האם יש למישהו אתר

furrball

New member
אתה יכול לשאול כאן, אני מניח

אני לא אוכל לענות לך אבל האחרים כן או לחפש קצת בגוגל שמות עבריים הם לא מהנפוצים באתרים באנגלית עם רשימות של שמות וכתיבתם בסינית

LiranTheWizard

New member
虽然

我觉得你说得对可是我真的不忍得这个话 我只会说普通话 不过我知道住在外国的中国人说广东话 对不对?

happydog23

New member
不一定

这样的情况,这几年满满的变化。 现在在中国外许多中国人都会说普通话, 而且很多华侨的孩子虽然母语是别的话但是都学习普通话,为的经常是去中国做生意或者上大学。 我建议从今天开始,每张网页应该最少有一个话题是不行用别的语言的,好不好?

Xiaose

New member
其实。。。

很多华侨是讲广东语的,也有的是讲潮州话,闽南话还有福建话,应该是因为中国南方人解放前比较有钱,所以很早就有机会离国。但是随着捉过大陆的发展你现在去西方的什么唐人街常常会听到国语,浙江话,或者上海话等等 但是你说的对,很多华侨,虽然他们母语不是国语,要学好普通话,这样跟大陆同胞做生意方便多了

guanyin

New member
איזה פחד!!!

happydog: את כל הסינית הזאת אתה יודע אחרי רק סימסטר אחד של לימודים? אולי הייתי צריכה ללכת לbeida למרות הכל...

happydog23

New member
את מפרה את הכלל של לכתוב רק

סינית, אבל זו הפעם הראשונה אז אני אוותר לך הפעם ...
זה ממש לא מסמסטר אחד של לימודים - האמת היא שאחרי הסמסטר ב- BLCU ידעתי לקרוא לא רע, אבל לא ממש ידעתי לדבר. רק בחצי שנה שטיילתי אפשר להגיד שבאמת למדתי לדבר (גם כן - דיבור מאוד בסיסי ויום יומי, שום דבר מורכב יתר על המידה). גם העובדה שנחשפתי למגוון מאוד רחב של ניבים ומבטאים הכריחה אותי לפתח שמיעה טובה. בכל מקרה, גם אחרי שחזרתי המשכתי ללמוד - הרבה בזכות chinesepod.com (שכרגע אני די מזניח, כי אין לי זמן בגלל הלימודים) וגם בזכות זה שהתחלתי לקרוא ספרים (ספר) בסינית. קריאה היא דבר שתמיד באה לי בקלות יחסית לעומת דיבור או שמיעה, וזה מאוד עוזר להבנת השפה לעומק.

guanyin

New member
עדיין לא בסינית, אבל...

אני מסכימה שהקריאה הרבה יותר קלה מדיבור ושמיעה בסינית (גם יכ יש זמן לפתוח מילון...), אבל יותר התפעמתי מהיכולת לנסח משפטים שלמים. זה ממש ממש ממש מרשים לדעתי!

yaelisam

New member
אני חייבת להתפרץ

ולומר שלדעתי הדיבור והשמיעה הרבה יותר קלים מהכתיבה והקריאה, למרות שכתיבה וקריאה הן בסה"כ זכירה צילומית של "ציורים" שמורכבים בד"כ מאוסף אחר של "ציורים". אבל שוב, זה הרי עניין מאד אישי, ולכל אחד מאיתנו הדברים שיותר קלים לו... אני תמיד מרגישה שהסימניות מעכבות את ההתקדמות שלי בדיבור, כי אני מרגישה שהדקדוק שאנחנו לומדים עכשיו קל לי מדי, וההתעקשות על זכירת סימניות בע"פ משאירה אותי מאחור בקטע של ההבנה...

guanyin

New member
ואני נתקעת עם הדקדוק...

בכל מקרה, תגידי - מה שלומך שם בסין?

yaelisam

New member
כרגיל

רואה סרטים, מבאיזה משיעורי האזנה ומתכננת טיולים
מה שלומך בארץ הקודש? כבר מתגעגעת לסינים שכ"כ אהבת לשנוא?

GnomeBubble

New member
נואשתי מלענות על זה בסינית

או לקרוא את מה ש-happydog כתב. זה לא שאני יודע קנטונזית או משהו, וגם המנדרינית שלי לא מדהימה (שלושה וחצי חודשים בסין + היכרות עם הסימניות בזכות היפנית). באמת בעבר דיברו הרבה קנטונזית בקהילות הסיניות מעבר לים, אבל נראה לי שבזמן האחרון היא מאבדת ממעמדה, והמנדרינית דוחקת אותה ממקומה. אני חושב שאפילו הונג-קונג לא תעמוד בפרץ לעד, ואולי עוד מאה שנה כבר לא ממש תישאר לנו קנטונזית (שלא לדבר על שפות סיניות אחרות, עם מעמד פחות בהרבה).

happydog23

New member
../images/Emo6.gif אולי נואשת מלקרוא את מה שכתבתי

אבל אמרת בערך את מה שאני אמרתי... בכל מקרה, אני רואה שבזה שכתבתי את זה בסינית זה טיפה איבד מהרעיון - שבכל דף פורום יהיה לפחות נושא אחד שכתוב בו רק בסינית. אני אשתדל להתחיל שוב עם דף נקי בקרוב.

למעלה