האם יש שיטה ...

l o s t

New member
האם יש שיטה ...

האם יש שיטה "מודרנית" . זאת אומרת משחק בחיים האמיתיים ..? זה יכול להיות מאוד חביב ! אתה בכנופייה ... אתה שומר הראש של ה"דון" אתה צריך לאבטח פגישה של הדון . כזה דבר יש <?

snift

New member
כמובן

לא ממש צריך שיטה בשביל זה, צריך רק DM עם דמיון.

רולמסטר לא בעולמנו, ולא ריאליסטית

יש בה קסמים. הכוונה כאן היא לשיטה שאינה מד"ב או פנטסיה - עד כמה שהבנתי

Gilgam69

New member
ROLEMASTER בנויה כך שאפשר

לשחק אותה גם בעולם מודרני לחלוטין וללא קסמים. זה מה שכל כך יפה בשיטה, המודולאריות שלה. יש גם חוברת הרחבה שאינני זוכר את שמה שמפרט בדיוק איזה דברים להוריד. לגבי D20 MODERN, לא קראתי אותה אבל היא בבסיסה בדיוק כמו מו"ד 3 ברוב הבחינות.

mormegil

New member
זה מאוד גותי

לא בדיוק כמו בחיים האמיתיים דל רוב האנשים ויש מפלצות ודברים כאלה. משחק בסגנון מאוד מרתק שנשמע בדיוק מה שאני אוהב ולצערי הרב מאוד לא יצא לי לשחק

חוץ ממה שאמרו

יש גם את פיוז´ן, שיש לה כמה הרחבות מודרניות די טובות ברשת, לגמרי בחינם. לשחקנים שמתעניינים ברובים, יש ספר-רשת שלם, מושקע ועם תמונות צבעוניות בפורמט פי די אף. בזמנו, יצא לי להשתתף במשחק מודרני בשיטה הזו, והחסרונות הם החסרונות הרגילים של פיוז´ן - יותר מידי חישובי נקודות, ויותר מדי קוביות שאתה אמור לזרוק, לפחות בתיאוריה (גלגול פגיעה נפרד לכל כדור בצרור של עשרה שהדמות שלי ירתה מהקלצ´ניקוב! ונזק בנפרד לכל כדור! ועל זה נאמר - כן, בטח). חוץ מזה, היה פעם גם משחק מודרני ונטול קסמים לגמרי של סוכנים חשאיים במלחמה הקרה, שנקרא "טופ סיקרט" אבל הפסיקו לייצר אותו. למה אין הרבה משחקים מודרניים? אולי בגלל שלרוב האנשים לא ממש מעניין לשחק משהו שהם יכולים לעשות ביום-יום. נכון, שלהשתתף במלחמת כנופיות, להלחם במלחמה או לחפש את אוצר הזהב של המלך הורדוס במעמקי הכינרת זה לא דברים שכל אחד עושה, אבל בהחלט דברים שאזרח מהשורה יכול להקלע אליהם, לפחות באופן פוטנציאלי. מצד שני - דמות בעולם מודרני רגיל, שעוברת ברצף הרפתקאות בסגנון ג´יימס בונד, חסמב"ה, פטריק קים ועוז-יעוז (האיש מר.נ.ר 9), היא בהחלט לא דמות שמשחקת "בחיים האמיתיים", אלא בנערכה כמעט פנטסטית :)

