אז ככה...
ברור לי שנולדתי עם שמיעה אבסולוטית. כשלמדתי את שמות התווים בשילוב עם שמיעת גובהי הצליל המתאימים להם (בגיל 6 בערך), מיד הייתי יכול לחזור על ההתאמה הזאת, בין השם לגובה הצליל, בלי לטעות אף פעם, בכל נקודת זמן. וזה היה לפני שבכלל ידעתי משהו במוסיקה. גם אם במשך ימים לא שמעתי "דו" (לדוגמא) כשידעתי שהוא בפיץ' הנכון, יכולתי לשלוף אותו מיד, או לזהותו אם הושמע לי. דרך אגב, כל זאת אם הפיץ' מדוייק. אם אני שומע פיץ' לא מדוייק (צלילים שהם במרחק של פחות מחצי טון מהפיץ' הידוע והמוסכם, כמו שקורה לפעמים בהשמעת/הקלטת קלטות בשל מהירות לא נכונה של המנוע), זה יכול לגרום לי לטעות בחצי טון (למעלה או למטה, תלוי בכיוון הסטייה המקורית). בכל מקרה, מעולם לא טעיתי ביותר מחצי טון. מה שפיתחתי במשך השנים (והרבה) זאת השמיעה הרלטיבית בלבד. השמיעה האבסולוטית פשוט קיימת אצלי מאז ומתמיד ואין ממש מה לפתח בה. דרך אגב, עשו עלי פעם ניסוי במסגרת מחקר בטכניון, לפני 15 שנה בערך... חיברו לי אלקטרודות לראש והטילו עלי לזהות צלילים במהירות די גבוהה. רצו לבדוק אם גלי המוח שלי, כשאני מגיב לצלילים, שונים מגלי מוח של אדם שאין לו שמיעה אבסולוטית. הייתי נורא קטן ולא ממש התעמקתי בנושא, אבל אני זוכר שאמרו לי שגילו הבדל ברור (אפילו הראו לי על המוניטור...), וגם ציינו שלא היתה לי אפילו טעות אחת בזיהוי צלילים במשך הניסוי... מקווה שעזרתי... גלעד