האם יש עילת תביעה?

Makover

New member
האם יש עילת תביעה?

דיירת לשעבר בבניין דירות בו אני מתגורר מאכילה חתולים בסמוך לבניין (ממש בכניסה). החתולים (בערך 10!) גורמים נזק לרכבי הדיירים וכמובן, לא תורמים לנקיון (למשל קורעים את שקיות האשפה) או לשקט (בתקופת הייחום). הגברת ממשיכה בהרגל ה"מגונה" למרות בקשות/דרישות חוזרות ונשנות מרב דיירי הבניין (אפילו העברנו עצומה חתומה). אני מבין את דאגתה לחיי החתולים אך קשה לי להאמין שאין הסדר אחר הפותר את העניין. אני בטוח שכבר ניתקלו בעבר במקרים דומים. מבחינתי שתעתיק את מקום מגוריהם של כל החתולים לסלון ביתה החדש - המצב הקיים לא יכול להימשך. האם ניתן למנוע ממנה להמשיך להאכיל את החתולים? תודה.

Makover

New member
לא צפיתי תגובה כזו "חריפה"...

ו"מדופלמת". ועוד ממך. אבל לא חשוב. כפי שאמרתי, אני לא מתכוון להשאיר את החתולים רעבים. אני בטוח שישנו פתרון מעוגן בחוק שישאיר את החתולים בחיים מבלי שיאכילו אותם מתחת ביתי. מה דעתך שנעביר את החתולים לחצר ביתך? סה"כ הם ישרטו לך את הרככ, יקרעו את כל שקיות האשפה (אפילו אם האכלת אותם - הם תמיד רעבים), יללו לילות שלמים בתקופת הייחום וידירו שינה מרגליך, יפזרו קרציות, פרעושים ועוד מיני טפילים....קצרה היריעה. באתי פה לקבל עצה משפטית ואדוני מציע לאנשים למנוע ממני לאכול. יש פה אנשים רציניים? אני באמת מבקש למצוא פתרון הולם - לי ולחתולים.

Makover

New member
זה גם מה שהדיירת...

לשעבר סברה. רובינו חשבנו אחרת. עכשיו שהיא הלכה, אני מאמין שיש דרך למנוע ממנה לדרבן את המטרד הזה. יש?

ציפי ג

New member
האם היא מאכילה בחצרכם ממש

או בסמוך לה? אם בחצרכם, אתם יכולים לבקש למנוע ממנה כניסה לבנין שלכם מכח היותכם בעלים, באמצעות בית משפט. אם היא עושה כן ברשות הרבים, והדבר מהווה לדעתכם מטרד בריאותי, פנו לוטרינר העירוני.

אני מציע לשכנע את השכנה לגור ...

בבית של עו"ד פנדריך. הם יוכלו לעשות תורנויות בהאכלת החתולים.

Makover

New member
ממש בכניסה לחניון

יש שם מגרש ריק. אבל הנזק הוא בבניין שלנו, ואפשר לומר שהיא האחראית הישירה לנזק. מה גם שדירתה החדשה ממוקמת כ - 150 מ´ מהבניין אבל היא בכל זאת מתעקשת לבוא ולהאכיל את החתולים בכניסה לחניון. ממש עושה דוקא.

ציפי ג

New member
אולי אפשר להגיד נגדה

תביעה נזיקית על ההוצאות הנגרמות לכם בשל ריסוסים נגד פרעושים, עלות מנקה ליותר ימים בשבוע עקב ריקון הפחים על ידי החתולים, ירידת ערך הדירות בשל ריח החתולים ועוד. אני מאוד מזדהה איתך, לבני אלרגיה לחתולים ושכנה כזו גרמה לו סבל רב לתקופה ארוכה. יש אנשים שהסבל של החתול חשוב להם יותר מאשר הסבל של האדם.

