האם יש עתיד לנישואי?

האם יש עתיד לנישואי?

אנחנו זוג, בני 32. נשואים שש וחצי שנים. הורים לשני ילדים בני חמש וארבע. בחיי הנישואים שלנו היו תקופות יפות, אך היו גם תקופות איומות. צרות כלכליות שהגיעו הביתה והרסו כל חלקה טובה. בשנה וחצי האחרונות עלינו על דרך המלך. הלחץ הכלכלי פחת, והיו ימים של שקט ושלווה בבית. לפני שחמישה חודשים גילית שאני בהריון, מאוד לא מתוכנן. בעלי פסק מייד על הפלה. אני לא רציתי. המשכתי בהריון בניגוד לרצונו. היו הרבה מתחים בבית סביב העניין, עד שהעניין התפוצץ. בעלי אדם לחוץ מטבעו, והלחץ כנראה גרם לו להשבר. הוא בכה כמו תינוק, אמר שהוא לא יודע מה לעשות. סיפר (ללא ששאלתי) על סטוץ חד פעמי שהיה לו לפני כשנה. אמר שזה היה חסר משמעות, אך בכל זאת זה העיק על מצפונו (בעלי אדם ישר בדרך כלל). בסופה של השיחה, הרגשתי איום ונורא. אני עוברת ימים קשים מאוד: לחץ בעבודה, הריון לא קל, שני ילדים ובית שאני מטפלת בהם לבדי, בעל שלא תומך, ועכשיו עלי להתמודד גם עם הלם וכאב הבגידה. בכיתי, נשברתי וביקשתי ממנו שיעזוב את הבית. הוא עזב לבית הוריו לפני גשבוע וחצי. כל אחד מאיתנו עשה את החושבים שלו עם עצמו. אתמול הוא התקשר אלי והודיע לי שהוא סיים לחשוב והוא רוצה שנתגרש. לטענתו אני אישה עצמאית מידי, לא מכבדת את דעתו והוא לא יכול להמשיך כך. אני אוהבת את בעלי מאוד. כואב לי שזה המצב ביננו. אני לא מסוגלת לשתף אותו במה שאני מרגישה, ואני גם לא בטוחה שיש בזה טעם. האם יש עתיד לנישואי? האם יש טעם לפתוח בפניו את רגשותי? האם יכול להיות שלאחר הלידה התחושות שלו ישתנו? עלי לציין שבעלי בחיים לא יסכים ללכת לשום טיפול או ייעוץ.

עוד דבר

בשיחה של אתמול הוא גם הודיע לי שמאז שהתחיל כל ענין ההריון, הוא כבר לא אוהב אותי.

מקפיצה

New member
צר לי לשמוע

מצטיירת לי תמונה של איש, שלא יכול היה לשאת את הסרוב שלך. הילד הוא כבר עובדה מוגמרת, ונשארה רק השאלה אם יש ביכולתכם לשקם את היחסים. לדעתי, בסיטואציה שלכם, אין שום טעם במשחקי כבוד, אימרי לו בפירוש ובבירור מה את מרגישה כלפיו וכלפי הנישואים. השתדלי לצייר את הטוב שיש, ועוד יכול להיות, ולא את הרע. מצד שני, השארי לו את היכולת לבחור בלי לעשות סצינות (עד כמה שניתן) ובלי לנגן לו על המצפון (ההחלטה לחזור חייבת להיות שלו, בלי לחץ מצידך). נסי לתאר לו את הרגשות שמנעו ממך לעשות הפלה בלי לתקוף את עמדתו. תני לו להבין שאת תחכי לו תקופה מסוימת בלי לנטור טינה, באם יבחר לחזור. אם ביכולתך, חזרי אחריו בעדינות. הציעי טיפול זוגי, לפעמים גם העקשנים ביותר משנים את דעתם מול פני הפרידה. אל תעשי צעדים שיסלימו את המצב, לפחות לא עד ללידת התינוק!!! (הוא עשוי להתרכך בעקבותיה). אם כל זה לא יעבוד, את את שלך עשית, פני לדרך חדשה. בהצלחה. (ואת, האם את בטוחה ביכולתך להמשיך לאהוב אותו?). מקפיצה ...

