכרון שלי לפרטים גרוע. אני זוכרת באופן כללי מה היה אבל לא יכולה לפרט, נניח, מה הניסוח המדוייק או מי אמר מה למי וזה ממש בולט ביחס לאנשים אחרים.גם כשאני לומדת, אני שוכחת את כל מה שלמדתי אחרי המבחן. * הרבה פעמים אומרים לי שאני נראית בהלם/לא מרוכזת/לא כאן. * במשימות שמורכבות מהרבה פרטים או שלבים אני הולכת לאיבוד ולא מצליחה. ביחוד כשצריך ללמוד משהו מעשי ומורכב, למשל לעבוד על איזו תוכנה במחשב. זה מפריע לי ממש ביומיום וגרם לפיטורי מעבודות שכביכול נמצאות הרבה מתחת לרמת הכישורים שלי (למשל קופאית). * כשצריך להתרכז ביותר מדבר אחד באותו זמן, ביחוד כשמדובר במצבי לחץ, אני מאבדת את עצמי לגמרי. יש עוד הרבה דוגמאות, אבל נראה לי שהצלחתי לבהיר את המצב. האם זה נשמע לכם מנסיונכם כמו סוג של הפרעת קשב וריכוז? האם יכול להיות שריטלין יעזור? אודה לתגובות, כי הנושא מאוד מטריד אותי.

דליה.ד

New member
שלום לך וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אנחנו לא נוהגים לאבחן דרך האינטרנט ולכן חשוב שתפני לאבחון מסוד באם עולה לך החשד. אני מציעה שתקראי קצת על הפרעת קשב וריכוז (קיים כאן ים של חומר בקישורים ובמאמרים) ונסי לראות האם את עונה על קריטריונים קליניים של add.

למעלה