האם יש סיבה לדאגה?

האם יש סיבה לדאגה?

היי חברים אמא שלי צריכה לעבור ביום ראשון בבוקר בדיקה C.T מוח. ואני מאוד מודאג איך אמא תעבור את הבדיקה בטח היא תפחד מהמכשיר ועוד יותר שהיא יושבת על כסא גלגלים? וכל הנבדיקה למה כדי לקבל אישור לתרופת אקסלון וגם כי הרופא חושש שהיא עברה ארוע מוחי קל בצד ימין ובגלל זה היא לא מתפקדת כל כך טוב עם יד ימין ורגל ימין ובגלל זה היא חצי שנה על כסא גלגלם. מה עושים אני מאוד מפחד בשבילה מהבדיקה וגם ככה אני נכה ולא יכול לעזור הרבה סליחה על ההטרדה מישל-אלי

ענתי44

New member
בטח שאתה יכול לעזור לה הרבה

אליהו מישל, טוב שאמא עוברת את הבדיקה. והיא לוקחת פחות משעה. בקשר להיותה מרותקת לכבא גלגלים, בשביל זה יש במקום טכנאים, או סניטרים והם יעבירו את אמא מהכסא למכונת הסי. טי. וחזרה. ככה זה נעשה תמיד בבדיקות אצל אמא שלי. אתה יכול לדבר אל אמא שלך בקול רגוע בדרך לסי. טי, ולפני הבדיקה ולספר לה שיעשו לה צילום למוח ושזה כלום, ולא יכאב ושאתה תחכה לה בחוץ. עם אמא שלי אני הצחקתי אותה שאנחנו עושים לה בוק צילומים ונשלח אותם להוליווד והיא צחקה, ותמיד אחרי הבדיקות הקשות שעברה, הבטחתי וכמובן קיימתי ולקחתי אותה לבית קפה. לפני חצי שנה, היתה בעייה לאמא בכבד. תיפקודי הכבד היו בשמיים והיא כמובן היתה ירודה מבחינה מנטלית. עשו לה בדיקה שנמשכה 4 שעות, היא שכבה בתוך מכשיר דומה ל סי.טי, ובדקו וסקרו את כל האיברים הפנימיים. אמא היתה מבוהלת מאוד. הצוות שם היה אליה נהדר, ומאחר ולא היתה סכנת קרינה לי, נתנו לי לשבת לצידה ולהחזיק את ידה. אני ישר דיברתי איתה על זה שהמכונה מפחידה. אמרתי לה שזה כמו מכונת צילום של אנשים ובמקום לשים בפנים דפים היא, אמא, הדף צילום. הדימוי שיעשע אותה מאוד. והעיקר הרבה בריאות לך ולאמא שלך ושיעבור בשלום.

מזה אני מפחד כי אני לא יהיה לצדה כי לי קשה הנ

הניידות והפיליפינית אמורה להיות איתה ובקשתי גם מבת דודה שלי שתהיה איתה שמה. הבעיה היא גם הגעה למקום כי הבדיקה בשעה 8.00 בבוקר ויד שרה אמרו לי שלא יכולים אני פניתי לעמי והם ישלחו אמבולנס ונקווה שיהיה בסדר. מישל-אלי

ענתי44

New member
אליהו יקר ../images/Emo24.gif

בעתיד, תבקש התחשבות במצבכם ותקבע את הבדיקה לשעה נוחה לך יותר. תתפלא כמה ניתן להתגמש בשבילך, כשאתה רק מסביר את המצב. בקשר לבדיקה, לפני שהיא תצא לדרך עם בת דודתך והעובדת הפיליפינית , תדבר אליה ותרגיע לה ותבטיח לה הפתעה כשתחזור. משהו שאתה יודע שהיא אוהבת וקל לך להשיג. ככה היא תצא רגועה. אין ספק שהנסיעה באמבולנס והכניסה למקום רפואי ילחיצו אותה והיא אחרי שתי דקות תשכח את מה שאמרת לה. אבל במקום הבדיקה יש צוות מיומן שיידע לטפל בה ברכות. לבדיקה הארוכה של אמא שלי, הורידו אותה בלעדיי, אני הייתי מחוץ למחלקה וחיכיתי שירשו להכנס. עד שהגעתי הסניטר, מלאך ממש והטכנאית והרופאה חיבקו את אמא שלי והרגיעו אותה. ולחולה אחרת, ראיתי שנתנו לה משהו מרגיע. כך שתדע שהם יודעים את העבודה. תנחה את העובדת שלכם ואת בת דודתך להרגיע אותה שם ולומר לה שאתה מחכה לה ושעוד מעט היא חוזרת הביתה. זה ירגיע אותה. ואל דאגה. עברתי את הסיטי גם עם אמא שלי וגם בעצמי.זו לא בדיקה ארוכה ולמעט הלחץ מהמכשיר זו לא בדיקה קשה או כואבת. אמא תהיה בסדר, ונקווה לבשורות טובות.

