האם יש לכם את מה שדרוש?

FineSilverMan

New member
האם יש לכם את מה שדרוש?

לפני כשעתיים הגעתי לאחותי כי הבייביסיטר הבריזה.
היא היתה אמורה לעזוב חצי שעה לאחר מכן להופעה של בעלה.
האחיינית לא רצתה להרדם... אז במשך שעתיים... והיא עדיין לא ישנה.

ובאופן כללי יותר, מלבד הצד הטוב של משפחה וילדים, יש גם את הצדדים הפחות קוסמים...
הלילות ללא השינה, החלפות החיתולים, השיעבוד...

יש האומרים שרק לאחר לידת הילד הראשון, באמת מבינים במה זה כרוך.
ועם הילד השני כבר מוכנים טוב יותר.

לחשוב שאימי ילדה את אחותי הבכורה כאשר היתה בת 24 ואותי כאשר היתה בת 28... ואני כבר בן 30 ומרגיש כל כך רחוק מזה.

ivgy1980

New member
לא כרגע. זה עומס מטורף.

כשיהיה לי כסף, אשמח.
אחרת, זה לא אחראי.

לפני כמה ימים חשבתי על זה

שמתוך כל האנשים במשפחה המורחבת שלי (שהיא די גדולה) שהם בני 35-50, למעלה מ 50% ללא ילדים (למרות שכולם בזוגיות ורובם נשואים).

סתם אתן דוגמא למשפחה אחת (מהמשפחה המורחבת שלי), הכוללת 4 ילדים:
- בת אחת (בת 46) חיה בחו"ל עם מישהו, לא נשואה איתו. ללא ילדים מבחירה.

- בת אחת (בת 49) נשואה בארץ, ללא ילדים מבחירה.

- בן אחד (בן 50) נשוי בארץ. אימץ ילד אחד.

- בת אחת (בת 40). נשואה עם שלושה ילדים.

הבת הנשואה עם שלושת הילדים, היא גם דתיה (כל השאר חילונים).

ככה זה גם בשאר המשפחה שלי. רוב החילונים ללא ילדים מבחירה, בעוד המסורתיים/דתיים (שהם יותר מיעוט) עם ילדים 2-3 ילדים.

אני מבין את החבר'ה במשפחה שלי

שבחרו לא להביא.

להביא ילדים זה לשנות דיסקט, להפסיק לחיות עבור עצמך, ולהתחיל לחיות למען הילדים. אתה בצד, הילדים במרכז. כשאתה מתחיל לחזור למרכז, אתה כבר זקן.

לגדל ילדים זו יכולה להיות חוויה מעניינת, אבל הסיבה היחידה מבחינתי להביא ילדים עכשיו, היא כי אני לא נהיה צעיר יותר. אם לא היה את העניין שאנחנו מתדרדרים בריאותית עם השנים, ילדים היו בערך הדבר האחרון בראש שלי עכשיו.

ivgy1980

New member
תעשה לך כמה מנות זרע איכותיות, תקפיא - ותבלה

בזמנך הפנוי תוציא מבחנה מהפריזר ותן לה בראש

זה לא פיתרון כל כך פשוט

זה יכול להיות פשוט רק אם אתה מתעסק בסטוצים בלבד. ברגע שאתה שואב סיפוק מקשרים רציניים ועמוקים, הבחורה שאיתך נמצאת על שעון ביולוגי. אתה לא יכול לדחות את הבאת הילדים כמה שתרצה.

ivgy1980

New member
זה ברור, אבל הנה הסתירה:

כשאני אמרתי שאני מעדיף טווח גילאים מסויים, מה לא אמרו עלי...
אבל הנה, הרי יש סיבה אמיתית - השעון הביאולוגי.
אז זה בסדר לחפש בת זוג צעירה יותר?

