האם יש למישהו רעיון?

דתילוני

New member
האם יש למישהו רעיון?

בזמן האחרון אני תופש את עצמי הרבה פעמים אומר "בעזרת השם" כשהכוונה היא כן - ללא התחייבות, מה המקבילה החילונית לזה (למי שלא הבין אתה בא מחר? בעזרת ה´! - זאת אומרת אם לא יהיה תקלה בלתי צפויה)

ephi79

New member
אולי פשוט

תיקח את האחריות על עצמך - תגיד שאתה חושב שכן אבל לא יכול להתחייב, במקום להטיל אותה על אלהים...

דתילוני

New member
תודה דתיה

מקווה שכן זה רעיון טוב אבל מה זה "אינש אללה"? התרגום של זה זה אם ירצה אללה זה "בעזרת ה´" בערבית אבל אני חושב שאני אאמץ את הרעיון שלך, תודה.

Le Fay

New member
וביאפית מדוברת: "טנטטיבית"

יעני - לא סגור הרמטית, במידה ויהיו שינויים נעדכן.

בטח "בלי נדר"....

אחד הילדים הקטנים שלי, אמר פעם: "בלי נדר" "ומה זה בלי נדר? אתה יודע?" שאלתי אני "כן, בלי-נדר זה לא" כך הקטנצ´יק.

בהזדמנות

ניפגש "בהזדמנות", נדבר "בהזדמנות" (כלומר אם לא יהיה גשם ואם אני אמצא את הטלפון שלך ואם לא יהיה שום דבר מעניין בטלויזיה... סתם, סתם. אפשר לומר "בהזדמנות" גם ברצינות וגם לא ברצינות). לבחירתך גם "מתי שאני אוכל", ו-"כשיתאפשר".

מזכיר לי קטע

לאמא שלי יש חברה דתייה קורה.... סתםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם הקיצר יש לחברה שלוש בנות הבכורה התחתנה לא מזמן כשהבנות היו קטנות יותר אז נורא הצחיק אותי שהן היו מטות את "אם ירצה השם" לפי מבנה המשפט (מה שהוכיח שזה היה מטבע לשון ללא הבנה מדוייקת של פירושו) דוגמאות (למיטב זכרוני) 1. אם נרצה השם נסע לאילת 2. אתמול רצה השם והלכנו לגן חיות וכולי *** ולגבי רעיונות אני נוהג להשתמש בביטויים שמעידים על הרצון האקטיבי שלי ועל מגבלות שלא תלויות בי א. אני אשתדל ש... ב. אם לא תהיינה הפתעות אז... ג. בעקרון אני...

plato

New member
אל תתפוס אותי במילה,

אבל כן, באופן עקרוני, ננסה.

זה אסון.

זה מראה שאתה לא שלם עם היציאה שלך. לא האמנתי עליך, חשבתי שאתה רציני, נו במת, איך אתה מעז לומר כאלה דברים, זה לא יפה. אם היית באמת כופר לא היית אומר את זה. הייתי משאיר את זה כך, אבל אני פוחד שאם רק אחרי שכל הפורום ירמוס אותי אני יאמר שסתם הייתי צני ורציתי לחדד את זה שזה ממש לא משמעותי וזה לא חשוב, סתם מטבע לשון שנדבקה, כבר לא יאמינו לי, ויגידו "אחרי שצעקו עליו הוא חזר בו" תהנה אחי (ואולי כבר תחליף שם.)

כשאני מנדנדת לאמא שלי

"אולי סוף סוף ניסע לטיול בשבת? והיא עונה לי- התשובה היא "אולי" וזה סופי...

סיטרא

New member
../images/Emo13.gif הזכרת לי משהו מצחיק

בתקופה הראשונה של חיי החופשיים, התקשיתי מאוד להוציא מהלקסיקון שלי כל מיני מילים , כגון - אי"ה, ב"ה, בלי נדר, וכו´, כל כך התקשיתי עד שהיו מקרים משעשעים, לדוגמה, מישהו שאל אותי פעם אם אבוא איתו לסרט עניתי כהרגלי, "בעזרת השם , נראה," ותוך כדי דיבור הייתי מתקן את עצמי, לא, לא בעז"ה, כאילו.. נראה.. אולי.. ובן שיחי לא היה מבין איזה פסול מוצא אני במילה כ"כ נפוצה בעולם ( thanks god, לאו דווקא דתיים משתמשים במילה זו.) וכך היה עם "בלי נדר" , ועם עוד מילים נפוצות בעם. עד שהבנתי שאצל החילונים גם האתאיסטים בכל רמ"ח איבריהם משתמשים לעיתים במילים האלו, ואם נפלט לי איזה בעזרת ה´ מדי פעם, לא קרה אסון, וכשהבנתי את זה אימצתי את "ברוך ה´" ואת " בעזרת השם" ללקסיקון ביתר שאת, והיום אני מרבה למצוא שימושים נחמדים למילה הזאת, למה לך מקבילה ? יש לך פה אחלה מילה שעם קצת יצירתיות תהפך להיות אטרקטיבית וייחודית.

למעלה