האם יש ...

BlueWhite

New member
האם יש ...

תוכנה שהופכת NTFS ל-FAT32 שעובדת בתוך ה-Win ויכולה לעשות זאת בתוך הכונן שמותקן ה-Win ? אם למישהו יש פיתרון אחר לבעיה שיש לי, בבקשה. הלינק לבעיה מצורף

qazqaz

New member
ניסיון לפיתרון...

הקדמה: הנ"ל אינו ודאי, ומבוסס על השערה שלי בלבד. יש תוכנות שיודעות לשנות סוגי מערכת קבצים וגם לשנות מחיצות (גודל, להוסיף/להחסיר וכו´) מבלי לפגוע במידע. מבלי לפגוע! אחת הידועות והמומלצות, היא PQMAGIC (או פרטישן מג´יק). התהליך ארוך ומיגע, אך עובד היטב. אם הבנתי אותך נכון, אתה רוצה לחזור ל-FAT32 אחרי שכבר הגדרת מחיצה כ-NTFS - אזי זהו הפיתרון בשבילך. בכל אופן, התוכנה יקרה למדי, והייתי ממליץ לך לפני שאתה ניגש לענינים להמתין לתגובות נוספות ממומחי הפורום, שיאשרו/יתקנו את דברי.

antidot

New member
לפי מייקרוסופט

לא ניתן להפוך מחיצה שיש עליה מערכת הפעלה חזרה מNTFS לFAT32. הדבר גם די הגיוני: בNTFS הנושא של אבטחת מידע הוא מובנה וניתן לקבוע הרשאות על אובייקטים (קבצים, ספריות, מדפסות, שיתופים וכו´). נקח את הדוגמא של פקודה CONVERT שמטרתה להפוך FAT32 לNTFS: אחרי שהמחיצה הומרה לNTFS מתבצעים עוד כמה דברים כמו קביעת הרשאות על קבצי מערכת, תהליכים, SERVICES וכו´. אם פשוט נהפוך עכשיו את מערכת קבצים חזרה לFAT32, אנחנו נאבד את כל המידע הזה והמערכת (שעדיין בטוחה שהיא צריכה לעבוד מול NTFS) לא תדע מאיפה זה בא אליה ולא תוכל לתפקד. העצה של ביל: התקנה מחדש אם אתה באמת רוצה לחזור לFAT32 כמובן כל זה לא תקף אם זאת לא המחיצה של מערכת ההפעלה. Antid0t

antidot

New member
במחשבה שניה

אני מבין שכל מה שאתה רוצה זה פרמט את הדיסק שמותקן עליו XP כFAT32. תתחיל את ההתקנה של XP שוב. בתהליך ההתקנה סמן את האופציה "I want to choose the destination partition" בהמשך תשאל אם אתה רוצה להשאיר את המחיצה שתבחר כ NTFS או לפרמט אותה כFAT32. פרמט כFAT32 ובטל את ההתקנה. זה יסדר לך את הבלאגן. Antid0t

מומחית

New member
התשובה היא פשוטה- אי אפשר !!!!!!!!!

מה שהאיש רוצה לעשות זה לעבור בין סוגי פורמטים, זה משהו שאי אפשר לעשות במחיצה שעליה יושבת אינפורמציה שהוא משתמש בה- מערכת ההפעלה שלו. גם פרטישן מג´יק מוגבל לעבודה לתחומים בהם אין מידע על הדיסק, אבל בכל מקרה אין לתוכנה הזאת אופציה כזאת כלל.

dudil

New member
טעות בידך.

פרטישן מג´יק יכולה לעבוד על כל מחיצה בין אם יש בה מידע או אין. במקרה שבמחיצה יושבת מערכת ההפעלה, התוכנה מבקשת לאתחל את המחשב ומבצעת את השינויים לפני עליית מע"ה.

antidot

New member
אוףףף

כן אפשר הפוך NTFS לFAT32. ויש אופציה כזאת. אולי הגיע הזמן לעדכן את הגרסא שלך ? Antid0t

BlueWhite

New member
Anridot !

אני התקנתי פעמיים את ה-Xp Pro ולא היה מה שאמרת. האם תוכל להסביר לי איפה בדיוק ? תודה

למעלה