זו סיבה לגיטימית לגמרי

אם הסיבה שלך מדוע אתה מחפש בחורה צעירה, היא מכיוון שאתה לא רוצה להביא עכשיו ילדים, ורוצה בחורה שתוכל להביא ילדים גם עוד 10 שנים, זה הכי לגיטימי בעולם לחפש צעירה. אם נימקת את זה ככה לא ברור לי מדוע מישהו הרים גבה.

evanescent

New member
יש קטע כזה אצל אנשים

לפחות חלקם, שהם הכי היו רוצים את מי שיאהב אותם וירצה להיות איתם בזכות מי שהם ולא יתמקד בהם כאינסטרומנט להשגת דבר אחר שיותר חשוב מהם עצמם. כמו שיש גברים שלא יאהבו לשמוע שמישהי מחפשת מראש גבר עשיר ומסננת את מי שלא כזה (וגם מי שעשיר יעדיף שיאהבו אותו לא בגלל הכסף), אז אפשר גם לא לאהוב שמישהו מתמקד בחיפוש גוף שיוכל לספק לו מספיק ביציות טובות ורחם מתפקד גם בעוד עשר שנים. ת'כלס גם הוא מחפש את זה בשביל להנות יותר בחיים, להנות מיותר שנים ללא אחריות מכבידה לילדים.

השוואה קצת בעייתית

כי על אותו משקל, אני יכול גם להגיד שגבר שמחפש בהכרח אישה שאינה עקרה, הוא גם על משקל אותה בחורה שמחפשת עשיר... הוא רוצה אותה פוריה כי לדעתו ילדים זה אושר...

אני לא יודע מה זה לאהוב מישהו "בזכות מי שהוא"... אפשר לפרק כל אדם למכלול תכונות, והסיבה היחידה בעולם שמישהי תרצה להיות עם המישהו הזה, היא בגלל התכונות הללו (לפחות חלקם).

אין התאהבות שאינה תלויה בדבר. הדברים הללו הם "אינסטרומנטים" להשגת האושר אצל בן הזוג. זה מה שמאפשר את ההתאהבות...

evanescent

New member
אז מה בעיתי בהשוואה?

למה אם מישהי מתיחסת לגבר קודם כל כאל כספומט פוטנציאלי זה לא לגיטימי (וזה "איכס, מגעיל") אבל להתיחס לאישה קודם כל כאל אינקובטור פוטנציאלי לצאצאים שרוצים, זה "הכי לגיטימי בעולם"?

כשמפעילים עפ"י זה סינון זה אומר שהיחס הוא כאמור "קודם כל". אם היתה מענינת את האישה בדוגמה קודם כל האהבה אז היא היתה מנסה להכיר גם אנשים שאינם עשירים, כי זה מגדיל את האפשרויות למצוא אהבה. ואת זה יש נטיה לאנשים יותר להעריך, שתעניין קודם כל האהבה ורק אח"כ הכסף. זה נחשב יחס יותר הומני. אבל גם את הבחור שמנסה להכיר רק צעירות ממנו בצורה משמעותית לא מענינת קודם כל האהבה הזוגית, מעניינת אותו קודם כל היכולת שלה להעמיד לו צאצאים, משהו אחר ממנה עצמה - אפילו אנשים שעוד לא קימים מענינים אותו יותר ממנה ומהחיים איתה כאדם, אחרת הוא היה מנסה גם כאלה שלא בהכרח יוכלו להעמיד לו צאצאים בדיוק בתזמון שמתחשק לו, כי זה היה מגדיל את האפשרויות למצוא אהבה.

בפועל, הוא רוצה להנות יותר בחיים ע"י עוד שנים ללא ילדים והחליט שהדרך שלו לעשות את זה תהיה לחפש זיווג למישהי צעירה ממנו בהרבה. והיא רוצה להנות יותר בחיים ע"י יותר כסף והדרך שלה לעשות את זה היא לחפש זיווג עם מישהו עשיר ממנה בהרבה ולפסול את כל השאר. אני יכולה להבין אולי אם מישהו יגיד שזכותם של אנשים לחפש מה שבא להם ושני סוגי החיפושים לגיטימים, אבל לא את מי שיפעיל בעצמו את הראשון אבל יצקצק על השני, ונראה שיש גברים שעושים בדיוק את זה.

