האם יש

• פותח הנושא ruzzO
  • פורסם בתאריך

ruzzO

New member
האם יש

מגבלה לגובה בית שתי קומות? שכנים שלי בונים לידי בית עם שני מפלסים שמתנשא לגובהשל 825 ס"מ. וזה ממש מבאס שליד הבית שלי נבנית כזאת מפלצת. למיטב ידיעתי הם קיבלו את כל ההיתרים הנדרשים. אבל זה נראה לי מוזר. (הבית שאני בונה הוא שני מפלסים וגובהו 625 ס"מ).

בינא

Member
השכן קיבל היתר לבניה? אין לך מה לעשות נגדו

אם הוא בונה לפי ההיתר. שיקולי ועדת בניין ערים תלויים בתקנון ומה שהתקנון מאפשר הם חייבים לאשר. לא כתבת אם הגובה שציינת (825 ס"מ) של השכן, הוא קצה השפיץ של הגג או גג שטוח. אם קצה השפיץ של הגג, בטוח שהוא במסגרת התקנות... אם הגג שטוח, בטוח שיש לו קומה מוסווית בפנים או שהוא "מפיונר" שקיבל היתר לבנות כל קומה בגובה של 4 מ'... או 3 קומות בגובה 275 ס"מ ברוטו כל קומה (250 ס"מ נטו).

ruzzO

New member
ה 825 ס"מ

זה שפיץ של גג רעפים. אני יודע שאין לי ממש מה לעשות.(הם קיבלו את כל ההיתרים הנדרשים). אני פשוט תוהה ברמת העניין האם יש מגבלה לבניה לגובה. אגב, ברמת הקוריוז, גובה התקרה של הקומה הראשונה היא פחות מהתקן... משהו כמו 240 סמ.. מה שמשאיר קומה שניה ממש ממש ממש ממש גבוהה....

איריסג

New member
אם אני זוכרת נכון את התקנון שלנו

אז באבן יהודה למשל מיגבלת הגובה היא 9 מטר...

10.5

התב"ע באיזור החדש באבן יהודה (הצ-1-1) מגביל ל 10.5 מטר. אני בטוח לגבי גג רעפים. יכול להיות שאם הבנייה היא שתי קומות וחדר על הגג, אז זה 9 מטר, אבל אני צריך לבדוק.

בינא

Member
ללא ספק מדובר במבנה שבסוף יהיה 3 קומות

גובהם של השפיץ של גגות נע במקומות שונים בין 8.25 -9 מ' כאשר מותר בגבהים שמעל 8.5 מ' לבצע עליית גג ולמעשה לקבל קומה שלישית. ברור שיש מגבלה לגובה, אבל שכנך התחכם וייצור קומת גלריה אחרי טופס 4... בעוד כמה שנים ישלחו מודדים מטעם הרשות המקומית, ימדדו את המבנה והוא ישלם את כל הארננה על כל השטח הנוסף מהיום הראשון לאיכלוס המבנה...אבל זה לא ישפיע על המצב שלך...

ruzzO

New member
תודה!

על התשובות. מה שמעצבן באמת זה שהתוכנית עברה תחת ידיו של אדריכל היישוב, והוא כנראה לא הסתכל על הפרט הזה. אדם שפוי לא היה מאשר כזו תוכנית במקום בו רוב הבתים הם חד קומתיים.

fireman

New member
אין פה עניין של "כל השאר"

כאשר התקנון מאפשר לבנות 2 קומות את לא יכולה לכפות על כל השכן שלך לבנות קומה אחת כי כולם בנו ככה. בד"כ לבית דו קומתי עם אישור לגג רעפים מלא מגבלת הגובה היא 9 מ'. מי שמוותר על גג רעפים מלא יכולה להרשות לעצמו גובה קומה גבוה מהסטנדרט. אף רשות מקומית לא יכולה לכפות על אדם גובה קומה כמו שהם רוצים כל עוד הוא עומד בתקנות המעטפת. אצלי יש בבית תקרה בגובה כפול של 6.5 מ' ומעל חדר המדרגות אני מתקרב ל7.5....מישהו יכול להגיד לי לא? זאת זכותי הלגיטימית וגם זכותו של שכנך. כל עוד אין חריגה ממגבלת הגובה המותרת לי אני לא צריך לתת דין וחשבון לאף אחד, לא לרשות המקומית וגם לא לשכן. מה קורה בתוך הבית מבחינת חלוקת הקומות זו בעיה של הרשות המקומית עם הדייר בנוגע לתחשיבי הארנונה...לך כשכנה אין שום נגיעה לנושא הזה.

ruzzO

New member
מאיפה את מסיקה שאני נקבה?

אני זכר. בגדול אתה צודק. ואני הכי לא שיפוטי בעולם. שכל אחד יעשה מה שטוב לו. אבל אותי חינכו שזה בסדר להתחשב בשכנים וזה בסדר לתכנן בית שיתרום לחזות שכונתית אחידה ולא יראה כמו מגדל שן. וזה בסדר לתת דין וחשבון על המעשים שלך. זה לא עניין של "מי יגיד לי לא" וזה לא עניין של מי הכי גבר בשכונה וזה לא עניין של רשות מקומית. זה פשוט לא יפה.

