האם יש פה...

zivadina

New member
בנות ADD

אני בת (49) עם ADHD. את מוזמנת לקרוא כאן על ההבדלים בין בנים לבנות ADHD. (ADHD הוא השם הכולל להפרעה, כאשר 30% מן הלוקים בה הם ADD, ו-65% הם ADHD).

פרחיה2

New member
אני ADD בלי H . עוזר לך?

הילדות שלי היתה קשה. מאוד. וזה הזמן להודות להורי שבזכותם אני חיה...

אני גם בלי ה-H

גם אצלי הילדות והחיים לא קלים בכלל ואני חייבת הכול הורים שלי שתמיד עמדו מאחורי,תמכו בי

05 מיכל

New member
יש להניח שפגשת, אבל לא ידעת

ואולי גם הן לא ידעו. ADD של בנות לא בולט, ויש יותר מקרים שלא עולים עליו או שעולים באיחור. וזה כמובן לא אומר שהוא לא מציק ומזיק. להפך, כשלא עולים עליו הוא מזיק יותר.

05 מיכל

New member
הם לא ממש הבינו

זאת אומרת, בתיכון לא שמו לב, ובאוניברסיטה הם באמת לא הבינו. בשנה א' לפעמים ירדו עלי, כי אמרתי שלא הספקתי להתכונן, ובסוף קיבלתי ציונים גבוהים. זה היה כך מפני שבמבחנים הריכוז שלי היה דווקא גבוה, ומנת המשכל חיפתה, ולכן הצלחתי בעזרת ההיגיון להפיק את המרב מהידע החלקי מאוד שהיה לי. אבל עם ידע חלקי כזה לא הצלחתי להבין הרבה בשני הבאות (במתמטיקה דברים מסתמכים על קורסים קודמים), ואז הם לא ממש הבינו מה קורה איתי. חברה אחת אמרה לי פעם שאני נורא מוותרת לעצמי. אני זוכרת את זה כי נפגעתי, ובעיקר כי הרגשתי חסרת אונים: הבנתי שמנקודת מבטה זה נראה כך, הבנתי אני לא מרגישה ככה, ולא הבנתי מה קורה במציאות. מזמן אמרתי: זה שפעם לא ידענו על ה ADD, זה לא אומר שלא סבלנו ממנו. להפך. סבלנו אז הרבה יותר.

למעלה