גם אני מסכימה שאין דבר כזה אהבה זוגית שאינה תלויה בדבר (ואם כן אז אני לא רואה אותה כדבר בריא בכלל) אבל להרבה אנשים זה משנה באיזה סוג דבר/ים היא תלויה. ב"בזכות עצמם" התכוונתי לאישיותם בעיקר. אני לא רואה למה אם היא תלויה בכסף זה יותר גרוע מהבחינה ההומנית/הרומנטית מאשר תלות ביכולת הולדה - שניהם לא קשורים לתכונות אופי (ואם כבר אז לכסף יכול להיות יותר קשר וליכולת הולדה בכלל לא), ושניהם דברים שהאדם רוצה בשביל עצמו.

BW37

New member
מודע ותת מודע

אם בן אדם מודע למה שהוא עושה, הוא "אשם" במעשים שלו
אם בן אדם לא מודע למה שהוא עושה, הוא לא אשם
זה מהות ההגדרה האנושית והחוק
בחור שנמשך לבחורה בגלל שהגנים שלו אומרים לו משהו, זה לגיטימי
בחור לא אומר לעצמו, אני מחפש בחורה שתראה ככה וככה, אלא הוא פשוט נמשך
אם בחורה מגדירה לעצמה שהיא רוצה בחור עשיר, זה לא קשור לגנים אלא לידיעה, ולכן היא אשמה
מבחינה גנטית, בחורה נמשכת לבחור שיכול להגן עליה ולפרנס אותה, והמשיכה היא לבחור גבוה וחזק
זה שב2013 המפרנס היותר טוב הוא איש מחשבים נמוך ולא מוסכניק שרירי, זה אומר שאותה בחורה לא פועלת בצורה טבעית
אלא תכננה את הפשע

evanescent

New member
מראה הוא לא הסיבה שניתנה כאן

הגבתי לדניאל שאמר "אם הסיבה שלך מדוע אתה מחפש בחורה צעירה, היא מכיוון שאתה לא רוצה להביא עכשיו ילדים, ורוצה בחורה שתוכל להביא ילדים גם עוד 10 שנים, זה הכי לגיטימי בעולם לחפש צעירה" - זו סיבה מודעת - לא בא לי עכשיו ילדים, רוצה עוד לכיף, אני אחפש מישהי צעירה. יש פה תכנון הפשע

וזה בלי קשר לזה שיש דברים שאם באמת לאנשים אכפת מהם הם יכולים לפתח אליהם מודעות, וחשיבה יכולה לשנות גם את חלק מהנטיות שהיו קימות באופן ראשוני מולד.

את כותבת:

"למה אם מישהי מתיחסת לגבר קודם כל כאל כספומט פוטנציאלי זה לא לגיטימי (וזה "איכס, מגעיל") אבל להתיחס לאישה קודם כל כאל אינקובטור פוטנציאלי לצאצאים שרוצים, זה "הכי לגיטימי בעולם"? "

קודם כל צריך להיות מדויקים לגבי על מה אנחנו מדברים. זה לגמרי לגיטימי (מבחינתי) שלאישה יהיו קריטריונים כלכליים לגבי בן הזוג הפוטנציאלי: במה הוא עובד, כמה הוא מרוויח ומה פוטנציאל ההשתכרות, איך הוא מתנהל כלכלית, האם הוא קמצן... אני חושב שהקטע הכלכלי בזוגיות הוא חשוב מאוד, ואם יש פערים גדולים בתפיסות זה מתכון לבעיות בהמשך.

אבל... מכאן, ועד הזיווגים הפתטיים בין צביקה פיק ושירה, או מיכאל צ'רנוי וניקול ראידמן, ההבדל גדול לדעתי. מדובר על בחורות צעירות ויפות, שהולכות עם גברים שמבוגרים מהן בעשרות רבות של שנים, גברים שהן לא היו רואות אותם ממטר אם לא הכסף והמעמד.

עם כל הכבוד, הסיכוי שבחור שמחפש מישהי שצעירה ממנו ב- 10 שנים, יסכים להתפשר פשרה שכזו, הוא אפסי. בדרך כלל הוא יקבל את כל מה שהוא רוצה בבחורה + הבחורה תהיה צעירה ממנו ב- 10 שנים.

