האם יש straight edge בארץ?

אגרולמן

New member
סחיכיבאלי היו אדג'

דרך אגב, פאנק זה -רק- מוזיקה, כל השאר זה פשוט תירוץ להתנהג כמו טמבל.

לגבי סחיכיבאלי, הם היו להקת סטרייטאדג' הארדקור פאנק, הם ניגנו הופעה אחת ואז התפרקו כי הבסיסט שבר את האדג'. נדב בן חורין יוכל להרחיב על זה קצת יותר, נראה לי שהוא קבע להם פעם הופעה ברוגטקה, אני לא זוכר, הייתי עיוור מבאנגים באותו הערב

מטאפאנק

New member
תודה. אבל..

אני לא מסכים איתך.
אני לא חושב שפאנקיסט מפסיק להיות כזה כשהוא לא מקשיב למוזיקה. אחרת איך תסביר גישות כמו DIY שהתרחבו לאפיקים נוספים כגון ספרות? או ז'אנרים ספרותיים כגון הסייברפאנק ? או ההשפעה ההדדית של הפאנק והאנרכיזם ?

Stormtrooper

New member
עזוב סייברפאנק

איך תסביר דברים כמו STEAMPUNK שזה הכלאה בין פאנקיסט לקטר של רכבת?

אגרולמן

New member
סטימפאנק

סטימפאנק אלו אנשים שראו יותר מדי וויילד וויילד ווסט ועפו על החיים שלהם

אגרולמן

New member
בכיף

סייברפאנק- עבריינות מחשב ובגדים דפוקים, לא פאנק.
ספרות- ספרים זה משעמם, לא פאנק
אנרכיזם- אקטיביזם, אומנןם מקנה לך נקודות פאנק, אבל בסופו של דבר זה לא פאנק.

פאנק זה לבכות על בנות ולהיות כועס על חברים שלך כתוצאה מכך שלא הולך לך עם בנות ואתה חושב שכל העולם נגדך.
פאנק זה גם לעבוד בחרא עבודה או בהיי טק.

IDNTFS

New member
טוב, אני לא יודע אם זה בן אדם אמיתי, או לא...

...כי האפשרויות הן שזה מישהו שמסתלבט, או שזה מישהו מתחת לגיל 20 שמתעקש לנתח משהו בלי סימני חיים. מזכיר לי את האוניברסיטה, רק שאף אחד עדיין לא אמר את המילה השנואה עליי - "שיח".

אני אענה ברצינות, בכל מקרה. D.I.Y. זה לא דבר אקסקלוזיבי לפאנק, זו דרך פעולה שאני מאמין שכל מי שיש לו שאיפה למשהו או לאנשהו שוקל, כשהוא לא רוצה או לא יודע או לא יכול להשיג משהו בדרך המקובלת. לפעמים אנשים משתמשים ברעיון של D.I.Y. פשוט כתירוץ לקמצנות ומוכרים את זה בתור רעיון אצילי, אבל נשאיר את זה כנושא ל-shit talking של מחר.

"סייברפאנק", לי אישית, נשמע כמו ערוץ IRC שמחליפים בו תמונות של Suicide Girls ומדברים אחד עם השני מלוכלך בפרטי, לפעמים תוך כדי התחזות למין ההפוך. יש סגנון ספרותי כזה, אשכרה? וואו, איזה עלבון!

"האם יש Straight Edge בארץ?" כשגיליתי מה זה והבנתי שיש את זה גם בארץ, הרעיון נראה לי מטומטם וקוקסינלי למדי. קודם כל בגלל שמישהו שלא שתה ולא עישן נתפס אצלי בראש באותה התקופה בתור מישהו חלש, אבל גם בגלל ששמתי לב שהעניין הזה התחלק לשתיים - מצד אחד ילדים מסריחים וריקים מתוכן מהשכונות העשירות של חיפה, ומצד שני ילדים מסריחים שיושבים בחדר ומתרגמים לעברית כתבים של Crimethinc, לאור מנורת לילה. שנה אחר כך, דווקא נראה לי כמו רעיון טוב להכניס את עצמי תחת ההגדרה הזאת ולרוץ עם זה. תמיד יהיה Straight Edge בארץ בצורה כזאת או אחרת, אבל אני לא יכול להבטיח שזה יהיה מעניין, או משהו. כי מה זה כבר Straight Edge? אני בטוח שיש המון אנשים שמסבירים את ההמנעות שלהם באופן אידיאולוגי ומקשרים את זה לרעיונות נוספים גם בלי שיהיה להם בבית עותק של תקליט אדום עם תמונה של איש קירח נרדם על מדרגות. אבל Straight Edge עוטף את זה במוזיקה אדירה. ולמרות זאת יש את אלה שמבזבזים את האוזניים שלהם על איזה xגריינדקורx מפגר מאיידהו במקום על S.S.D. לך תבין!

אגרולמן

New member
אל תשכח את סחיכיבאלי

אני יכול בלי סמים ואלכוהול
מה זה?!
אתה אדיש, אתה חושב על חשיש
מה אתה עושה?!

ad hoc3

New member
איך קראו לשיר הזה שלהם ?

אוכל ראשים ולא מפיל
מעדיף איקס על הידיים ולא שלושה באתרים
בשבילי פחות זה יותר, וואי וואי וואי כמה אני חופר

מטאפאנק

New member
לא מסתלבט

ומעל גיל 20. בעצם, גם 30.
תרבות ה-DIY מושרשת במוזיקת הפאנק. בייחוד בתחילתה, ישמה המזיקה את העקרון על ידי צמצום מורכבות הנגינה בגיטרה חשמלית כך ש"כל אחד יוכל לנגן" אותה. אני לא מנגן אז אני ל יודע כמה זה באמת אפשרי אבל זה היה הרעיון. משם הוא התפתח לחברות הפצת אלבומים שניסו לעקוף את החברות הגדולות - שהרבה פעמים דחו את מוזיקת הפאנק. משם הוא התפתח להוצאה לאור ספרותית בדמות הפנזינים.
לגבי הסייברפאנק - כדאי לך לקרוא על זה. אחלה זאנר שלא מצטמצם רק "פושעי מחשבים".

מטאפאנקס -אמיתיים- פותחים תבוקר עם 3 ראש dmt

לא שזה צריך לעניין קריפטו-קוקסינל מדופלם שכמותך

OneWaySystem

New member
חחחחחחחחחחחחח אני לא מפסיק לצחוק

כולם פה מסתלבטים אחד על השני חחחחחחחחח

למעלה