adam33

New member
לקנות עולם בשעה

בעלך היה בלבטים מאוד קשים ואת חלקת על דעתו ולא הסכמת אפילו לרדת לשושר ההתנגדות שלו להריון דרכת עליו ובעצם עשית כרצונך למרות זאת הוא בא אלייך והתודה על מה שהוא עשה במקום שמאותו הרגע שנכם תחליטו ביחד מה עושים כי בעצם שנכם הכאבתם נורא אחד לשני את פשוט לקחת את עצמך במרכז ודקחת אותו לשוליים כעת את רוצה להחזיר את הגלגל אחורה בעוד שבעצם הוא הבין את המסר שלך ואוליי מין הסתם כבר איבד כלפייך מה שהיה לו בלב כל השנים.. מה עושים? אם את באמת אוהבת אותו אז תפני אליו ותגידי לו שאין שופטים אדם בשעת צערו ואת יודעת שאת לא בסדר אבל גם הוא לא בסדר ושאת מוכנה ורוצה לנסות לתקן אבל לא תוכלי לעשות זאת לבד אלא את רוצה יד ביד ללכת איתו ולצעוד איתו בכדי לתקן דברים השאלה עד כמה הוא נחוש בדעתו ועד כמה הוא יסכים בכלל לחזור אלייך גם ללא ייעוץ אל תשכחי שאם הוא יחליט להתגרש בפועל אזיי גם אז את יכולה לומר לו שרצוי מאוד שהוא ינסה לאחות את הקרעים כי בעצם הוא זה שיפסיד.. ובגדול כולכם תפסידו אם הוא לא ירצה לנסות לגשר לפשר על מה שהיה אז מין הסתם גם אם תתגרשו בסופו של דבר לא רצוי יחסים עכורים גם בתור גרושים כי הילד לא יכיר את אביו כמו שבאמת תרצו שהוא יכיר ומה שהוא יראה זה רק את אבא שלו פעם או פעמיים בשבוע שלא נדבר על הילדים האחרים ולכן צריך להיות לו אינטרס לנסות לאחות את הקרעים אם תצליחו אזיי לא התגרשתם ואם לא תצליחו אזיי גם הרווחתם כי בעצם שנכם תפרדו כידידים ומתוך הכרה של שני חברים שפרודים.... בהצלחה

בהחלט כן

אי אפשר לדעת את צפונותיו של בן זוגך, באשר לכוונותיו, על בגידה אפשר להתגבר בהחלט, אך רק באופן האחד ויחיד- נטישת מאפייני המערכת הקודמת, ובנייה של מערכת חדשה אשר אחת מצלעותיה היא "הידיעה שהייתה בגידה". על השאלות של "איך" עושים זאת, אפשר להשיב רבות, אך על אחד יכול אני להשיבך ובביטחה- עליך את, ובשלב ראשון מול עצמך, לחדול לנסות להסביר לעצמך או אף בשיחות עם בן זוגך הטלפוניות, את הסיבות שהביאו אותכם למצבכם, לבגידה וכן הלאה, הפוקוס שלכם , לפחות ברגעים הללו שהם קשים מנשוא, צריך להביט קדימה, לתת קדימות לחשיבה על העתיד המשותף, יהא אשר יהא. הייתי מציע לך זאת- לברר עם עצמך, האם תוכלי לחיות עם עלבון הבגידה ? האם תוכלי להבליג? לחזור לצחוק איתו? האם לא תטיחי בו בעידנא דה ריתחא שלך על מעשיו? וכן הלאה, רוצה לומר- האם יש בך את הכוחות הנפשיים לחיות עם "פצע" זה עד מאה ועשרים שלך? אפשר כי בעלך "בעידנא דה ריתחא" ביקש את הפרידה, אפשר שמאותה סיבה טען שאינו אוהב וכן הלאה, אומנם עליך לברר רצינות כוונותיו אבל לפני הכל ובלחש אוסיף- אם בדבריו לגבי רגשותיו כלפיך יש רצינות, ואם נחבר את התנגדותו הנחרצת להריון, "תגלית" הסטוץ וכן הלאה, הייתי גם חושב שמא הסטוץ הוא למעשה "מערכת מקבילה" אשר הריונך משבשת המשכויותה...... חישבי גם על זה בשיקלוליך וזיכרי- הזוגיות איננה מזבח!!!!!! בהצלחה

אלי.מ

New member
וואי נפלתי בהריון

אולי תסבירי לי מה פירוש "גילית שאני בהריון, מאוד לא מתוכנן"? השתמשתם באמצעי מניעה והם כשלו, או שנקטתם בשיטת יהיה בסדר? ולמה שבעלך ירצה ילד שהוא ישות כלכלית תובענית אחרי שבקושי התאוששתם ממשבר כלכלי קשה? ואת, עם לחץ בעבודה אחרי טראומה של משבר כלכלי שהרס כל חלקה טובה, למה התעקשת להמשיך את ההריון? יש לך תכנית ברורה איך תמשיכי לכלכל משפחה עם ילד נוסף, או ששוב "יהיה בסדר"? אני לא מתכוון להגן על בעלך בנושא הבגידה(ורק בגלל שלא ידוע בברור מה היו היחסים ביניכם באותו זמן), אבל אני בהחלט יכול להבין אותו בחרדה שלו מפני הילד הנוסף שהגיע בעיתוי גרוע מבחינה כלכלית וזוגית.

