האם יש לי הפרעת אכילה?

האם יש לי הפרעת אכילה?

היי..
אני נוטה לאכול הרבה, ולעשות גם ערבוב מטורף של אוכל, מתוק, מלוח,
יש לי גם לפעמים נטיה לאכול ארוחות כבדות מאוד
אחרי הדברים האלה אניי מרגישה צורך להקיא......אבל בוא נגיד שאני לא מקיאה הרבה בכלל, לא יותר מפעמיים בשבוע, וגם זה בקושי......
אני בחורה רזה, אבל לפעמים יש לי נטיה להרגיש שמנה, ולפעמים להרגיש רזה.
יש לי נטיות לרצות "לטהר" את גופי בשתיית מים מרובה, או בשתיית תה ירוק.

לפעמים מרוב שאני מרגישה שאני משמינה אני יוצאת להרבה הליכות, ושחוזרת מהן, משנה את דעתי וחושבת למה עשיתי ושאני רזה (פיצול?)

אני לא רוצה להשמין, אבל מצד שני, גם לא להראות חולה.......

אני לא רוצה לפתח הפרעת אכילה, ולכן באתי לפה לשאוול האם אתם מכירים את זה........והאם מדובר בכלל בהפרעת אכילה.....

בתודה מראש, כל האהבה

תמרה45

New member
הי

ברוכה הבאה :)
לא הייתי ממהרת להגדיר אותך כזאת, מה גם, שאבחנה זה משהו שבדר"כ קורה ע"י אנשי מקצוע..
אבל את מדברת פה על תחושות שלך לגבי העניין..
הפרעת אכילה היא התעסקות אובססיבית במשקל, באוכל וכו'. הרבה פעמים היא באה עם תנודות נפשיות, רגשיות, ועוד שלל רב.
להקיא פעמיים בשבוע האמת שזה די הרבה (בעקרון כללי הפורום פה לא מתירים פירוט כזה).
אם את מרגישה שזה משבש לך משהו בחיים, ושאת צריכה איזה שהיא הכוונה או הדרכה בעניין, מומלץ ללכת לאיש מקצוע..
בהצלחה..

היי כל האהבה

אני מצטרפת לתשובה של תמרה.
אי אפשר לאבחן על גבי האינטרנט, מה גם שאנחנו לא נשות מקצוע.
אבל נשמע שהרבה מההתמודדיות שאת מתארת שייכות לעולם של הפרעות האכילה, ואני מאמינה ששווה לך לגשת לאיש מקצוע, גם בשביל האבחון וההגדרה, אבל הרבה יותר משמעותי בשביל טיפול ועזרה.
האמת היא שזה לא משנה אם בהגדרות היבשות יש לך או אין לך הפרעת אכילה, משנה שאת מרגישה במצוקה סביב הנושאים האלו, מרגישה שמשהו משתלט עלייך ומרגישה מפוצלת. תחושות לא קלות, שאת יכולה להעזר באיש מקצוע להקל עליהן ולהבין אותן לעומק.

נשמח להמשיך ולהיות איתך בתוך התחושות והבלבול,
ברוכה הבאה.

למעלה