איריסג

New member
ממש לא מסכימה איתך.

ותאמין לי - אני גרה כרגע בישוב מסויים בארץ שהוא אות ומופת לטעם רע, "שופוני" ו"למי יש יותר גדול"... (לא, זה לא אבן יהודה - לשם נעבור מתישהוא). אבל יחד עם זה - התחשבות בשכנים היא ערך נכון וצודק - אבל אני חושבת שגם לערך הזה יש גבולות. השכן שלך לא עשה מעשה שאינו חוקי. הוא בנה , ככל הנראה, על פי התקנון. העובדה ש"רוב" הבתים בשכונה כרגע הם חד קומתיים - היא לחלוטין לא רלוונטית עבורו. יש לך מושג מה היו השיקולים שלו כשהוא רצה בית כזה גבוה? (שאלוהים יעזור לי, אני בחיים לא הייתי בונה ככה ועולה- יורדת מדרגות כל היום) - אולי חלומו הגדול היה גינה גדולה ככל הניתן - ולכן הוא בנה את הבית לגובה ככל שניתן? אולי הוא זקוק ליותר שטח בנוי ממך או משאר השכנים כי יש לו יותר ילדים / הוא מתכנן יותר ילדים / הוא יודע שהוריו הזקנים יעברו בקרוב לגור איתו? כל עוד אין חוק שדורש אחידות בין הבניינים, וכל עוד השכונה שלכם היא "בנה ביתך" באופן מלא (ולא שכונה שבונים קבלנים לפי 3-4 דגמים נתונים) - אין לך מה להלין עליו. אגב - בארה"ב יש שכונות שלמות של בתים זהים לחלוטין - מבחינת צורה וגודל - אז כל משפחה מחליטה בעצמה איך לצבוע את הבית (זה בתי עץ עם חלונות עץ). להגיד לך שזה נורא אסתטי בעיני לראות בית אחד צבוע בבז עם חלונות ורודים, והבית שלידו צבוע בתכלת עם חלונות ירוקים, והבית שלידו צבוע בירקרק עם חלונות ורודים - ממש לא... אז אתה יודע - כל מקום וחוסר האסתטיות שלו.

fireman

New member
בגלל הבעיה שאתה מציג לכל אזור יש תקנון

מוגדר עם כללים מוגדרים והגבלות שונות. אם תבנה בירושלים תהיה מחוייב לחפות את המעטפת החיצונית באבן כי התקנות מחייבות אותך, תגיש תוכנית בלי חיפוי אבן, לא יאשרו לך אותה, תבנה בלי חיפוי לא תקבל טופס 4. כאשר בשכונה מסויימת מגדירים תסכית מסויימת, אחוזי בניה מותרים לכל קומה ומגבילים גובה ל9 מ' למשל אתה לא יכול לבוא בטענה כלפי אף אזרח שבונה את ביתו כראות עיניו. כאשר התקנון שהוגדר עוד לפני שהמגרשים שווקו הגדיר א' ב' ג' אתה לא יכול פתאום לשנות ולהחליט שיש גם ד' בגלל שרוב הבונים יצרו משהו שנראה כמו ד'. עצם העובדה שכולם בנו במפלס אחד לא יכולה לכפות על בונה אחר לבנות במפלס אחד גם כן כאשר המגרש אותו רכש והתקנון שלגביו התחייבה הרשות המקומית מאפשר לו לבנות בשתי קומות ואפילו 3 אם ירצה בכך... ייתכן והחלום שלו הוא בית עם מדרגות, ייתכן ויש לו 6 ילדים ויש לו בן שעומד להתחתן והוא רוצה לבנות לו יחידה בקומה העליונה...זאת זכותו, החוק מאפשר לו, התקנון מאפשר לו ואתה לא יכול לכפות מצב שנוצר בדיעבד על מישהו אחר ובאותה הצורה הרשות המקומית לא יכולה לומר לו תשמע אדון ישראל....כולם מסביב בנו קומה אחת אז עכשיו גם אתה צריך לבנות קומה אחת. לא מדובר כאן על תחרות של "מי יותר גבר" ו"מי יגיד לי ומי לא יגיד לי" - החוק מאפשר לו לבנות ככה וזו זכותו המלאה.

avi5199

New member
אם יש לו את כל האישורים אין לך מה לעשות

תמורת תשלום אתה יכול להזמין מודד שימדוד את הבית של השכן ויוודא שאין חריגות. אבל גם אם יש חריגה קטנה, השכן יוכל לבקש ולקבל "הקלה" מהוועדה , ובדרך כלל הוא יקבל את ההקלה. לכן אם אתה רוצה יחסים טובים עם השכנים כדאי לך לבלוע את הצפרדע.

למעלה