האם יש עתיד?

אביב1511

New member
האם יש עתיד?

היי,
אנחנו נשואים מזה 5 שנים, 9 שנים ביחד.
בשנה האחרונה מערכת היחסים שלנו הגיעה למבוי סתום.
אשתי עברה התעללות פיזית מצד אחיה בילדותה, כתוצאה מכך נדדה בפנימיות ואינה בקשר תקין עם משפחתה.
מאחר ורציתי כי חייה יעלו על מסלול נורמלי תמיד הייתי בצד המוותר, היא עשתה ויתורים, אך לא משמעותיים.
בשנה האחרונה מאסתי בכך, הרגשתי כאילו כל מערכת היחסים מוטלת על כתפיי.
היינו אצל 2 יועצים זוגיים אך ללא הועיל.
כיום כאשר אנו מנסים לשקם את הנישואים, הבהרתי לה כי אני לא חש בחום ואהבה ביחסים, שמבחינתי
זהו הבסיס לשיקום הקשר, אני זקוק לאהבה וחום בבית, שאם לא כן, כאשר אקבל זאת ממקום אחר
הדרך לבגידה תהיה קצרה, לא אמרתי את זה מתוך איום, אלא באמת מתוך פתיחות.
לדבריה, אין היא יודעת אם היא אוהבת אותי או אם היא בכלל מסוגלת לאהוב בגלל עברה.
מבחינתי להיות בבית ללא אהבה לא בא בחשבון.
האם יש בכלל עתיד לשיקום הנישואים?
האם העובדה שהמצב בו אנו שרויים אינו משול להנשמת אדם מת?
תודה

Amazona

New member
כנראה שמריוס

בבית כנסת

אז אני אשאל -

אמרת שהייתם אצל שני יועצים זוגיים, מה משך הזמן שהייתם בטיפול? ומה קרה שם? מה לא עבד?

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא הייתי בבית כנסת

פשוט התעייפתי כבר לשאול את השאלה הזאת... אז תודה לך

מה בכל זאת קשר אתכם בהתחלה?

האם מהתחלה היא לא אהבה אותך ואתה היית בתפקיד המטפל וחשבת שזה ישתנה מתישהו?

סטנגה Joe

New member
נראה לי כמו מקרה די אבוד

אם אין ילדים בתמונה - סגור באסטה.
אם יש .... תבדוק איך אתה עושה את זה תוך כדי גרימת מינימום נזק.

nirity1

New member
אתה צריך להחליט כמה זמן עוד

אתה מוכן להיות זה שמקריב ? אתה סובל ונשאר איתה כי אתה אוהב אותה או כי פשוט לא נעים לך לעזוב בגלל המצב הנפשי שלה ? יש לכם ילדים ? מה עוד מחזיק אותכם ביחד ?

dovk

New member
מעניין שאתה לא עונה לגבי הייעוץ...

בכל אופן כאשר יש לך עסק עם אדם שנפגע בילדותו, אתה בסיפור אחר ואני לא מרגיש שאני יכול לתת עצות - זה משהו שעושים עם אנשים מקצועיים - טיפול זוגי, טיפול פרטני שלה...

אדם שעבר התעללות בילדותו חסר כלים לחיים רגילים ואי אפשר לשפוט. אפשר להיות האדם עם הכלים (וזה לאו דווקא ויתורים!), לתת תמיכה ומרחב נשימה, ולקחת נשימה ארוכה ארוכה... ולקטוף פירות, כי אם תצליח לעזור לה להתגבר על המחסומים שלה, על הקושי שלה לאהוב... תקנה את עולמך.

אבל רק ואך ורק עם עזרה מבחוץ.

בקיצור אם שאלת אם יש תקווה וסיכוי לשקם נישואין כאלה - אני מאמין שכן, אבל זה פרוייקט לא קטן. שווה כל מאמץ, אני מאמין (בכל זאת אתם ביחד הרבה שנים, הדברים פתחים ביניכם...).

בהצלחה!

למעלה