אליהו היקר אין מה לפחד

הבדיקה היא לא קשה ,יעזרו לה כנראה לשכב על המיטה כדי לעשות את הצילום.בטח בה' והכל יעבור בשלום, בשורות טובות

בסופו של דבר בטלו את הבדיקה כי צריכים חתימה ש

של אפרוטופוס בשביל הסכמה להזרקת יוד ואין לאמא אפרוטופוס ואני גם לא במעמד כזה מקסימום בגלל המצב נמשיך לשלם273 שקל על תרופת אקסלון. מישל-אלי

ענתי44

New member
אפוטרופסות

אליהו מישל, אתה חייב לעשות לאמא אפוטרופסות. לפחות אפוטרופסות רפואית, כי אם חס וחלילה אמא תזדקק בעתיד לבדיקה פולשנית או טיפול רפואי ללא חתימה על טופס הסכמה מטעם האפרוטופוס של אמא לא יטפלו בה.

ואיך אני עושה לה אפרוטופוסות

גם ככה אני בקושי נייד איך אני יגיע לבית משפט? אין לי כוח יותר אם הבריאות שלי היתה טובה מילא אבל גם אני על הפנים. מייישל-אלי

ronnyw

New member
אליהו, ניתן לעשות אפוטרופסות

בסיוע עו"ד. מעבר לפגישה אחת - הוא דואג לכל ההתרוצצות. עדיין לא תהיה פטור מהבאת טפסים ומילויים. כמובן שזה כרוך בעלות כספית. אבל לעניין הבדיקה: אם אימך לא הוכרה כחסויה, הרי שהיא נחשבת לברת דיעה. האם אינך יכול לשכנע אותה לחתום בעצמה?

ענתי44

New member
רוני יקירה

ברוב הגופים הציבוריים, מרגע שיקלטו את מצבה של אמא של אליהו, יסרבו לקבל חתימה שלה וידרשו שיחתום אפוטרופוס. לא מטעמי דאגה לחולה כמו מטעמי זהירות. פעם לא כל כך הקפידו על כך, אבל, ככה הוסבר לנו אשתקד, היות ובמקרה של תביעת פיצויים מקפידים מבחינה משפטית לראות חתימת אפוטרופוס של אותו חולה. לכן, גם אם אמא שלו תשתף פעולה, כל הסיכויים שיסרבו לבצע את הבדיקה.

ענתי44

New member
שווה לך להתאמץ למען העתיד

שכירת עו"ד היא רעיון מעולה, אם כי אתה תאלץ להמציא את כל המסמכים כדי שהוא יוכל לפעול. האם אין עוד אחים או בני משפחה קרובים? אולי הבת דודה שלך? מציעה לך לפנות לעו"ס האחראית על אמא ( לכל אדם במדינת ישראל יש עובדת סוציאלית גם אם הוא לא זקוק לשירותיה) תברר מי העו"ס המופקדת על אמא שלך. אצלינו למשל כשביררתי, זה הלך לפי הכתובת . חילקו את הציבור לפי רחובות. תשתף אותה בבעיה, ואת זה ניתן לעשות גם בטלפון, סביר להניח שיוכלו לעזור לך. לי למשל בזמנו, בבית המשפט שכחו לבקש ממני מכתב מרופא פסיכיאטר גריאטרי, וביום הניתוח המיועד פשוט סירבו לנתח את אמא, למרות שזו לא היתה אשמתינו, וקבעו לה ניתוח חוזר בעוד כמה חודשים למרות שהיה מדובר בגידול. פניתי לעו"ס והיא גם הצליחה לדחות את הניתוח רק בשבוע וגם למצוא עבורי רופא שמגיע קרוב לביתי כדי שלא אטרטר את אמא לעיר אחרת. וסידרה את כל העיניינים. תנסה להעזר, וכשאתה מציג את מצבה של אמא, אל תשכח גם לספר על מצבך שלך.

zs1957

New member
אליהו אין מקום לדאגה

תקבל את כל הסיוע מהפיליפינית, הבת דודה והטכנאי.תסביר לאמא שהיא הולכת לעשות צילום מוח וזה לא כואב. הפיליפינית או הבת דודה תחזיק לה את היד בעת הבדיקה והכל יעבור בשלום. אמי עברה גם בדיקת CT והיא סיעודית בכסא גלגלים. אני והמטפלת העברנו אותה למיטה הטכנאי היה אדיב וסבלני והכל עבר בשלום. זהבה שחם.

ענתי44

New member
זהבה חברתי הטובה

מה שלום אמא שלך? איך היה לה החזרה לבית? ומה שלומך את יקירה?..... קצת נעלמת.

zs1957

New member
ענתי חברתי הטובה

אמא חזרה לביתה- תמיד טוב לשוב הביתה .ראינו את האושר והשמחה של אמא כאשר הגיעה הביתה. ברוך השם הנחיתה היתה רכה ועשיו הכל הסתדר. יש עוד מספר דברים שהם בטיפול וגם זה יסתדר. אני היית עסוקה ולכן לא כתבתי בפורום. מה שלום אמא שלך? ומה שלומך? שולחת לכן חיבוק גדול ונשיקות. זהבה שחם

למעלה