האם יש לי בעיה?

avi0025

New member
האם יש לי בעיה?

עשיתי בדיקות מעבדה ויש תוצאות אבל התור לאורולוג נקבע לעוד חודש ובינתיים אני די סקרן לגבי משמעותן: Testosterone 23.60 LH 7.0 FSH 4.9 Prolactin 277 (לגבי הבדיקה האחרונה, אכן נלקח שעתיים וחצי אחרי קימה אם כי ישנתי "רק" 6 שעות). אני בן 27, עם בעיות של ירידה חזקה בזקפה וחשק מיני. אשמח לתגובה

avi0025

New member
ורק להוסיף

שבעבר השתמשתי בכדורי פרופסיה כנגד התקרחות וכיום (לפני חצי שנה) הפסקתי ואני משתמש בתרסיס מינוקסי. האם יש קשר? יש לי גם בעיות של ריפלוקס (חומציות שעולה לוושט), אבל זה כנראה נושא לדיון אחר. בתודה מראש

טיפת סבלנות

שלום אבי, הבדיקות שלך לכאורה תקינות. הבעיה היא שרמת הטסטוסטרון הכוללת לא תמיד אומרת שאין בעיה . 98% מהטסטוסטרון קשור לחלבונים ולכן אינו משתתף במשחק. מה שחשוב הוא הטסטסוסטרון החופשי. אמנם מודדים אותו בכמה מעבדות אבל הבדיקה עצמה לא טובה. הבידקה האולטימטיבית היא ה-bioavailable testosterone שזמינה למבוטחי מכבי ולכל מי שמוכן לשלם עבורה במעבדה שלנו (כ-100ש"ח). מה שנשעה בקופת חולים כללית ובמאוחדת הוא ה-free androgen index, שזה יותר טוב מכלום אבל לא טוב כמו ה-BT. ולא, אני לא מאמינה שזה קשור לפרופסיה שלקחת לפני כמה חודשים. עשו לך בדיקת פרולקטין? האם אתה קם בבקר עם זקפה?

avi0025

New member
אז ככה..

אני לא קם בבוקר עם זיקפה וזה אחד הדברים שממש מטרידים אותי. עשו לי בדיקת פרולקטין ויצא 277. האם זה גבוה? לגבי ה-BT, איפה עושים אצלכם? כלומר באיזה בית חולים או מרפאה? החודש יש לי פגישה עם האורולוג אז אשאל אותו בנושא (אני בכללית).

BT

שלום אבי, ראשית הפרולקטין שלך תקין כך שזה לא זה. הייתי מציעה גם לבקש שיפנו אותך לבדיקת NPT. זו בדיקה שבודקת זפקה מתוך שינה. לגבי ה-BT, הוא נעשה במסגרת המכון האנדוקריני בבית החולים איכילוב. חשבתי שכולם יודעים שלמחלקה זו אני שייכת. לא מבצעים את הבדיקה הזו בכללית.

avi0025

New member
ושוב אני..

אולי את יכולה לספק לי מספר טלפון שאפשר להשיג אותך או קולגה שלך ישירות? אמרת שהבדיקה של BT עולה 90-100 ש"ח. את ה-NPT יספקו לי בכללית? לבקש את זה מהאורולוג בפעם הבאה שאפגוש אותו? איך בכלל יכולים לבדוק לי את הזקפה מתוך שינה, מביאים לי מכשיר לישון איתו? אשמח לתגובה.

NPT

שלום אבי, כן NPT יספקו לך בכללית ואורולוג ייכול בהחלט להפנות אותך לבדיקה. כן הבנת נכון, נותנים לך מכשיר שחלקו מולבש על הפין במשך הלילה. ישנו חיישן שרגיש לשינויי קוטר שמעביר את האינפורמציה. מתקבלת אינפורמציה לגבי מספר הזקפות, טיבן (דרגת קשיחות) ומשכן. זו אינפורמציה מאד חשובה. לגבי בדיקת דם, כל מה שעליך לעשות הוא לבוא בבקר כלשהו למחלקה שלנו. אתה יכול לפנות ישירות למזכירה בדלפק הקבלה ולהגיד לה שבאת לבצע בדיקת BT על חשבונך, היא תגבה ממך תשלום ותתן לך את הטופס איתו תגש לאחות שתקח ממך דם. זה מאד פשוט. בהצלחה!

למעלה