דבריך מעט מחטיאים לטעמי

ההיתעסקות בסיבות שהביאו למצב הנוכחי של השואלת, מחטיאה, וממקדת את הפוקוס בנקודות שכבר השפיעו על הזוגיות, דומה שנכון יותר לעסוק במקרה הזה בנקודות שעשויות להשפיע בעתיד, נקודות שאנו בפורום נדרשנו להעלות על ידי השואלת. וכי מה הטעם לעסוק בשאלות של "מה היה?", האם לא יותר נכון לעסוק בשאלה יותר כואבת של "מה יהיה?"

אלי.מ

New member
נו באמת....

מיתבונן יקר, אתה חושב שמישהו בפורום מסוגל להציל את חיי הנישואין שלה? תקרא את תגובותיה כאן למטה ותבין שהכל נסגר.וגם אם תימשוך עוד קצת זה לא ממש יעזור.אנחנו בעצם לא יודעים מה באמת קרה שם אלא מקטעי סיפור של האשה. לא ידוע מה עמדת בעלה ולכן אנחנו רק מביעים דעה ומציגים עמדה. ברור שהעבר משפיע על העתיד ורק רציתי להבליט את תרומתה הצנועה למצב הנוכחי.נדמה לי שההריון הלא רצוי הוא רק הקש ששבר את גב הגמל שהתייבש במדבר המשבר הכלכלי.

יש עתיד לנישואייך

בתנאי שכל אחד מכם לחוד יבין ויסכים להסיר הגנות ו"פוזות", יקח סיכונים הכרוכים בחשיפת רגשות ומחשבות ושניכם תתחילו לדבר עליכם כזוג, על צרכיכם כפרטים בזוגיות ועל דרך ראייתכם את העתיד. ייעוץ זוגי אמור לסייע בבניית התהליך הזה. את מציינת שבעלך "בחיים לא יסכים ללכת לשום טיפול או ייעוץ". אני לא בטוח. נדמה לי שדווקא את נרתעת מכך. אסביר למה אני חושב כך. את מציינת כאן שאת לא מסוגלת לשתף אותו במה שאת מרגישה. הוא לעומת זאת שיתף אותך בסוד כמוס שלו, של אותו סטוץ חד פעמי שרבץ על מצפונו, בידיעה שאת תגיבי כפי שתגיבי. הוא התבטא לגבי רצונו להפסיק את ההריון, אולי בשל העובדה שרק עמדתם על רגליכם לאחר מפולת כלכלית. את משתמשת במילים "פסק על הפלה" אבל אינך מתארת שיחות רציניות שהיו לכם בעניין אלא קביעת עמדה נגדית לשלו והמשך ההריון "בניגוד לרצונו" (ומדובר בהחלטה בעניין המהותי ביותר אולי בזוגיות). כשסיפר לך על הסטוץ נפגעת, זה טבעי. רצית גם פסק זמן למחשבה, גם זה טבעי. אבל שבוע וחצי אתם נמצאים כל אחד במקומו מבלי לנסות לגשר על הפער ומחכים אולי זה לכניעתו של האחר. בסופו של דבר בעלך הוא זה שבא ודיבר על רגשותיו ומחשבותיו וביקש שתתגרשו. מכל מה שתיארת ואני רק הארתי נראה כי דווקא לבעלך קל יותר להיחשף ולדבר על רגשותיו ורצונותיו. אם תמשיכו את סוג התקשורת שקיימתם עד היום כפי שמתואר בהודעתך, הרי קרוב לודאי שתתגרשו, אולי במאבק משפטי ממושך ומכוער או אולי בגישור, תהליך שהוא מחצית הדרך להידברות קרובה יותר על רצונותיכם וצרכיכם. להתגרש תוכלו תמיד אבל להידבר אתם יכולים כבר היום. אין דרך להמשיך את נישואייך אלא אם תסכימי להיפתח ולחשוף את רגשותייך. את לוקחת בכך סיכון של "להיראות חלשה" אבל מאידך זו הדרך היחידה בה תוכלי ליצור קירבה מחודשת עם בעלך. לי נראה כי בעלך אוהב אותך אבל הוא עייף מהדפוס בו את קובעת נחרצות עבור שניכם - "לטענתו אני אישה עצמאית מידי, לא מכבדת את דעתו והוא לא יכול להמשיך כך" - והוא אולי מרגיש מגומד בגלל כך (לעיתים קרובות סטוצים מעידים על צורך בהוכחה ש"אני שווה משהו"). אני מציע לך שתתחילי את ביצירת השינוי הזה. אם נדרשת לך עזרה, פני דחוף לייעוץ אישי. ספרי לבעלך כי את בוחנת את עצמך ברצינות (ועמדי מאחורי אמירה זו) ובקשי ממנו לדחות במעט את ההחלטה אם להתגרש או לא, כי את רוצה ליצור שינוי. נראה לי כי הוא יסכים לקחת פסק זמן זה ויתכן שיהיה שלב בו יצטרף אלייך לתהליך בו תתחילו שניכם לדבר על הכל. אני מאחל לך הרבה הצלחה ולידה קלה.

