האם יתכן יונק גרגרן?

האם יתכן יונק גרגרן?

זו שאלה מוזרה. אני יודעת. אבל עלתה לי לאור כל השאלות על צד אחד או שניים. יובלי אף פעם לא מסרבת. פשוט אף פעם. נכון שבסוף היניקה אני יודעת שצריך להרים אותה לגרעפס כשהיא תופסת ועוזבת את השד שוב ושוב בלי הפסקה - ואז אני מרימה ויוצא האויר ברגע. אם אני מציעה לה שוב מייד היא לוקחת ושוב יונקת עד שתתחיל לתפוס ולעזוב מהר מהר - ואז שוב יש אויר בבטן. זה בדרך כלל סוף הארוחה, כי אם אציע לה שוב, ובמיוחד אם אתן לה מהצד השני שבו החלב זורם מהר - היא תקיא. אז אני לא מציעה שוב ומסתפקת בכך שהיא נראית מדושנת ועמוסה (בעלי קורא לזה "שקית חלב"). וזה מספיק עד הפעם הבאה, שיכולה להיות גם אחרי שעה וחצי או שעתיים. נדיר שהיא מבקשת אחרי יותר מזה במשך היום. האם זו גרגרנות או שהיא פשוט עוד לא יודעת מתי להפסיק? האם כדאי ללמד או משהו אחר?

batLaLeche

New member
גרגרנות או צורך במציצה ../images/Emo77.gif

הי צביה, לא, אין גרגרנות אצל תינוק יונק. מה שכן, לתינוקות יש צורך מציצה לצד צורך היניקה, כאשר שניהם מאותו מקור. ייתכן שיובלי זקוקה למציצה ולכן כדאי לתת לה אז למצוץ מהצד ה"ריק". את מתארת דפוס מאוד מוכר ונורמלי, וזה בסדר גמור. יותר מזה, לפי תיאורך אני גם רןאה שאת לומדת להכיר אותה ואת צרכיה - מתי היא מסמנת "גרעפס" ומתי לינוק ומתי למצוץ ולהירגע. זה כל מה שצריך - להיות קשובה לצרכיה ולעזור לה למלא אותם.

כן, באמת יכול להיות

באמת יובל מוצצת מהשד הקטן יותר הרבה הרבה זמן יותר מאשר מהצד הגדול.ייחסתי את זה לכך שמהגדול היא "שבעה" יותר מהר ולא רוצה אותו עוד, אבל אולי באמת היא פשוט אוהבת למצוץ אותו ריק (מוצצציצי...). זה הגיוני גם כי יובלי לא מוכנה לקחת מוצץ, ועושה תנועות הקאה כל פעם שניסיתי. הבנות הגדולות שלי לקחו כמעט בלי בעיה ופתאום ילדה אחת לא מסכימה. זה יתכן שהיא רוצה מוצץ חי. אני באמת לא מאשימה אותה, אבל אני חוששת שזה יצור בעיות כשאחזור לעבודה בעוד חודשיים. ובת, הייתי חייבת להוסיף תודה רבה מאד על היחס הנחמד והמפרגן לכל שאלותי. צביה

ponchi

New member
מוצץ

למרות שאין כל פסול במוצץ חי,אם את רוצה להרגיל למוצץ, צריך לנסות עוד ועוד. בהתחלה זהיכול באמת לגרום לרפלקס דמוי הקאה, אבל בהמשך בדרך כלל מתרגלים.

noachorli

New member
רציתי לשתף אותך בניסיון שלנו עם מוצ

מוצץ,. כיום אסף בן 5.5 חודשים ולוקח מוצץ. אבל זה אחרי מאבקים קשים. בחודש ראשון לא נתתי לו בכלל מוצץ, פחדתי שתהיה בעיה בהנקה. אחרי חודש ניסיתי לתת לו מוצץ סיליקון. הוא כל הזמן הוציא אותו ועשה קולות של הקאה. כולם אמרו לי שהם אוהבים את המוצץ גומי שהוא רך יותר (בעיני גם מגעיל יותר - אז נמנעתי ממנו), אחרי ניסיונות מרובים של מוצץ סיליקון שנכשלו, עברנו לגומי - בלית ברירה. בהתחלה הוציא עם הלשון ואני לחצתי קלות עם האצבע, אחרי מס' קטן של פעמים של הוצאת המוצץ וכניסתו חזרה על ידי, הוא החל למצוץ בהנאה. אחרי יום של מוצץ גומי שיניתי לו למוצץ סיליקון והוא קיבל בשימחה. לפי דעתי חשוב לתת להם מוצץ למרות שהרבה אומרים שזה מיותר. זה מקל עליהם בכאבי גזים שיניים וכו' ועוזר להם להירדם. אסף לא מכור למוצץ תודה לאל אבל זקוק לו על מנת להירדם וכך הוא נרדם גם לבד. שמחתי לשתף מקווה שעזרתי ושיהיה לך בהצלחה.

למעלה