האם יש תיקון

מחופש

New member
האם יש תיקון

מי שיודע ומי שלא הערב מתחילה ספירת העומר ויש הלכה שאם שכחו פעם אחד ולא קראו את העומר אז אסור לקרוא מהיום הזה והילך ואני בערב הראשון כבר שכחתי לקורא ספירת העומר האם יש תיקון או שאסתובב עם החטא הזה הנורא כל ימי העומר יותר נכון כבר יהיה לי סיבה לא להתפלל בכלל כל ערב........ יעלה ביי

מחופש

New member
למה בדיחה

פשוט רציתי לדעת למה כשאדם שוכח להתפלל שחרית הוא אינו פטור לפחות איזה 49 יום להתפלל מה ההבדל?

לא אין תיקון !

הבעיה תהיה רק כשחבר שלך ישאל אותך בעוד שבועיים: "מה ספרת אתמול" ? ומה תענה לו ? שאתה כבר לא סופר מהיום הראשון ? הרי בושה תכסה פהיך !

אל דאגה

לפי ההלכה אם בערב שכח ולא בירך על ספירת העומר אם נזכר למחרת אומר את היום ללא ברכה ואח"כ יכול להמשיך ולספור עם ברכה בכל יום וחוצמ"ז אתה יכול להתחיל לספור ממחר כיון שכך התחשק לך וחוצמ"ז מה אתה חושב שאלוהים במשך מיליוני שנים לא שכח גם הוא מפספס פה ושם ודינו "כמאן דכאר שמיה" אה ועוד דבר אני לא אמרתי הערב יחי אדוננו מורנו ורבנו מלך המשיח לעולם ועד ויקיצו וירננו שוכני עפר וכ"ק רבנו מנחם מענדל בן חנה ולוי יצחק בתוכם ושנזכה תיכף ומיד ממש לגאולה האמיתית והשלמה בבניין בית המקדש התשיעי אמן ונזכה זעאן זיך מיטן רבין דא למטה מעשרה טפחים והוא יגאלנו השתא מיד ממש. גוט מועד

ב6/5 זה קורה. אני נרשמתי. ואת/ה?

זכור אזכרנו בו

פסקינן בהלכה, כשאר שכח בערב אחר לברך ולספור את ספירת העומר, מאותו יום ואילך הוא לא יכול לברך על ספירת העומר בעונה זו. ברור שזה גורם להרגשה לא נוחה, ותחושת מבוכה, כאשר אנשים בבית הכנסת רואים שאתה לא משתתף באמירת הברכה, שנאמרת בקול רם ובהתלהבות, מכיוון שזה אומר שאתמול לא התפללת תפילה במניין,כהלכה, ולכן שכחת לספור אתמול את ספירת העומר, אם היית מתפלל בציבור לא הייתה שוכח ,

למעלה