היו לנו בעבר שיחות

רציניות לגבי המשך ההריון. בעלי לא רצה להמשיך בהריון בגלל חששו (ובצדק) מהעתיד הכלכלי שלנו. אני רציתי להמשיך בהריון. כאב לי להרוג את העובר שבבטני, אך למרות זאת, מייד מההתחלה, אמרתי לבעלי שלא אמשיך בהריון בניגוד להסכמתו. מספר פעמים עמדנו לגשת לוועדה להפסקת הריון, אך תמיד ברגע האחרון, בעלי אמר "אולי בכל זאת נשאיר?", ולא הפסקנו את ההריון. בסוף החודש השלישי, אמרתי לבעלי שזה עכשיו או לעולם לא. או שנלך עכשיו לוועדה, או שנשאיר את התינוק. ההחלטה היתה בידיו. השארנו את התינוק. בחודש הרביעי להריון, בעלי הודיע לי שהוא השתדל מאוד, אבל כל עניין ההריון לא מתיישב עליו. כאן התחיל הקרע הגדול ביננו. מתח עצום היה בבית. שתיקות מאיימות, עצבות נוראית, בדידות וכו'. בעלי לא יצר איתי קשר משילשום, מאז שהודיע לי על רצונו בגרושים. בודד לי מאוד ועצוב לי יותר.

s h o o s h a

New member
העתיד ...

מאז אתמול, כשקראתי את הודעתך, אני מנסה לחשוב מה לענות לך, איך להגיב ואיך לומר לך את הדברים "הכי נכונים" שיקלו עליך את מצוקתך. אבל, משפט אחד שלך בכל ההודעה מציק לי מאד. "...אני לא מסוגלת לשתף אותו במה שאני מרגישה..." ואני שואלת אותך - למה? אם תוכלי לענות, בראש וראשונה לעצמך מדוע אינך מסוגלת לשתף את בעלך, ייתכן וייקל עליך להתמודד עם המצב אליו נקלעת ואולי גם למצוא את הדרך הנכונה לצאת ממנו, כאשר ה"לצאת" יכול להתפרש לכל מיני כיוונים, אלו שיהיו הכי מתאימים לשניכם. בהצלחה

אסביר את עצמי

לאחר הדחייה מצד בעלי של ההריון ולאחר ששיתף אותי בסטוץ, חשבתי שטוב יהיה אם נפרד זמנית. נפגעתי עד עמקי נשמתי. חשבתי, ואני עדיין חושבת, שלאחר כל התקופה המרה שעברנו, מגיע לי לקבל ממנו התנצלות, חיבוק או סתם מילה טובה. אבל במקום זאת, הוא התקשר ואמר שהוא רוצה להתגרש. אני אוהבת אותו מאוד, אבל קצת נמאס לי שדורכים עלי. אני בת אדם בסך הכל, ועוד יותר גרוע מזה, אני אישה - עם כל מה שכרוך בכך. קשה לי, לאחר כל מה שספגתי ממנו בחודשים האחרונים, לבוא פתאום ולהגיד לו שאני אוהבת אותו. להגיד לו שאני רוצה שננסה שוב. זה קשה. אני לא יודעת איך עושים את זה, ולמה עלי לצפות ממנו לאחר שאחשף בפניו.

קשה! קשה בטירוף, אך

אני לא הייתי פותחת את ליבי לפניו כעת בפרט שנתת הזדמנויות להפלה והוא זה שהתמהמה, אני לא רואה איך ממשיכים מכאן וגם לא יכולה להגיד לך מה לעשות לא מכירה מספיק טוב, אך כמו שאת מתארת את המצב נשמע לא טוב. בגידה? אני לא הייתי מקבלת אותו חזרה. שולחת לך חיבוק תומך, תהיי חזקה ותהיי עם אנשים שיכולים לתמוך בך כעת.