אורנה מ

New member
אני חושבת שזו באמת בעייה, אבל יש

גם הרבה אנשים שאלרגיים לפריחה של אורנים ובסביבת ביתם יש עצים כאלה ובכל אופן, החוק לא ירשה לגדוע את האורנים בגלל זה. בכל אופן רציתי להציג את הצד החיובי שבהימצאות חתולים בסביבה. במקום שיש חתולים, בדרך כלל אין עכברים, נחשים, עקרבים וכל מיני שרצים מסוג זה. גם שרצים ועכברים יכולים לגרום למחלות ולאלרגיה... גם לחתולים יש זכות לחיות ועדיף להאכיל אותם ולהשקות אותם כדי שלא יצטרכו לנבור בפחי האשפה, יהיו יותר בריאים ולא יזיקו לסביבה... גם אצלנו יש כמה חתולים שחלק מהשכנים מאכילים אותם ורק שכנה אחת מרשעת מגרשת אותם. הם באמת עולים על המכוניות שלנו, אבל חוץ מכמה כתמי אבק, זה לא מזיק למכוניות ! אני חושבת שרוב אלה שמתנגדים להימצאות של חתולים, זה יותר משנאת בעלי חיים מאשר דאגה לבריאותם שלהם.

ציפי ג

New member
אם שכן שלי

שיודע שאני אלרגית לאורנים, היה נוטע במכוון על יד ביתי אורנים, הייתי רואה בזה טעם לפגם. האשה הזו יודעת שזה מפריע וממשיכה לעשות כן, הגם שאינה גרה עוד במקום. שתדאג היא לעכבריה, והם לעכבריהם. דווקא בזמן שהאכילו כאן חתולים היו אצלנו עכברים. מאז פס המנהג הזה, פסקו גם העכברים.

תירוצים

מאחורי התנגדות החרדים לחיות מחמד עומד איסור הלכתי האוסר לגדל חיות טמאות. זאת גם הסיבה מדוע לחרדים אין כמעט חיות בית. אני על כל פנים לא ראיתי אפילו חיה אחת אצלם.

ציפי ג

New member
אני לא אפנה אותך לרופא עינים

עכשיו קושיה: האם אני חרדית בהתחשב בכך שיש לי שרקן, ושהיה לי כלב במשך 17 שנים מחיי? לעו"ד פנדריך פתרונים.

ציפי ג

New member
אני נושקת לחרדיות

במיוחד לשתי אחייניותי הקטנטנות. מה זה מתוקות...

itchu7

New member
אוי פנדריך..

אין התנגדות בהלכה לגידולן של חיות מחמד. יש התנגדות לגידול חיות מזיקות . ההתנגדות היא במסגרת הדאגה לכך שאנשים לא יוזקו כתוצאה מהנזק שעלולים בע"ח מועדים לגרום לאנשים. (אם תרצה מקורות אוכל להפנות אותך למסכת ב"ק דף מ"ו ע"א שם מושווה "כלב רע" קרי כלב נשכן לסולם רעוע)

אורנה מ

New member
אני בטוח שאותה אשה גם היא לא הביאה

את החתולים למקום. היא בסך הכל נותנת אוכל לחתולים שנמצאים. חוץ מזה, אצלכם כנראה קורים דברים נגד חוקי הטבע... זה כוחה של אמונה כנראה ...

nirdagan

New member
נראה לי שאם לא יאכילו את החתולים

אז הם יקרעו יותר שקיות אשפה, כי יהיו רעבים יותר ויחפשו עוד אוכל. לדעתי אם כן, עליכם להצטרף לשכנה החביבה ולסייע לה לספק כל צורכי החתולים, עד שלא יהיה להם חפץ לערוך פוגרומים בפחי האשפה שלכם. בנוסף יש להקפיד עם השכנים שיסגרו את חדר האשפה באמצעים שאין יד החתולים או רגלם משגת לפותחם. לגבי תקופת הייחום, בשכונתי אף נמצאים גברים צעירים ששורקים לעוברות ושוות, סליחה, לעוברות ושבות, וזה מטרד הרבה יותר חמור. אין מה לעשות, יצורים בתקופת הייחום יש להם מנהגים מוזרים משהו. כמו כן הבחנתי שהחתולים בשכונתי תורמים לניצול יעיל של האנרגיה במדינה ומסתתרים בימות החורף מתחת למנועיהם החמים של המכוניות החונות, ובכך מונעים בזבוז אנרגיה מיותר. שווה בנפשך שחום המנוע לא היה מחמם אף אחד? האין זה בזבוז משווע? ואחרון חביב, גם אם תצלח כוונתך להרעיב את החתולים, תהיה לחתולים עילת תביעה נגדך, עם כל המשתמע מכך.

למעלה