האם יש רגשות אשמה?

avirus001

New member
נו באמת, הרבה יותר אנשים נהרגים בשביל לסוע לעבודה במכוניות

חוץ מזה שהמלחמה מתנהלת מאז שבני האדם למדו להשתמש בכלי אבן, בכיינות לא תשנה זאת.

randyloo

New member
זה לא אומר שכדאי ללמד את הילדים שזה דבר טבעי

ובטח שלא לראות מלחמות כדבר חיובי

avirus001

New member
אני מצטער אך זאת האמת וללמד כל דבר אחר יהיה שקר ולא בריא

כל כך הרבה אנשים סובלים מדכאון או אשליות מכיוון ששיקרו להם בילדות והבטיחו להם עולם שלא קיים.
אני לא אוהב להתווכח כי מניסיון שלי אנשים לא משנים דעות אבל אם לסכם את הדעה שלי על הנושא:
ההתקדמות מחייבת עימותים קטלניים, כמו אבולוציה ביולוגית יש אבולוציה טכנולוגית, מדינית, רעיונית, דתית וכו.
אם וכאשר תהיה לי ילדה אלמד אותה שיש מפלצות בחושך - פדופילים באינטרנט, פסיכופטיים רוצחי ילדים וסתם נערים משועממים בני 16 עם סכינים.
צריך להיות חזק ומוכן אבל צריך לדעת שאי אפשר לנצח בכל קרב והפסד הוא חלק מתהליך הלמידה. (גם אם את מתה חברייך יסיקו מסקנות.)
השניצל בא מתרנגולת שנשחטה והסטייק מפרה. הפרה סבלה מהתהליך ויש עגלים שמתגעגעים אליה אלה אם כן הם נהרגו גם כן. זה מה שאנחנו חיים איתו בשביל הבשר שאנחנו אוכלים.
את יכולה לחיות כאן כי יש נערים בני שמונה עשרה שמסכנים את חייהם עכשיו בגבולות וסביר שגם זמנך להילחם יגיע.
הכי חשוב: תמיד להיות אופטימי ולראות את החיובי בכל! (זה קל לראות את הצדדים החיוביים בשלום, לראות את הצדדים החיוביים במלחמה מחייבים אומץ מחשבתי.)

nok13

New member
נו באמת...

גולן- הניך שלי שעלה ארצה בתור ילד בעיתי מאוד נהרג במלחמת לבנון 2
נדיו- בלבנון 2 והשר את האח התואם שלו בקיבוץ
דותן- באחד מהקרבות בג'נין לפני כמה שנים (2006 או7 ) שהוא הציל אחד מהחיילים שלו
פצועים מהמלחמה האחרונה הייו לנו פה בקיבוץ
ועוד לפני היו.
זה לא זר לי.
אבל זה לא פוסל את העניין של אקשיין. חברה שלי נהרגה לפני חודש וקצת בכביש הארבה. לא הפסקתי לנהוג וזה ממש שדה קרב בכבישים.
ישראלים צקוקים לרגש חריף אנחנו רגילים לזה גם עם לא מודעים לזה. כל הטילים בארצות אחרות בטיפוסי הרים ורפטינג באזורים מסוכנים... זה החיפוס אחרי הרגש המוגבר שהתרגלנו עליו או התמכרנו עליו.
&nbsp

cocacola27

New member
אני גם הזדעזעתי מהשרשור הזה

והוא עדיין חושב רק על ההרוגים בצד "שלו".

cocacola27

New member
אין כאן עניין של רגשות אשמה

זה לא השסתרתי ממנו מידע כשהגענו לכאן. עמדו בפנינו שלוש אופציות: אוסטרליה, נפאל או ישראל. לא הו לי מחשבות על הגירה לאירופה אז. פחדתי שלהיות סוג ז' באוסטרליה כי הייתי תלויה בויזת הלימודים שלו ודמיינתי עולם שבו אני קמה כל בוקר בחמש לשטוף כלים. אז אמרתי לו בוא נגיע לישראל, נעבוד בשכר טוב, נחסוך ואז נראה. הוא ידע בדיוק לאן הוא מגיע. הסברתי לו שזו מדינת צבא שמגינה בחירוף נפש על הכיבוש, שלמלחמות אין תכלית מלבד שמירה על רמת סכסוך גבוהה במזרח התיכון ושיש סיכוי שגם אנחנו ניפגע. לקח הכל בחשבון ובחרנו ביחד, כאמור בעיקר מסיבות כלכליות, לעבור לישראל.
אין לי רגשות אשמה אבל אני כן חושבת שהייתי שפנה לגבי אוסטרליה והייתי דווקא צריכה לתת לזה צ'אנס. אוסטרליה זה לא רק סידני ומלבורן ואני כן רואה את עצמי מקימה חווה קטנה בטנזניה.. המשפחה של בעלי שבחרו באוסטרליה מרוצים מאוד וגם הם הגיעו חסרי כל.

avirus001

New member
מוסרית הכי טוב אוסטרליה

השמידו את רוב הילידים ואת מה שנשאר שמו במחנות או שמורות.

