האם יש תוקף לבולים?

meytar

New member
האם יש תוקף לבולים?

חשבתי על זה, ואיך באמת אפשר לדעת מתי כבר אי אפשר להשתמש בבול (לא חתום כמובן). כלומר, אם למשל קניתי בול לפני חמש שנים, ולא השתמשתי בו, אז עכשיו אני עדיין אוכל להשתמש בו (אני לא באמת במצב כזה, זאת רק דוגמא)? או שלא כל בול יש "זמן תוקף" אחר? או שבכלל לבולים אין דבר כזה בכלל? למרות שלא נראה לי הגיוני שאני אוכל להשתמש עכשיו בבול לא חתום מלפני ארבעים שנה... מה אתם אומרים? (אם הבנתם את הקישקושים שלי בכלל...)

kerengil

New member
הבנו, וזה לא קשקוש

עד כמה שאני יודעת אפשר להשתמש בבול גם אחרי 10 שנים, העיקר שהמטבע לא השתנה (נניח שקל ישן/שקל חדש). אולי אפילו אחרי, את זה אני לא יודעת.

תמיר1991

New member
את יכולה להשתמש בכל בול ישן,

רק אם הוא מלפני מלא זמן תבררי מה הערך של המטבע בשקלים ותוסיפי בולים עד שתגיעי ל- 1.3 ש"ח לרגיל, 5.9 (עוד מעט 6.2) ש"ח לרשום וכו'. אם יש לך בול מ- 95' שערכו שקל לא תוכלי לשלוח עמו מכתב, אלא תצטרכי להשלים עוד 30 אג'. בכל אופן, אני לא ממליץ לשלוח מכתב עם בולים מלפני 86' (מטבעות שקל ישן ולירה). תמיר.

רוזן71

New member
:-הקישקושים שלך דווקא מאד חמודים...

בס"ד. יש בולים ללא ערך נקוב שמצוין עליהם למשלוח בתוך הארץ. בולים אלה תוכלי לשלוח ללא הגבלת זמן. כי מחיר הבול מתעדכן לפי התעריף ולא צריך לחפש בול נוסף להשלמה. כמו"כ היום שאין אינפלציה אפשר להשתמש בבולים מלפני 18 שנה כשהתחיל עידן השקל החדש. אולם לפני 1985 (בעידן השקל הישן) אין אפשרות להשתמש עם הבולים למשלוח. רוזן.

תמיר1991

New member
דווקא אפשר -

אם יש לך בול של 500 שקל ישן, תוסיף לו בול של 80 אג' ותשלח... למרות שאני לא יעשה את זה... הבולים מתקופה זו ממש יפים לדעתי! תמיר.

למעלה