רמץ

New member
CULT

חוברת משחק שנפלה לידי ואז נפלה מידי, אבל בתקופה שבה היתה בידי הספקתי לקרוא שמדובר במערכה מודרנית (לא פוסט מודרנית) של אנשים כמוני וכמוך - רק עם קצת יותר הפרעות. דוגמאות לPC´s: פראפסיכולוג, חייל לשעבר עם תגובת-קרב, Famme-Fatal (אלמנה שחורה), מדען ועוד... העקרון של בניית הדמויות מזכיר את זה של Gurps בשיטת ה"חסרונות ויתרונות" (אני באופן אישי לא חסיד של השיטה הזאת שכן הדמויות בה יוצאות תמיד מטורפות/גאונות רוויות פוביות ומזילות ריר) שבו אם ברצונך ליצור דמות מאוזנת, עליך לאזן את יתרונותיה (כישרון לשפות, מחשבון-אנושי, כנות, כשרון אומנותי...) עם חסרונותיה (פוביה, קללה, מדיום בעל כורחו, עוינות בע"ח, הרגל מגונה...) כאשר ההפרש ביניהם נקרא ´איזון נפשי´ (Mental-Balace). לפי המערכה הזאת ככל שהאיזון הנפשי חיובי יותר או שלילי יותר, הדמות קרובה יותר ל"התעוררות". הכוונה ב"התעוררות" היא להגעה להארה בנוגע לאופן שבו מתנהל העולם כולו אשר אינו אלא מנגנון אשליות שטוו ישויות עליונות (לקוחות רובן ככולן מהקבלה) כדי לשלוט בבני האדם ולנתב את אמונותיו. בנאדם ש"התעורר" מסוגל לנוע באופן חופשי במרחב ובזמן של העולם הקיים. החוברת הציגה כדוגמאות להתעוררות את ליאונרדו דה-וינצ´י - רב-אמן/ארכיטקט/מדען שהגיע במהלך לימודיו ומעשה ידיו לאיזון נפשי חיובי באופן קיצוני עד ש"התעורר", וכדוגמה נגדית הוא הציג צייד מכשפות שאת שמו איני זוכר, אשר טבח, שרף, שנא, השמיד והדרדר מדחי אל דחי תוך שהאיזון הנפשי שלו הופך שלילי יותר ויותר עד ש"התעורר". המשחק מסביר שעד לפני זמן מה (נגיד 1500 שנה...) נעדר יהווה (הם לא ממש מזכירים את השם, אבל אפשר להבין...) ממקומו השמימי לתקופה ארוכה במיוחד. העניין לא ממש הטריד מי מהישויות האחרות - אלו שתחתיו (כתר, גבורה, נצח ושאר הספירות (ב-cult הם מוצגים כישויות עליונות החיות כל אחת במישור שלה...), שרפים ומלאכים למיניהם) או אף את הסיטרא-אחרא (אסטרות´ (כנראה הכוונה לעשתורת, אך הוא/יא מוצג/ת כשטן), קטב מרירי, עקרות ושאר שדין ומזיקין) שכן יהווה נוטה להיעדר פה ושם, אלא שהוא נעדר לתקופה ממושכת מדי והישויות נעות בחוסר נחת ומתחילים לחשושים על תפיסת מקומו ועל הצורך להשליט סדר ומהר. גם אסטרות´ מודאג. אם נעלם הבורא, הוא מהרהר, הרי שהוא אינו בלתי מנוצח. ואם הוא אינו בלתי מנוצח, יתכן שגם אני, כתאומו האפל, איני בלתי מנוצח. אסטרות´ מחליט לחקור בעניין ולעיין בספר החיים, יומנו הפרטי של יהווה אשר ידוע כ-Off limits לכל ישות שאינה יהווה בכבודו ובעצמו ואשר נתון תחת כל הגנה קדושה אפשרית. אסטרות´ נעדר לזמן רב גם הוא וגם בשאול תחתית מתחילה הפוליטיקה לגעוש, אולם לבסוף הוא שב - מדדה בקושי, פצוע וחבול עד מאוד ואינו מסביר מילה למי משאר מרעיו. וכך מתחילה לה אנדרלמוסיה כוללת של פוליטיקה ומשחקי כח בין הישויות הנאבקות לשלוט ולהשליט סדר/כאוס תוך שליטה בעולם האנשים. המטרה של הדמויות, היא לעצור בעד שליחים מטורפים ומטיפים מטורפים של שדים או מלאכים שמנסים להכין את העולם לכיבוש הישות לה הם סוגדים. או לקדם את מטרותיה של אחת מאותן ישויות בעצמם. או "להתעורר" ולהשפיע בעצמם על גורלם של בני האדם ומלכות שמיים. במערכה יש קסם, אך הוא אינו מחייב ושונה מהקסם המוכר בשאר המערכות. זו דוגמה טובה למערכה מודרנית. בכל אופן - כל מערכה אחרת תספק אם תמיר אותה למודרני ותבטל את הקסם. Gurps ודומותיה הן לא רעות הקשר זה...

Boba Smith

New member
כמובן

אני חושב שיש הרבה, אני אישית שיחקתי ב Dark Conspiracy זה שיטה מציאותית מאד, כלי נשק כמו שלנו כמובן שיש כל מיני כלי נשק חדשים שעדיין לא הומצאו אבל השה"ם לא חייב לאשר... קיצר שיטת משחק מגניבה, בהתחלה שאתה בונה דמות אתה אומר באיזה קרירות היית, בית ספר וכל זה ולפי זה נקבעות התכונות שלך, שימוש באקדחים, רובים, עזרה ראשונה, וכל אלו... כנראה אני מעביר את השיטה הזאת לכמה חברים שלי אבל בסגנון Sliders, ככה שהם לא יוכלו להשקיע הכל ברובים

BluePrint

New member
אהה,,, Dark Conspiracy...

איזה רעיון נהדר. יש לך במקרה עותק סיפרתי של הספר? (הנייר שלי הלך לאיבוד) ודרך אגב, Dark Conspiracy אולי נראית מאד מציאותית, אבל "יודעי דבר בתחומם" שראו אותה אמרו לי שכל קשר בין חוקי המשחק למציאות הם מקריים בהחלט. לדוגמא: חישובי הפיצוץ הם הפוכים.(הנוסחה נכונה, אבל הצבת הכוחות היא הפוכה)

למעלה