ממש לא מסכימה איתך.
ותאמין לי - אני גרה כרגע בישוב מסויים בארץ שהוא אות ומופת לטעם רע, "שופוני" ו"למי יש יותר גדול"... (לא, זה לא אבן יהודה - לשם נעבור מתישהוא). אבל יחד עם זה - התחשבות בשכנים היא ערך נכון וצודק - אבל אני חושבת שגם לערך הזה יש גבולות. השכן שלך לא עשה מעשה שאינו חוקי. הוא בנה , ככל הנראה, על פי התקנון. העובדה ש"רוב" הבתים בשכונה כרגע הם חד קומתיים - היא לחלוטין לא רלוונטית עבורו. יש לך מושג מה היו השיקולים שלו כשהוא רצה בית כזה גבוה? (שאלוהים יעזור לי, אני בחיים לא הייתי בונה ככה ועולה- יורדת מדרגות כל היום) - אולי חלומו הגדול היה גינה גדולה ככל הניתן - ולכן הוא בנה את הבית לגובה ככל שניתן? אולי הוא זקוק ליותר שטח בנוי ממך או משאר השכנים כי יש לו יותר ילדים / הוא מתכנן יותר ילדים / הוא יודע שהוריו הזקנים יעברו בקרוב לגור איתו? כל עוד אין חוק שדורש אחידות בין הבניינים, וכל עוד השכונה שלכם היא "בנה ביתך" באופן מלא (ולא שכונה שבונים קבלנים לפי 3-4 דגמים נתונים) - אין לך מה להלין עליו. אגב - בארה"ב יש שכונות שלמות של בתים זהים לחלוטין - מבחינת צורה וגודל - אז כל משפחה מחליטה בעצמה איך לצבוע את הבית (זה בתי עץ עם חלונות עץ). להגיד לך שזה נורא אסתטי בעיני לראות בית אחד צבוע בבז עם חלונות ורודים, והבית שלידו צבוע בתכלת עם חלונות ירוקים, והבית שלידו צבוע בירקרק עם חלונות ורודים - ממש לא... אז אתה יודע - כל מקום וחוסר האסתטיות שלו.