האם יש מקום לדאגה?

sefsef

New member
האם יש מקום לדאגה?

שלום רב, בהמשך לתשובתך, ביצעתי מיפוי בלוטת המגן באיזוטופים והממצא הינו: "קשר חם גדול התופס את כל שטח האונה הימנית. (אונה שמאלית-הגדלה קלה עם ריכוז ירוד). לסיכום: מתאים לפעילות יתר על רקע קשר חם גדול באונה הימנית של בלוטת התריס". בדיקות הדם האחרונות היו דומות, פחות או יותר, לקודמות: TSH=0.1, T3=2.81, T4 free=17.1. השאר תקין ובגבולות הנורמה. לחץ דם ודופק סדירים. בעקבות הממצאים, שינתה האנדוקרינולוגית את אבחנתה ל: "Goiter nodular toxic , hyperthyroidism" והדגישה כי לא מדובר ב-thyrotoxicosis. המלצתה החד משמעית: נטילת טבליות דרלין10mg*2 טיפול ביוד. לטענתה, הטיפול ביוד יהרוס את הנודול ולאחריו סביר להניח כי אסבול מתת פעילות שבעטיה אזדקק לאלתרוקסין כל חיי. שאלותי: מה ההבדל בין ה-nodular toxic לבין ה-thyrotoxicosis? האם קיים טיפול יוד פחות אגרסיבי (טבליות?) האם דרך הטיפול בפעילות-יתר ממנה אני סובלת מובילה בהכרח לתת-פעילות? מהן ההשלכות על כניסה להריון? האם יש דרך לקבל מידע וחחות דעת נוספת ורחבה יותר או במילים אחרות: האם ד"ר קרן תורג'מן מקבלת באופן פרטי? המון תודות.

לא מקבלת באופן פרטי אבל

את יכולה להגיע אלי למרפאה בבית החולים תמורת 100 ש"ח, נכון זול? OK, אני רוצה כאן להציג דיעה שונה. אני חושבת שרוב הסיכויים שלך הם שלאחר הטיפול ביוד(שמוצדק לגמרי), תחזרי לתפקוד תקין ולא תפתחי תת פעילות. זה בד"כ מה שקורה ב-toxic adenoma בניגוד למה שקורה לאחר טיפול ביוד במחלת grave's. תירוטוקסיקוזיס זו פעילות יתר, זה לא אומר ממה היא נגרמת . toxic nodular goiter או toxic adenoma זה כבר מאפיין את הפתולוגיה. אין טיפול ביוד פחות אגרסיבי, את תראי שזה לא באמת אגרסיבי. לא תרגישי כלום כשתקבלי אותו. אבל תוך כמה שבועות תפטרי מהפעילות יתר. הדרלין מצדק כל עוד יש לך פעילות יתר, אבל זה לא הלרבה זמן.

למעלה