האם יש כאן אדם אחד

nightbird

New member
האם יש כאן אדם אחד

שבאמת חושב שזה משנה אם ערפאת ייצא או לא ייצא לביירות? על זה יקום או ייפול משהו במזה"ת?

אבו-דני

New member
ציפור לילה

-- אני לא ישן כבר שבועיים מרוב דאגה שמה ערפאת לא יסע,לא יתחבק ויתנשק עם חבריו באהבה

אלי.

New member
זה בודאי לא ישנה את המצב הסופי.

כל התהליכים שקורים קצת גדולים עלינו, ויסלחו לי שרון וביבי, שעדיין חושבים בקול (בקול, כי אני לא בטוח שבתוך תוכם זה כך) שהאצבע שלהם בחור שבסכר תשנה משהו לאורך זמן. יצא או לא יצא אולי ישנה את מינון הפיגועים הנוכחי, אבל בודאי לא את התוואי הסופי של ההסדר והגבול.

nightbird

New member
רק דבר אחד קטן צריך להשתנות

הראש של הערבים. ובכוונה ציינתי "קטן".

אלי.

New member
הכיוון בסה"כ חיובי.

ומכיוון שאין הדגשות בכותרת - הדגש הוא על ה-´בסה"כ´
. התהליך הזה (אם אני לוקח את ה´ערבים´ כפשיטא) החל ב-1977, קיבל גושפנקא ב-1979, חטף ´פלומבה´ נוספת ב-1995 (גם אם אני טועה בשנה, לא נורא) - ועכשיו הסעודים (למי שחושב שהיוזמה שווה משהו). יש כיוון, ואני אישית מקווה שהראש הקטן של הערבים הנקודתיים, אלה ששוכנים מעבר לקווי 1967 - יוגדל בביירות.

nightbird

New member
לקוות תמיד אפשר

אבל הפלשתינים חלשים ומופרעים מכדי לקחת החלטה על שינוי כיוון. אין להם הנהגה אמיתית, הם למעשה אוסף של כנופיות צרחניות ומפיונרים המתקיימים מאלימות. הראש שלהם יגדל רק אם יהיה נפוח ממכות. אז אפשר יהיה לשפוך עליהם דלי מים ולדבר.

אלי.

New member
נוסה ב-1982.

אזור שלם בלבנון נוקה מפלשתינאים, מנהיגיהם הועפו לתוניס - וזה לא הפריע לאינתיפאדה הראשונה להתלהט. מסתבר ש"התקוממות עממית" זה לא רק שם תואר - זה תאור מצב: 60% (לקולא) תומכים בפיגועי ההתאבדות. ריאלי להרוג כ-1,800,000 איש ?

אלי.

New member
אופס ! סליחה ... התבלבלתי במגמה:

זה דווקא ריאלי - אבל לא הומני

nightbird

New member
אגב, לבנון היא דוגמה מצויינת

כמו שאמרת, האזור נוקה מפלשתינים ומנהיגיהם הועפו לתוניס ולא חזרו. הבעיות שהיו שם אחר-כך לא נבעו מפלשתינים. אתה צודק שזה לא מנע את האינתיפאדה הראשונה. זה גם לא מנע את רעידת האדמה בטורקיה. במילים אחרות - מה הקשר?

אלי.

New member
מעניין, גם אני חושב כך:

זו בדיוק שאלתי - למה אתה חושב שמה שתעשה עם הטרוריסטים וגם עם ה"טרוריסטים" ישפיע על המהלכים קדימה בדיוק כפי שהיית רוצה ?

nightbird

New member
אי אפשר לצפות הכל

אבל כמו בכל דבר בחיים, אתה גם לא משאיר הכל בידי אללה, אלא משתדל ליצור נסיבות בהן סביר שיקרה הטוב ביותר מבחינתך. אתה שם חגורת בטיחות ברכב, למשל. לא תמיד זה עוזר, אבל זה מוריד את הסיכון.

אלי.

New member
אני לא משאיר כלום בידי אללה.

אבל לצערי, זה בדיוק מה שעשתה מדינת ישראל עם השטחים במשך עשורים, עד שזה התפוצץ (תרתי משמע) - והיום כבר אי אפשר להצביע על אש"פ, להגיד "אלה המחבלים, בואו נחסל אותם", ולקוות שאם זה קורה, יירגע כל העסק. לא, הוא כבר לא יירגע. לא בשיטות האלה.

nightbird

New member
תשאיר משהו, בחייך... ../images/Emo13.gif

ואם לא בידיו, אז בידי הדוד סם הגדול והעצבני, שבא סוף-סוף לבקר.

למעלה