גם אם לא נקצין עד למקרים ההזויים כדוגמת ניקול ראידמן ומיכאל צ'רנוי, עדיין, הפשרה על האופי/יופי שעושות אלו המחפשות שוגר דדי (או אפילו סתם מפרנס), היא פעמים רבות הרבה הרבה הרבה (הרבה) יותר גדולה, מאשר הפשרה שיעשה בחור שמעוניין במישהי צעירה ממנו בכמה שנים.

בנוסף, הקונוטציה שעולה לגבי נשים שעושות את הפשרה הזו, היא קונוטציה של אישה חלשה שצריכה תמיכה, ומכיוון שהיא כל כך חלשה וצריכה כל כך הרבה תמיכה, היא תתפשר על אנשים שלא היתה שמה עליהם, אם לא יכלו לתמוך בה ובחולשות שלה.

evanescent

New member
לדעתי אתה נכנס פה להיבטים אחרים מאלה

הרלוונטים לנושא. כמו שהסברתי אם הבחור מפעיל על פי זה סינון כך שהוא מוכן לשקול היכרות רק עם בחורות צעירות ממנו בעשר שנים מהסיבה שנתת, אז הוא מתיחס לבחורות קודם כל כאל אינקובטור פוטנציאלי לצאצאיו (מכיוון שאלו שלא יוכלו לספק לו את זה בזמן שהוא רוצה לא מענינות אותו בכלל, מי הן כאדם לא רלוונטי עבורו, זה מתבקש מעצם הסינון). אז אני לא רואה שהסברת למה מאיזושהי בחינה רומנטית/הומנית זה פחות גרוע מלהתיחס לגבר קודם כל כאל כספומט פוטנציאלי ולכן לנסות להכיר רק עשירים. כמה כל אחד מתפשר לא נראה לי רלוונטי פה לנושא ממנו התחלנו. כמה היא מוכנה להתפשר יכולה אולי להיות ביקורת כלפיה שלא מספיק אכפת לה מהחיים שלה אבל לא ביקורת מוסרית, וביקורת מוסרית זה הנושא פה, כי בפועל יש שמביעים סלידה מכאלה שמחפשות רק עשירים (ואת זה שהסינונים שלהם לא באמת יותר הומנים/רומנטים הם לא רואים).

אני חושב שההבחנה הרגישה שעשיתי

ששואלת עד כמה אני הולך להתפשר לאחר ציות לקריטריונים ה-"לא הומניים" שלי (כהגדרתך) היא הנקודה החשובה ביותר.

לכולנו יש קריטריונים לא הומניים. למשל, למה לך לפסול בחורים שגרים בארצות הברית? מה, רק בגלל שלא נוח לך המרחק את פוסלת את האפשרות לתת הזדמנות לים של בחורים? הרי מובן מאליו שקריטריונים לא הומניים הם בבסיס הלגיטימי ביותר של החלטה זוגית. השאלה החשובה היא, כמו שניסחתי קודם, כמה מקום לקריטריונים הומניים אני משאיר, לאחר ציות לקריטריונים הלא הומניים. במקרה של גולד דיגרית, בדרך כלל הרבה הרבה פחות בהשוואה למחפש הצעירות, ועל כן הביקורת הרבה יותר עליה, מבחינתי.

evanescent

New member
למה הרבה פחות?

אם נניח מישהי מחפשת בנים של מליונרים, יורשים עשירים, ככה שהם מהדור שלה, איך זה יותר גרוע? על מישהי כזאת תגיד שזה בסדר גמור?

ולמה אתה מניח שמישהי שהולכת עם עשיר שמבוגר ממנה בהרבה לא מתיחסת לכלום חוץ מזה? אולי אחרי שמישהו עובר את הסינון הזה היא מתיחסת לעוד דברים? אם זה תנאי הכרחי זה לא אומר שזה גם תנאי מספיק, אנחנו מדברים על עצם זה שזה תנאי הכרחי ומה זה אומר, גם בלי קשר לשלבי הסינון הבאים.

FineSilverMan

New member
זה לא רק איכות הזרע

זה לגדל ילד בן 5 ששוקל 30-40 ק"ג -- לסחוב אותו מהסלון לחדר השינה כאשר הוא נרדם מול הטלויזיה...

למעלה