ממש לא יפה לגרום לו לגור פה עם כל הישראלים הכובשים האכזרים.

cocacola27

New member
טיעון מחץ

חשבתי שתדבר על מחנה המאסר הראשון לפליטים שקיים שם עכשיו (והיה המודל למדינות אחרות ביניהן ישראל).
אין מקום אחד בעולם שהוא לא רוויי מדם אבל מכייוון שעדיין לא המציאו מכונה שנוסעת בזמן, אני מעדיפה לחיות בארץ שהתנצלה ופיצתה על עוולות עבר מאשר בארץ של רוצחים שבוכים שהם לא רוצים להיות רוצחים אבל מכריחים אותם.

avirus001

New member
שמרתי את זה לתגובה הבאה

אבל מה שאת מציעה נשמע לי טוב יותר.

בואי "נרצח" את כל הערבים נחלק כמה פירורים לערביי יפו ואז נתנצל יפה רשמית וכל יפיי הנפש יוכלו לישון טוב בלילה כמו באוסטרליה, ארצות הברית או קנדה. נשמע הכי הומני והגיוני.

אגב אותי לא צריך להכריח ואני לא בוכה. לוחם גאה.
אצלנו בעיקר תינוקות, ילדים, נשים ופחדנים(חרדים) בוכים כי הערבים לא מוכנים להילחם גברים מול גברים בשדה הקרב ונהנים יותר לרצוח חסרי ישע. אבל זה מגיע להם, יהודים כובשים אכזריים שכמותם - לא השמידו עמים שלמים וניקו לגמרי יבשות ואז התנצלו כמו בני אדם.

cocacola27

New member
לוחם גאה אתה לא. אחרת לא היית מרגיש צורך

לבוא ולהסביר לי למה אתה רוצח. וזה שאתה לא ישן בשקט זו תוצא של עולם לא מוסרי אי רצוינלי שאתה בונה (יותר נכון בנו לך) כדי שתוכל להצדיק את המעשים שאתה עושה.

avirus001

New member
שכנעת אותי- עובר לאוסטרליה מיד!

לא רוצה לגור יותר במדינה עם כובשים אכזריים ציוניים שכמוך! לא רק שאת גרה על אדמה של ערבים שלא טרחת להשמיד ואז להתנצל, את אפילו מביאה לפה עוד זר לא ערבי איתך כאילו יש לך זכויות על הארץ!!!!

cocacola27

New member
רוצה שאני אהיה כנה איתך?

אני הייתי רוצה שמישהו כמוך ימשיך לחיות בישראל, ימשיך ללכת לצבא, ימשיך ל"הגן על המדינה". כי רק בזכות אנשים כמוך המבנה הרעוע והמטורף הזה יתמוטט בסוף. אתה יודע רק שהתפוח אדמה כולו רקוב הוא מתחיל להסריח.

avirus001

New member
את לא צריכה לדאוג אבל לא מרגיש שקיבלתי כנות, רק רציונליציה

את לא צריכה לדאוג אבל לא מרגיש שקיבלתי כנות כלל רק רציונליציה בשקל ממך.

אם אנשים כמוני וכמו אישתי (משכורות גבוהות + בעלי עסקים + לוחמים) ישארו בארץ וישלמו מיסים המערכת לא תתמוטט לעולם, רק מתחזקת משנה לשנה.
אגב הייתי יכול להדגים עם נתוני תל"ג, דמוגרפיה וסד"כ אבל זה לא באמת חשוב עבורי. (שלא תגידי שאני לא באמת כלכלן בגלל שאשתמש בנתונים כמו שגילית שאני לא לוחם בגלל שאני גאה בכך.)

אבל אני חושב שאת חייה בעולם לא מציאותי. המצאת לך סיבות שאת יכולה לגור פה על אדמה לא שלך, משתפת פעולה כמשלמת מיסים למערכת רוצחת ועדיין יכולה לכלך על אחרים כאילו היית צדיקה כערפאת יאסין או ברגותי. מקווה לא להיפגש עם ציונים כמוך באוסטרליה.

cocacola27

New member
אל דאגה. לא ניפגש.

המשותף לי ולך הוא רק אותה שפת אם. אבל בעוד שאצלך השפה מעוותת, אצלי היא ברורה. הייתי מזהה חשיבה מעוותת גם אם היינו מדברים רק על נושא סתמי כלשהו.
מאחלת לך להמשיך לעבוד קשה, לרכוש דירה יקרה ורכב יקר, לשלם הון על ילדים-לוחמים שאתה ואשתך תולידו, קשה לי לאחל לך להפצע אבל אני לא בטטוחה שהייתי מזילה דמעה אם זה היה קורה.
צר לי אך זאת האמת. ואני לא ציונית ולא באוסטרליה. וגם לא בישראל. איפה אני? אי שם בעולם. שאלוהים ברא עבור כולנו, כל בני האדם.

avirus001

New member
איזו נפש טהורה ונאורה - בודהה ממש מנייאק לעומתך

ותודה שהשקעת מזמנך לשעשע אותי, בחורה מצחיקה.

למעלה