האם יתכן שבני שמוגדר

האם יתכן שבני שמוגדר

"בתפקוד גבוה" יושם בכתה בה אוכלוסיית הילדים בתפקוד בינוני-נמוך?
איך אני יכולה למנוע טעויות נוספות בהשמתו על שלל הטעויות שנעשו עמו במהלך השנים ושעליהן משלם מחיר כבד?
הבנתי כי בכתות התקשורת לרוב הילדים מצויים בתפקוד בינוני- נמוך, וה"גבוהים" משולבים בביה"ס רגילים, דבר שלא אפשרי כרגע מבחינתו, בשל הקשיים הרגשיים וההתנהגותיים שלו. לדברי הפסיכיאטרית בשלב זה זקוק למסגרת תומכת יותר, ועל- פי התקדמותו ניתן יהיה לשקול בעתיד שילוב.
אני מוטרדת מאוד, ואשמח לקבל עיצות מנסיונכם, כיצד יש בכוחי להשפיע על השמתו.

schlomitsmile

Member
מנהל
האם פגשת את המחנכת המיועדת? את יודעת בוודאות מי הילדים בכתה או משערת?
לא בהכרח תלמידי כתות תקשורת הם בתפקוד בינוני נמוך,
ולא בהכרח תלמידים בשילוב יחידני תפקודם גבוה.
יתרה מזאת- גם אם במקרה תפקודו של בנך הוא הגבוה בכתה (וכבר דיברנו הרבה בעמימותו של המושג "דרגת תפקוד" ומוגבלות משמעותו),
לא בהכרח הוא יינזק מכך.
לכן נראה לי שווה לדבר עם מחנכת המיועדת, ולברר את הדברים בדיוק.

אין לי שום מידע

טרם פנינו לועדת ההשמה. האבחון התקבל רק שלשום. האבחון מצביע על רמה תקשורתית גבוהה, על מיומנויות חברתיות לקויות מאוד, וכמובן על קשיים רגשיים והתנהגותיים. לדבריה חשוב שאוכלוסית הכתה תהיה בתפקוד גבוה. אני לא ממש בקיאה במשמעויות המדויקות של רמות התפקוד השונות, אבל לגבי בני וצרכיו, ברור שחשוב מאוד שיהיה במחיצת ילדים שמתקשרים, ושמחפשים חברה, אחרת יפגע מאוד.

schlomitsmile

Member
מנהל
לכן אני ממליצה לך להפגש עם מחנכת הכתה המיועדת גם ילדים שמוגדרים בתפקוד בינוני, עשויים להיות מעוניינים בקשר חברתי, ולעומתם ילדים המוגדרים בתפקוד גבוה עשויים לא להיות מעוניינים בכך.
רק אחרי שתשוחחי איתה, תדעי מה האוירה בכתה ומה הדרך החינוכית שלה, ותוכלי לשקול האם זה מתאים לבנך.

dina199

New member
אם האיבחון רק משלשום הייתי אומר

לחכות קצת זמן כדי לעכל את כל המידי.
הבעיה שבדיוק עכשיו נגמרות ועדות ההשמה , וכאן צריך למהר.
אבל אני לא חושבת שצריך לפחד מכיתת תקשורת כי לכל ילד יש תוכנית לימודים אישית , יש 8 תלמידים בכיתה ובד"כ כיתת תקשורת היא יותר מתאימה לא"ס מאשר כיתת לקויי למידה .

abashel13

New member
הטעויות שנעשו עד כה

אינן ההיפך מההתאמות שייעשו מעכשיו...

מה שנקרא בעיות התנהגות ובעיות נפשיות עד כה הופך להיות נלווה לדבר העיקרי

שהוא הפידידידי וגם אליו יש התייחסויות שונות ומשונות.

את בתחילת מסע חדש אף שהמערכת היא מבנית ומקבל ילד לכיתה בתחילת שנה

עושה רושם שבחירת הכיתה היא גולת הכותרת במיוחד על סמך העבר הלא מוצלח.

אני דווקא חובב גדול של ניסוי ותעיה במקרה הזה ועל כן הייתי בוחר את הנגיש והמוצע

בהנחה שמעבר עצמו יחד עם ההתייחסות לאבחון הקיים ישפיעו השפעה מקלה ולאט לאט

בדרכו שלו הילד ימצא לעצמו מקום... זה יכול לארוך כמה חודשים וזה יכול גם לאורך כמה מסגרות לימוד.

החשוב כאן הוא לא ההגדרות המעורפלות של גבוה נמוך ובינוני אלא ההסתגלות האישית של בנך

והאמון שייבנה בינו ובין המערכות השונות עם ההיצע המעשי שיש להן.

בהצלחה

AutismTimesTwo

New member
טעויות של מתחילים

שלום לך,

הבן הגדול שלי מוגדר בעיני רבים כתפקוד גבוה. בעיני כתפקוד נמוך. הוא אינו מחפש חברה, אבל יודע לקרוא לחיות בשלוש שפות ולברך לשלום בשבע שפות.
הוא אינו מתעניין בילדים אחרים, אבל גולש לבד באינטרנט וזוכר כל פרט ששמע ולמד מגיל שנתיים. הוא לא גמול לגמרי, לא מסתכל בעיניים אבל משתף פעולה נהדר עם כל מבוגר.

איפה צריך לשים ילד כזה ? האם הוא באמת גבוה או בינוני או נמוך ?

הגדרת התפקוד היא מטעה ומבלבלת. חפשי את המסגרת התומכת, ואל תבלבלי את עצמך עם הילדים.