אין עתיד לנישואי

נחשפתי בפני בלי. אמרתי לו שאני אוהבת אותו. שאני רוצה שננסה שוב. אמרתי לו את כל מה שאני חושבת ומרגישה. אבל הוא רוצה להתגרש. הוא אומר שבחמשת בחודשים הללו הוא הפסיק לאהוב אותי. אין לו אף אחת אחרת. הוא מאס בי, והוא נחוש בדעתו להתגרש.

osos

New member
זה עדין לא אומר כלום

סוףסוף זרקת אותו מהבית, יכול להיות שהוא בכריזה נעלב וכדו', כדי לנסות שוב בכל הכוחות סוף סוף יש לכם ילדים משותפים חבל שלא יגדלו עם משפחה שלימה אל תתיאשי, תחשבי על המחר.

ובכל זאת

אני מציע שאם את באמת נחושה לעשות נסיון לשקם ולא מוכנה להרים ידיים, שתפני לייעוץ אישי. את צריכה קודם כל את התמיכה וההכוונה בשלב זה של התמודדות עם הקשיים וחוסר הוודאות. מעבר לכך, התהליך איננו של "זבנג וגמרנו" - "נחשפתי בפני בעלי" - וכאילו באופן אוטומטי הכל נהיה ורוד. חשוב שתשכנעי אותו לשוחח איתך כדי להבהיר מה גרם לו למאוס בך. מדובר בחמישה חודשים מתוך מספר שנות נישואין, יתכן שהדבר קשור בהלך רוח או משבר אישי שלו (סיבות לא חסרות). אני מאמין שכאשר יתאפשר לו לפתוח את הפה ולפרוק את תסכוליו בסביבה נייטרלית וכאשר את תקשיבי לו ולא תשפטי אותו אלא תנסי להבין אותו - גם אם יכאב לך לשמוע ולקבל את מה שהוא אומר - תתחיל אולי תקווה גם לחלחל לתודעתו וייתכן שיצטרף לתהליך של שיקום ובניה מחדש של נישואיכם. לדעתי יש עדיין מוצא ופתרון לבעיותיכם - לפחות לבעיות התקשורת ביניכם - והמפתח הזה נמצא כרגע אצלך. לא מובטחת לך בהכרח תוצאה אידיאלית, אבל בהחלט עשוי להמצא פתרון שיאפשר לכם להידבר ולהתקרב. מה יש לך להפסיד, בעצם?

אתה צודק

הוא אומר שהוא מאס בעקשנות לי. שחמישה חודשים הוא נלחם בעקשנות שלי. הוא כבר לא אוהב אותי. אמרתי לו שאני כן אוהבת אותו. שאני יודעת שטעיתי. שיחד נוכל לנסות להבין, לסלוח ולשקם. אמרתי לו גם שאמתין לו עד ללידה (1.6.04), ואם בכל זאת ירצה להתגרש, לא אעמוד בדרכו.

סתוית2

New member
ס../images/Emo23.gifגולה בכחול

קראתי את מה שרשמת.ואת התגובות. לפי מה שמשתמע מהסיפור. ניראה לי שההריון זה לא הסיבה לפרק את הקשר. ההתלבטות שלו לגבי ההפלה.וכאשר כבר לא ניתן לבצע אותה הוא רצה הפלה. ניראה לי שעוד ליפני ההריון הוא רצה גירושין אבל לא יזם.ההריון נתן לו סיבה לפרק את המיסגרת ולהטיל את ההשמה עלייך "עקשנות" מה זה סיבה? כאילו לא הכיר אותך ואת תגובותך מעולם. כנראה שהרומן שניהל נתן לא הרגשה טובה כמו שנאמרמים גנובים ימתקו.באת לא עים ההריון בזמן שלא התאים לו.אולי עבד קצת המצפון סיפר על הבגידה. עשית לו את העבודה קלה מידי. ביקשת שיעזוב. ולזה הוא רצה להגיע. צר לי עלייך. עח כאביך.על הבדידות שאת חווה בתקופה זו. אבל אים כמו שבעליך אמר את עקשנית. אז תראי לו ולכולם שאת לא עקשנית את חזקה ולא נישברת. ואל תגלי חולשות נפש ולב בפניו. זה רק יחזק אותו להתרחק תני לו את הזמן של חשבון הנפש שלך. את תיתחזקי תיראי דברים שבשעת כאב לא ראית ואז תחליטי אים את רוצה אותו? ועכשיו לבגידה.תידעי כאשר סולחים מהר הבגידה הבאה לא תבאו מאוחר

למעלה