האם יש לי מזיקים?

et28

New member
האם יש לי מזיקים?

האנטיוירוס מצא לי בסריקה שני טרויאנים. האם הם אמיתיים? לא מצאתי משהו בגוגל (למעט פרסומות שטוענות להסרת המזיקים).
רצ"ב צילום מסך (NOD32 גרסה 7.0.203.26)
יש לציין שב- SAS וב- mallwarebytes הסריקות יצאו נקיות....

Piav

New member
משוך את קטגוריית name ימינה למציאת הנתיב

אתר את הקבצים והעלה אותם לVirusTotal; כך תקבל אינדיקציה לגבי נכונות הזיהוי. תוכל לקשר פה אל התוצאות בVT אם התוצאות אינן חד משמעיות.

באופן כללי הזיהויים של Eset נחשבים למדויקים יחסית, כך שהסיכויים לא לטובתך. אחד מהמזוהים הוא Miner שאמור לגרום לCPU לעבוד שעות נוספות (ההשפעה הישירה עליך עשויה להיות האטה מורגשת בביצועים).

Piav

New member
האמת שזה לא מה שביקשתי, אבל גם זה שופך אור

נניח לרגע שאנחנו מתעסקים בקבצים חוקיים, לצורך הדיון.

הקובץ הראשון הוא ארכיון (*.rar):

1. מתיימר להכיל סרט בעל ביקוש אדיר ברשת: זוהי נורת האזהרה הראשונה. כאשר הביקוש לקובץ עולה ברשת, נוכל לצפות לעלייה חדה במספר הקבצים המזויפים הנושאים את שמו. כותבי תוכנות זדוניות רוכבים על המוניטין בכדי להרחיב את נגישותם למחשבים שניתן להדביק.

2. מכיל את readme, ארכיון (zip.*): בתוכו קובץ הרצה בשם Web-Xvid-Setup.exe. קבצי הרצה, במיוחד אם נמצאים במקום בו איננו מצפים להם (למשל, סרט), אמורים להדליק נורת אזהרה נוספת. חיפוש קצר על שם הקובץ מעלה את אתר המקור, המתויג, איך לא, כמפיץ PUPs (תוכנות לא רצויות, פרסומות וכו', קיים הסבר מפורט באחד הדפים בפורום, מוזמן להשתמש בפונקציית החיפוש).

כנ"ל לגבי הקובץ השני: מתיימר להיות משחק מבוקש, הכותרת "full" ממחישה ניסיון ליצור מסכת אמינות או לכל הפחות למשוך את תשומת הלב.

במילים אחרות, סביר מאוד שהקבצים מזויפים, שEset צודקת, ושמוטב שתמחק אותם על כל תוכנם מהמערכת שלך. למזלך, כל עוד לא חילצת את הקבצים וביצעת הרצה, אין סכנה מיידית למערכת.

ממליץ לך להימנע מהורדות פיראטיות שכאלו, או לפחות מהורדות מאותו המקור. נראה שמוליכים אותך שולל והסכנה העיקרית היא שאתה באמת נופל בפחים שטומנים לך לאורך כל הדרך. Eset אמנם הגנה עליך מפני נזק הפעם, אבל עצם הגעתך לשכבת האנטיוירוס בצורה הזו מראה שעשית שירות נהדר עבור כותבי התוכנות הזדוניות. בפעם הבאה, לא בטוח שיהיה לך גב.

Piav

New member

שבת שלום

Y. Welis

New member
אל תוריד מאימיול... כבר מזמן לא זה.

ובטח לא קבצים בעלי נפח של פחות מ-50 מגא. זה סיכון מיותר.

orell

New member
שלום et28

ברוכים הבאים לפורום,

מצטער על הדיליי,

בכל מקרה הייתי ממליץ לך אם אתה חושד בוירוס תעלה את הקובץ לאתר https://www.virustotal.com
ותהיה יותר בטוח לגבי אם זה וירוס או לא

למעלה