הבן שלי התקדם תמיד מהר כשהסבירו לו לאט, וזה קרה בגני תקשורת במקומות בהם הוא היה עם ילדים נמוכים ממנו.
בחוג למיומנויות חברתיות הוא השתתק והפך לדג ולא התקדם שנתיים לפחות, בגלל שהיו בו ילדים טובים ממנו תקשורתית וזה האפיל עליו.
אגב, אין זה נכון שהגבוהים תמיד משולבים בבתי ספר רגילים, זו תמונה מאוד מעוותת של המציאות.

שוב שלום

ב"תפקוד גבוה" על פי מה שהבנתי מהפסכיאטרית הכוונה היא לילדים שזקוקים ומחפשים אינטראקציות חברתיות, שזהו למעשה הפרופיל של בני. הוא עושה זאת בדרכים אומללות אמנם, אך צמא לקשר חברי, והבדידות מעיקה עליו מאוד.

dina199

New member
ילד שמחפש חברה אבל לא יודע איך עושים את זה,

זה חלק מהגדרת אבחנת PDD . אין לי מושג איך זה קשור לתפקוד.
רוב המומחים מגדירים כ'ילד בתפקוד גבוה' את הילדים שמראים אינטליגנציה גבוהה ו/או לומדים טוב , וגם עצמאיים מבחינה אישת (אוכל , לבוש, הגיינה אישית).

AutismTimesTwo

New member
הגדרות מטעות

אם תשאלי את מחלקת החינוך בעירייה מה כוונתם בתפקוד גבוה,
הם יגידו לך ילד שמדבר, קורא ואולי גם כותב, גמול ועצמאי בתפקוד האישי.

ההגדרות לתפקוד שונות ואין הגדרה אחת מקובלת. זו הסיבה שאין ולא יהיה קשר בין ההגדרה של הפסיכיאטרית לבין מה שתמצאי בכיתות.
זו הסיבה שמלכתחילה אמרתי לך שאת חייבת לעבוד מול מחלקת החינוך

dina199

New member
לדעתי ילדים כאלה נופלים בין הכיסאות

במערכת החינוך שלנו.
התאור של הבן שלך היה בערך כמו התאר של הבן שלי בגיל צעיר (ואז עוד לא היו איבחונים)
במצב אוטופי ילד כזה צריך להיות במסגרת שמבינה א"סים, שמבינה את האינטלגנציה שלהם ונותנת מענה לימודי בהתאם, ובמבינה את הקשיים החברתיים ונותנת מענה גם בזה. בסוף אחרי האיבחון הבן שלי היה בתיכון פרטי ושם באמת היה כך (סימן שהמצב לא כל כך אוטופי
).
אבל במערכת חינוך ציבורית יש רק שחור - לבן : או מערכת חינוך רגיל שנחשבת לדבר שכולם שואפים אליו , או מערכת חינוך רגיל שנחשבת ש'חממה', כמקום ש'מתנק מקשרים חברתיים', ונה שבאמת קורה הרבה ביחינוך מיוחד - שמוותרים על הרמה הלימודית וזה הרבה פעמים הדבר הכי חזק אצל א"ס . אני מניחה שכיתות תקשורת בבית ספר רגיל נוצרו כדי לגשר על הפערים האלה , אבל הבנתי שבמערת ציבורית אי אפשר לדעת.

הוא יתחיל לקבל ברגע שנמצא פסיכולוג קליני עם

התמחות בPDD. כמובן שבמהלך השנים קיבל שפע של תראפיות, טיפולים פרא-רפואיים שאני לא בטוחה עד כמה הועילו לו.

מאחר ובני נכון לעכשיו לומד בביה"ס מרוחק

ומגיע הביתה רק בסביבות 16:30 אחר הצהריים, הפסיכיאטרית הבטיחה שתשלח לנו רשימת פסיכולוגים שמתגוררים בקרבתינו, ומומלצים לדעתה עבורו

עם על הכבוד לד"ר גולן (ויש לי כידוע כבוד רב

אליו) יש עוד פסיכולוגיים נהדרים מאוד.

גם ב'בית אחד' יש פסיכולוגים נוספים, והם נותנים טיפול פסיכולוגי מלווה בהדרכת הורים מצוין.

איפה את גרה מספרת הסיפורים? אולי אוכל להמליץ על מישהו טוב.

אנחנו באנו מרחוק אליו ולדעתי הוא פסיכולוג ממש

טוב. הוא מבין בספקטרום וגם אב לילד שנמצא על הקשת והוא אדם מקסים. הוא ד"ר לפסיכולוגיה קלינית.

שמו רפי לטנר, ואני ממליצה עליו מאוד.

אני לא יודעת אם הוא מתאים לגיל של הבן שלך, אבל שווה לדעתי לבדוק איתו.

050-3367613

הוא משמש כסגן אחראי תחום אוטיזם, משרד הבריאות. או לפחות היה בעבר, מה שמראה שיש לו הבנה בדבר.

מלבד זאת, הוא אדם מקסים בפני עצמו.

לא הבנתי את השאלה.

בפ"ת. במרכז העיר. די קרוב לתחנה המרכזית, שלנו זה היה יתרון כי הגענו לתחנה המרכזית ומשם ברגל לקליניקה שלו.

אבל יכול להיות שהוא החליף מקום, אני לא יודעת.

לדעתי, פשוט תתקשרי ותנסי לדבר איתו ולראות אם בכלל יש לו מקום פנוי.

ממליצה גם על בית אחד. כדאי גם שם לנסות לבדוק. יש להם כמה פסיכולוגים מאוד טובים.

למעלה